Aizvērt
Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl tikai līdz 31. augustam turpinās pieteikšanās pieaugušo mācību 8. kārtā. Mācību iestādes visvairāk gaida pieteikumus tajās izglītības programmās, kur var apgūt profesijas darbam būvniecībā un ķīmiskajās rūpniecībā, kā arī iegūt digitālās pamatprasmes. Pieteikties interneta vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.
2022. gada 25. augustā, 16:17
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
„Esmu izaugusi zem zilas debess”

„Esmu izaugusi zem zilas debess”

2020. gada 25. februārī, 08:10
Simtgadniece ALMA FIRSTA savu lielo jubileju 16. februārī nosvinēja Kuldīgas slimnīcas ilgstošās sociālās aprūpes nodaļā, saņemot laba vēlējumus no darbiniekiem, pansionāta biedriem un pašvaldības. Almas kundzes istabas biedrene Elza Ozoliņa palepojas: „Pats prezidents viņu apsveica!” Gaviļniece nosaka: „Bija jau laba tā dzimšanas diena, bet dikti noguru.” Tad viņa iesēžas gultā ērtāk un sāk savu stāstu.
Skolēni iejūtas deputāta lomā

Skolēni iejūtas deputāta lomā

2020. gada 25. februārī, 00:25
Kuldīgas Centra vidusskolas (KCV) skolēni Francijā, Eiropas Parlamentā Strasbūrā, sēdējuši deputātu krēslos un apsprieduši Eiropas Savienībā (ES) aktuālus jautājumus.
Izkrāsot pasauli košās krāsās

Izkrāsot pasauli košās krāsās

2020. gada 20. februārī, 08:56
Vakar Viduskurzemes pamatskolā-attīstības centrā Pelčos radošās izpausmes festivāla "Saules stariņi" krāsu paleti dalībnieki piepildīja ar dzīvespriecīgām krāsām.
Kā bērnam attīstīt loģisko domāšanu

Kā bērnam attīstīt loģisko domāšanu

2020. gada 18. februārī, 00:07
Kā mazuļiem veicināt loģisko un matemātisko domāšanu, stāsta Kuldīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Ābelīte" skolotājas Sandra Kleinhofa un Jolanta Valkovska. Savukārt pieredzē, kā viņas dvīņiem radusies pastiprināta interese par skaitļiem, dalās kuldīdzniece, trīs bērnu mamma Evita Blūma.
Ēnām žurnālistu darbs patīk

Ēnām žurnālistu darbs patīk

2020. gada 12. februārī, 11:34
Kristians Deivids Imangulovs un Aksels Feldmanis no Kuldīgas Centra vidusskolas 6. klases un Jēkabs Blūms no Rīgas 41. vidusskolas šodien Ēnu dienā iepazīst darba ritmu laikraksta Kurzemnieks redakcijā.
Nebaidies no nezināmā

Nebaidies no nezināmā

2020. gada 11. februārī, 03:00
Iekļaušana sabiedrībā, stereotipu un aizspriedumu laušana – tās bija galvenās tēmas starptautiskās mācībās "Inclusion" Rumānijas pilsētā Horezu, kurās piedalījušās Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra speciāliste Ieva Kaltniece, jauniešu koordinatores Sintija Besenaite no Turlavas un Ance Brālīte no Laidiem.
Kā desmitie mācīsies nākamgad?

Kā desmitie mācīsies nākamgad?

2020. gada 7. februārī, 08:00
Kāds ir sagaidāmais rezultāts pēc jauno mācību programmu apguves, kas ar nākamo gadu sāksies 10. klasēs? Kā nodrošināt materiālo bāzi tā sauktajiem mācību groziem? Vai būs pedagogi ar atbilstošu kvalifikāciju? To un vēl daudz ko citu neskaidru Kuldīgas Centra vidusskolā apsprieda šīs skolas un Skrundas vidusskolas direktori un viņu vietnieki. Vairāk lasiet 7. februāra „Kurzemniekā”!
Kā Eiropas naudu iesaka tērēt jaunieši

Kā Eiropas naudu iesaka tērēt jaunieši

2020. gada 7. februārī, 02:00
Kuldīgas Centra vidusskolā (KCV) atklātajā stundā par Eiropas Savienības (ES) budžetu skolēniem stāstīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle. Šādas stundas tiek rīkotas EP vēstnieku skolu programmā.
Vēlas uzlabot skeitparku

Vēlas uzlabot skeitparku

2020. gada 31. janvārī, 01:30
„Mēs jūs atbalstīsim un iedrošināsim, bet iniciatīvai, ka to vajag, jānāk no jums, tad arī viss notiks,” Kuldīgas telpu skeitparka apmeklētājiem sacīja Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra (BJC) direktore Inese Astaševska. Viņa un citi centra darbinieki tikās ar jauniešiem, lai noskaidrotu viņu vēlmes un idejas.
Ar interesi un aizrautību mācās par Ziedoni

Ar interesi un aizrautību mācās par Ziedoni

2020. gada 29. janvārī, 12:59
Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolā 7. klases skolēni literatūras stundā spēlē Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" izglītības iniciatīvas "Ziedoņa klase" izlaušanās spēli "Blēņas un pasakas".
Abpusējs ieguvums

Abpusējs ieguvums

2020. gada 24. janvārī, 00:00
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā profesionālās iemaņas pilnveidojuši sporta skolotāji no visām valsts profesionālās izglītības iestādēm.
Praktizējas viesnīcās Rīgā

Praktizējas viesnīcās Rīgā

2020. gada 14. janvārī, 02:00
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma (KTTT) topošie viesu uzņemšanas speciālisti apgūst pieredzi viesnīcās Rīgā un gatavojas jauno profesionāļu meistarības konkursam "Skills Latvia".
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.