Aizvērt
Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl tikai līdz 31. augustam turpinās pieteikšanās pieaugušo mācību 8. kārtā. Mācību iestādes visvairāk gaida pieteikumus tajās izglītības programmās, kur var apgūt profesijas darbam būvniecībā un ķīmiskajās rūpniecībā, kā arī iegūt digitālās pamatprasmes. Pieteikties interneta vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.
2022. gada 25. augustā, 16:17
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Trešā vieta konkursā "Šodien laukos"

Trešā vieta konkursā "Šodien laukos"

2019. gada 4. novembrī, 08:00
Turlavas pamatskolas 9. klase ieguvusi trešo vietu Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra konkursā "Šodien laukos 2019". Klasē ir 11 jaunieši. Audzinātāja Agnese Čīče uzsver, ka skolēni esot ļoti saliedēti.
Pagaršos citu valstu tradīcijas

Pagaršos citu valstu tradīcijas

2019. gada 4. novembrī, 06:00
Ne tikai Latvijā, arī citur pasaulē darbojas mazas skolas, tomēr valsts atbalsts krasi atšķiras, un to vajadzētu mainīt – ar tādu secinājumu no Itālijas atgriezusies Nīkrāces pamatskolas angļu valodas skolotāja Inese Matsate- Matsone.
Uzbur latvisku izjūtu

Uzbur latvisku izjūtu1

2019. gada 4. novembrī, 00:00
Dainu tēva, latviešu dižgara Krišjāņa Barona dzimšanas dienā 31. oktobrī Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas audzēkņi sacentās tautasdziesmu maratonā.
Asuškas, žoga rauši, cūkas kuņģis un Kaldauņu zupa

Asuškas, žoga rauši, cūkas kuņģis un Kaldauņu zupa

2019. gada 1. novembrī, 02:00
„Labi pasniedzēji, jauka kompānija un noderīgas zināšanas,” tā sestdien atzina četras rojenieces, kas Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā saņēma apliecību par to, ka beigušas neformālās izglītības kursus par latviešu ēdieniem.
Beķeri beidz pirmoreiz

Beķeri beidz pirmoreiz

2019. gada 1. novembrī, 00:00
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā noticis pirmais izlaidums maizes un miltu produktu ražošanas tehniķiem.
Būs direktors un arī mācītājs

Būs direktors un arī mācītājs13

2019. gada 31. oktobrī, 15:09
Par Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktoru novada domes sēdē apstiprināts Mārtiņš Burke-Burkevics, kurš līdz šim bijis sociālo zinību pedagogs Kuldīgas 2. vidusskolā, bet vairāk zināms kā Sv. Annas draudzes mācītājs, Zemessardzes kapelāns, dziedātājs grupā "Montana" un citos muzikālos projektos.
Apgūst jaunos standartus

Apgūst jaunos standartus

2019. gada 30. oktobrī, 02:00
Gatavojoties jaunajam projektam "Skola 2030", Kuldīgā sporta skolotājiem un treneriem notika seminārs un praktiskas nodarbības.
Top filmiņa Padurei

Top filmiņa Padurei

2019. gada 25. oktobrī, 00:35
Visu nedēļu Padures muižā notika animācijas darbnīcas bērniem, un līdz janvārim Padure tiks pie savas filmiņas.
Bērni lasa kopā ar suņiem

Bērni lasa kopā ar suņiem

2019. gada 25. oktobrī, 00:25
Kuldīgas bibliotēkas bērnu literatūras centrā pirmo reizi viesojās suņi no Ventspils kanisterapijas komandas. 30 bērnu kopā ar četrkājainajiem draugiem lasīja grāmatu "Pelītes Pērlītes brauciens ar gultu" un mācījās krāsas.
Gūst idejas inovatīvām metodēm

Gūst idejas inovatīvām metodēm

2019. gada 7. oktobrī, 02:00
Kuldīgas Centra vidusskolā (KCV) kā pie programmas "Nordplus" projekta "21 st Century Lesson" ("21. gadsimta mācību stunda") dalībnieces no 30. septembra līdz 5. oktobrim viesojās partneri no Engerdāles pamatskolas Norvēģijā un Gedminu proģimnāzijas Klaipēdā.
Iespējamais skolotājs ar misiju

Iespējamais skolotājs ar misiju 1

2019. gada 7. oktobrī, 00:00
Kuldīgas Centra vidusskolā šajā mācību gadā strādāt sācis izglītību atbalstošās organizācijas "Iespējamā misija" dalībnieks Krists Felš-Milbergs. Viņš piektajām klasēm māca matemātiku un vidusskolēniem ekonomiku.
Kuldīgā mācīs pakalpojumu dizainu

Kuldīgā mācīs pakalpojumu dizainu

2019. gada 6. oktobrī, 00:00
Izveidot tādu augstskolas filiāli, kuras studiju satura veidošanā piedalās vairāku valstu partneri, ir pilnīgi jauna pieredze Latvijā. Tieši tāda augstskola top Kuldīgā – Mākslas un radošais klasteris, kurā plānota Latvijas Mākslas akadēmijas filiāle.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.