Aizvērt
Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl tikai līdz 31. augustam turpinās pieteikšanās pieaugušo mācību 8. kārtā. Mācību iestādes visvairāk gaida pieteikumus tajās izglītības programmās, kur var apgūt profesijas darbam būvniecībā un ķīmiskajās rūpniecībā, kā arī iegūt digitālās pamatprasmes. Pieteikties interneta vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.
2022. gada 25. augustā, 16:17
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Kāda būs Alsungas vidusskolas nākotne

Kāda būs Alsungas vidusskolas nākotne

2020. gada 24. martā, 09:45
Vai vidusskola ir vajadzīga?
Attālinātā mācīšanās ir sākusies

Attālinātā mācīšanās ir sākusies

2020. gada 23. martā, 15:38
Kopš pirmdienas skolās mācības notiek attālināti. Kā to dara Kuldīgas, Skrundas un Alsungas novadā, stāsta izglītības pārvalžu vadītājas.
Kuldīgas mazskauti ziemas nometnē

Kuldīgas mazskauti ziemas nometnē

2020. gada 22. martā, 17:16
Katru gadu mazskautu kustība kādā Latvijas vietā rīko ziemas nometni, lai ar spēlēm un praktisku darbošanos bērniem mācītu uzvesties dabā un sadarboties. Šoreiz tāda no 6. līdz 8. martam rīkota Dobeles pusē.
Pirmā pieredze uzņēmējdarbībā

Pirmā pieredze uzņēmējdarbībā

2020. gada 13. martā, 12:23
Jāuzņemas atbildība, jāuzdrīkstas, jābūt labām saskarsmes prasmēm – tā par uzņēmējiem vajadzīgo saka jaunieši, kuri izveidojuši savu skolēnu mācību uzņēmumu.
Olimpiādes rit pilnā sparā

Olimpiādes rit pilnā sparā

2020. gada 13. martā, 06:18
Pirmdien 54 Kuldīgas novada skolēniem vizuālās mākslas olimpiādē visas idejas bija jārealizē, izmantojot baltu papīru.
Vecāku burziņš skolā

Vecāku burziņš skolā

2020. gada 13. martā, 04:12
Pēcpusdienā "Informatīvais burziņš" Kuldīgas 2. vidusskolā audzēkņu vecāki atraktīvi un izzinoši iepazina skolu un ar pedagogiem sev interesējošo pārrunāja neformālā gaisotnē.
Draudzējās daudzu novadu jaunieši

Draudzējās daudzu novadu jaunieši

2020. gada 6. martā, 04:27
Šogad Nīcas jauniešu dienā ar nosaukumu "Dzīve kā pasakā" tikās desmit organizāciju no Kurzemes un Zemgales, tajā skaitā no Skrundas jauniešu teātra, Rudbāržu jauniešu klubiņa un Kuldīgas.
Ideju iepakot un attīstīt

Ideju iepakot un attīstīt

2020. gada 3. martā, 08:33
Biznesa trenere VITA BRAKOVSKA konsultē ideju autorus, palīdzot iecerei izaugt par ilgtspējīgu uzņēmējdarbību nākotnē. 19. martā viņa Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā piedalīsies pedagogu konferencē "Radošā NEdarbnīca".
Mazie ģitāristi cenšas

Mazie ģitāristi cenšas

2020. gada 3. martā, 04:30
„Ģitāru spēlēt grib daudzi, bet mūzikas skola nav tikai pulciņš – te jāmācās daudz vairāk, un tas tiek attiecīgi vērtēts,” atzīst Kuldīgas mūzikas pedagoģe Elīza Ozoliņa, kuras audzēknis Matiass Duburs valsts ģitārspēles konkursā Ventspilī ieguvis 3. vietu.
Spriež, kā skolēnus noturēt skolā

Spriež, kā skolēnus noturēt skolā

2020. gada 3. martā, 00:26
Skrundas novada domē Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) seminārā pašvaldība, skolas un vecāki vētīja, kā izstrādāt plānu, lai mazinātu priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riskus. Seminārā, kurā piedalījās visu novada mācību iestāžu, izglītības nodaļas, pašvaldības policijas, sociālā dienesta un vecāku pārstāvji, tika uzklausīti IKVD ieteikumi, kā pašvaldībai ar apstiprināto plānu arī turpmāk piedalīties projektā "Pumpurs", kas sniedz atbalstu, lai skolēni priekšlaikus nepamestu mācības. Ieteikumi tika apkopoti, un izkristalizējās, kas izdarīts un kas vēl būtu jādara.
Vinnijs Pūks runā par svarīgo

Vinnijs Pūks runā par svarīgo

2020. gada 28. februārī, 12:01
„Mēs gribējām bērnus ar vērtībām iepazīstināt caur teātri,” saka Kuldīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Ābelīte" audzinātāja Ilze Stieģele. Viņa kopā ar kolēģēm iestudējusi izrādi pēc grāmatas "Vinnijs Pūks un viņa draugi", un "Ābelītes" bērni piektdien to noskatījās.
Mācās uz ielas justies droši

Mācās uz ielas justies droši

2020. gada 28. februārī, 08:20
Ceļu satiksmes drošības direkcijas konkursā "Labākā satiksmes drošības skola" V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas komandas kopvērtējumā ieguvušas otro vietu, Skrundas vidusskolas – ceturto, Kuldīgas 2. vidusskolas – desmito vietu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.