Aizvērt
Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl tikai līdz 31. augustam turpinās pieteikšanās pieaugušo mācību 8. kārtā. Mācību iestādes visvairāk gaida pieteikumus tajās izglītības programmās, kur var apgūt profesijas darbam būvniecībā un ķīmiskajās rūpniecībā, kā arī iegūt digitālās pamatprasmes. Pieteikties interneta vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.
2022. gada 25. augustā, 16:17
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Gultiņa un rakstāmgalds reizē

Gultiņa un rakstāmgalds reizē

2019. gada 8. jūlijā, 04:00
Kuldīdzniece Līga Medne, mēbeļu dizaina specialitātē absolvējot Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumu (KTTT), diplomdarbā darinājusi gultiņu meitiņai Annai. Bet to var pārveidot arī par rakstāmgaldu.
Cik skolu būs zem jautājuma zīmes?

Cik skolu būs zem jautājuma zīmes?1

2019. gada 5. jūlijā, 07:00
„Līmeņi iezīmēti kā pārejas posms. Pieļauju, ka pēc gadiem pieciem trešajā un ceturtajā līmenī pārsvarā būs pamatskolas un sākumskolas, bet mazāk – vidusskolu,” Kurzemes pašvaldību vadītājiem sacīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.
Labākajiem skolēniem dāvina piedzīvojumu

Labākajiem skolēniem dāvina piedzīvojumu

2019. gada 12. jūnijā, 02:12
Aizvadītajā nedēļā Skrundas novada pašvaldība sumināja labākos skolēnus un kopā ar tradicionālajiem pateicības rakstiem dāvināja ekskursiju uz patruļkuģa "Skrunda P-05".
Jaunā mūziķe nezaudē cerību studēt ASV

Jaunā mūziķe nezaudē cerību studēt ASV

2019. gada 10. jūnijā, 00:00
Kuldīdzniece, mūzikas pedagoģe, komponiste un izpildītājmāksliniece Līva Blūma Amerikā uzņemta slavenajā Džonsa Hopkinsa universitātes Pībodija institūtā Merilendas štata Baltimorā un rudenī cer tur sākt maģistres studijas. Kā Mākslinieciskās ekselences balva ("Artistic Excellence Award") viņai piešķirta stipendija, bet tā sedz tikai pusi mācību maksas, un viņai ļoti noderētu sabiedrības atbalsts.
„Nepadoties – cīnīties līdz galam!”

„Nepadoties – cīnīties līdz galam!”1

2019. gada 5. jūnijā, 04:00
Tāds ir Kuldīgas novada sporta skolas šīgada absolventu vēlējums jaunajiem sportistiem.
Mūzikas skolu vadīs Andra Zvejniece

Mūzikas skolu vadīs Andra Zvejniece1

2019. gada 3. jūnijā, 04:00
No 1. jūlija Ernesta Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas direktore būs kuldīdzniece Andra Zvejniece. Tā sēdē lēmusi novada dome.
Sportot kopā – jautri

Sportot kopā – jautri

2019. gada 31. maijā, 02:00
Projekta "Sporto visa klase" finālsacensībās ar kausu un bronzas medaļām savā grupā var lepoties V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas 6.a klases kolektīvs.
Aicinājums uzdrošināties

Aicinājums uzdrošināties2

2019. gada 29. maijā, 08:00
„Sestdien atvērto durvju dienā pie mums jau bija 20 interesentu, kuri vēlas mācīties,” tā nākamajā dienā pēc tam, kad izsludināta pieteikšanās Eiropas Savienības (ES) pieaugušo izglītības projektā, pastāstīja Latvijas Universitātes (LU) Kuldīgas filiāles vadītāja Ruta Karloviča.
Iegūst citu skatu uz globāliem procesiem

Iegūst citu skatu uz globāliem procesiem

2019. gada 29. maijā, 01:00
„Līdz ar dalību Eiropas Parlamenta (EP) vēstnieku skolā interese un izpratne par politiku un procesiem pasaulē mums ir augusi,” atzīst Kuldīgas Centra vidusskolas (KCV) vienpadsmitie.
Mākslas skolas beidzēju darbos – dziļums

Mākslas skolas beidzēju darbos – dziļums

2019. gada 27. maijā, 04:00
Šīgada 19 Kuldīgas mākslas skolas absolventi ir īpaši ar to, ka tēmu, ko gribējuši parādīt radošajos noslēguma darbos, ir dziļi pētījuši. Tā par viņiem teica skolas vadītāja Ina Ozola.
Dziedi, dejo, radi!

Dziedi, dejo, radi!

2019. gada 15. maijā, 00:00
„Kādus tik talantus un prasmes bērni šeit nevar apgūt!” – tāds secinājums rodas, vērojot Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra (BJC) ikgadējo pasākumu "Cita spēle", kurā daļa interešu izglītības pulciņu gan viens otram, gan citiem un arī vecākiem rāda, ko prot. No 166 BJC pulciņiem šeit savu veikumu rādīja tikai neliela daļa – 33, kuros darbojas ap 350 mazuļu un skolēnu.
Godina labākos skolēnus

Godina labākos skolēnus

2019. gada 13. maijā, 04:00
„Ik gadu šajā laikā tiekamies svinīgā pasākumā, kura atslēgas vārdi ir mērķtiecība, neatlaidība, radošums, lepnums, pateicība,” tā labāko skolēnu pieņemšanā pie Kuldīgas novada domes priekšsēdes Ingas Bērziņas kultūras centrā sacīja izglītības nodaļas vadītāja Santa Dubure.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.