Aizvērt
Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl tikai līdz 31. augustam turpinās pieteikšanās pieaugušo mācību 8. kārtā. Mācību iestādes visvairāk gaida pieteikumus tajās izglītības programmās, kur var apgūt profesijas darbam būvniecībā un ķīmiskajās rūpniecībā, kā arī iegūt digitālās pamatprasmes. Pieteikties interneta vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.
2022. gada 25. augustā, 16:17
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Skolēniem pieredze Vācijā

Skolēniem pieredze Vācijā

2019. gada 11. martā, 06:00
„Man šis brauciens ļoti patika. Iepriekš biju vācu meiteni uzņēmusi savās mājās, tagad ciemojos pie viņas,” tā par ceļojumu uz Gēsthahtes pilsētu Vācijā saka Kuldīgas Centra vidusskolas (KCV) 8. klases audzēkne Megija Vaselāne.
Priekšlikumi Eiropas Parlamenta deputātiem

Priekšlikumi Eiropas Parlamenta deputātiem

2019. gada 1. martā, 02:00
Par jauniešu bezdarbu, reģionu attīstību, vidi un drošību diskutēja Kuldīgas Centra vidusskolas (KCV) 11. klases skolēni atklātajā stundā, kuru sadarbībā ar pedagogiem rīko Eiropas Parlamenta (EP) birojs Latvijā.
Lielākais guvums – draudzība

Lielākais guvums – draudzība

2019. gada 27. februārī, 00:00
„Vislabākais skolā piedzīvotais ir attiecības mūsu draudzīgajā kolektīvā. Esam vairāk nekā tikai klasesbiedri – esam labi draugi,” apgalvo Kuldīgas 2. vidusskolas 12. klase.
Diskutē par skolas rītdienu

Diskutē par skolas rītdienu

2019. gada 18. februārī, 04:00
Tradicionālajā absolventu dienā Kuldīgas Centra vidusskolā (KCV) piektdien pulcējās gan tās beidzēji, gan skolotāji un pašreizējie skolēni, lai spriestu par mācību iestādes attīstību.
Kuldīdznieki un skrundenieki ir mobili

Kuldīdznieki un skrundenieki ir mobili

2019. gada 18. februārī, 02:00
Konkursa "Gribu būt mobils!" pēdējā no septiņiem pusfināla posmiem V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas komanda "Kuldīgas piecīši" izcīnījusi otro vietu, bet Skrundas vidusskolas komanda "Skrunda 3" – trešo.
Katrs par sevi un visi kopā

Katrs par sevi un visi kopā

2019. gada 8. februārī, 00:00
„Viņi ir kā smilšu graudiņi – katrs birst uz savu pusi, bet kādi notikumi kā ūdens šalts visus salipina kopā. Tad atkal katrs pabirst uz citu pusi. Patstāvīgi – tieši tādi, kādiem jābūt,” par savu audzināmo Alsungas vidusskolas 12. klasi saka matemātikas skolotāja Vita Cīrule.
Ar gandarījuma sajūtu

Ar gandarījuma sajūtu

2019. gada 6. februārī, 04:00
„Gatavojos nopietni, jo apzinājos, ka tā bija iespēja sevi parādīt valsts līmenī. Labais novērtējums ir stimuls arī turpmāk ieguldīt darbu,” saka kuldīdznieks Kārlis Upenieks, Ventspils mūzikas vidusskolas audzēknis, kurš valsts konkursā sitaminstrumentu spēlē ieguvis 2. vietu.
Aktīvi un mērķtiecīgi kandidāti

Aktīvi un mērķtiecīgi kandidāti

2019. gada 4. februārī, 04:00
Kuldīgas 2. vidusskolā no 1. līdz 7. februārim notiek līdzpārvaldes prezidenta vēlēšanas. Tajās savu kandidatūru izvirzījuši 10. klases skolēni Sintija Kārkliņa un Kaspars Doķis.
Zināšanas roku rokā ar sajūtām

Zināšanas roku rokā ar sajūtām

2019. gada 28. janvārī, 03:00
„Kopš dažādu ierīču ienākšanas skolā esam novērojuši, ka skolēnu uzvedība uzlabojusies. Ja bērnam ir, ko darīt, mazāk laika atliek blēņām,” atzīst Pelču speciālās internātpamatskolas-attīstības centra direktores vietniece metodiskajā darbā Līga Kuršinska. Kas ir interaktīvā grīda un galds, ūdensgulta un smaguma sega, magnētiskās plēves, gaismas galdi, krēsls, kurā skan mūzika, projekcijas smiltīs un siltās smiltis, uzziniet 28. janvāra „Kurzemniekā”.
Tehnikumam – balva par sadarbību

Tehnikumam – balva par sadarbību

2019. gada 25. janvārī, 04:00
Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis pasniedzis goda rakstu Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumam (KTTT) kā labākajai profesionālās izglītības iestādei, kas māca par Zemessardzi.
Pirmās kendamas sacensības

Pirmās kendamas sacensības

2019. gada 25. janvārī, 02:00
„Pasākums izdevies, jo tagad tā ir jauniešu aizraušanās,” tā par sacensībām ar Japānas koka rotaļlietu – kendamu – saka Skrundas vidusskolas 7. klases audzēknis Ralfs Arājums.
Par godu Kārlim Skalbem

Par godu Kārlim Skalbem

2019. gada 25. janvārī, 00:00
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā šīgada literārais konkurss veltīts dzejnieka Kārļa Skalbes 140. jubilejai. Visi audzēkņi raksta pārspriedumu, bet koka izstrādājumu dizaineri rada literāri ilustratīvu kompozīciju.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.