Aizvērt
Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl tikai līdz 31. augustam turpinās pieteikšanās pieaugušo mācību 8. kārtā. Mācību iestādes visvairāk gaida pieteikumus tajās izglītības programmās, kur var apgūt profesijas darbam būvniecībā un ķīmiskajās rūpniecībā, kā arī iegūt digitālās pamatprasmes. Pieteikties interneta vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.
2022. gada 25. augustā, 16:17
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Kā uzrunāt šī laikmeta jauniešus

Kā uzrunāt šī laikmeta jauniešus

2019. gada 13. maijā, 01:00
Ap 50 interešu izglītības iestāžu vadītāju un pašvaldību pārstāvju no dažādām Latvijas malām seminārā uzzinājuši, kā strādā Kuldīgas kolēģi, un trīs dienās iepazinuši arī pilsētu un apkārtni.
Augsti sasniegumi Latvijas mērogā

Augsti sasniegumi Latvijas mērogā

2019. gada 26. aprīlī, 00:00
Vairāki mūspuses vidusskolēni savas spējas pierādījuši ar labiem rezultātiem valsts mērogā.
Visi uz viena viļņa

Visi uz viena viļņa

2019. gada 26. aprīlī, 00:00
Smieklīgi, ēdelīgi, atšķirīgi, saliedēti – tā sevi raksturo Kuldīgas Centra vidusskolas 12. klases skolēni. Viņi atceras spilgtākās atmiņas un stāsta, par ko vēlas kļūt.
Tikai mieru! Tad viss notiek

Tikai mieru! Tad viss notiek

2019. gada 24. aprīlī, 00:00
„Ar šiem jauniešiem man sev bieži jāatgādina: „Mieru, tikai mieru!” Nekad nevar zināt, vai laikā ieradīsies, izdarīs, neizdarīs. Līdz nonākam pie rezultāta, spriedzīte saglabājas. Beigās tomēr viss izdarīts,” tā savu 12. klasi smejot raksturo V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas matemātikas skolotāja Inese Reboka. Pēc augstskolas Inese pirms deviņiem gadiem no Aizputes pārcēlusies uz Kuldīgu. Iepriekšējos skolēnus audzinājusi kopš 7. klases, šos – vidusskolā.
Kā virtuālās realitātes tehnoloģijas izmantot skolā

Kā virtuālās realitātes tehnoloģijas izmantot skolā

2019. gada 15. aprīlī, 01:00
Digitālajā nedēļā no 27. līdz 29. martam Skrundas vidusskolas skolotājām Inesei Pickainei un Unai Ziņģei kopā ar skolotājiem no citām Latvijas skolām bija iespēja piedalīties "eTwinning" skolu savdabības tīkla un "Samsung" organizētās mācībās par virtuālās realitātes tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā.
Trešā vieta par čella un vijoles spēli

Trešā vieta par čella un vijoles spēli

2019. gada 12. aprīlī, 06:00
Kuldīgas un Skrundas meitenes guvušas labus rezultātus 14. Kurzemes mūzikas skolu stīgu instrumentālistu konkursā "Sol-Re-La-Mi" Saldū.
Lai mācības skolā nepamet

Lai mācības skolā nepamet

2019. gada 5. aprīlī, 00:00
Kādas pazīmes norāda, ka skolēnam ir risks priekšlaikus pārtraukt mācības, un kā to novērst, piedāvā projekts "Pumpurs". Par to Kuldīgas Centra vidusskolā stāstīts konferencē, ko rīkoja Izglītības kvalitātes valsts dienests.
Vienoties neizdevās, bet bija vērtīgi

Vienoties neizdevās, bet bija vērtīgi2

2019. gada 22. martā, 04:00
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) organizētajā piketā Rīgā pie Saeimas no Kuldīgas, Skrundas un Alsungas arodbiedrības piedalījās 36 pedagogi. Cerētais netika iegūts, bet mūsējie uzskata, ka piedalīties bijis vērts.
Vieno mērķis – vidējā izglītība

Vieno mērķis – vidējā izglītība

2019. gada 22. martā, 00:00
Kuldīgas 2. vidusskolas neklātienes tālmācības 12. klasē eksāmenus kārto 29 skolēni. Tās arī esot vienīgās reizes, kad visi sanāk kopā, jo konsultācijas divreiz nedēļā katrs drīkst apmeklēt pēc iespējām un vēlmēm.
Saspringtā pūšaminstrumentu sezona

Saspringtā pūšaminstrumentu sezona

2019. gada 18. martā, 02:00
E.Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas pūšaminstrumentu nodaļas audzēkņi aizvadījuši atbildīgu konkursu sezonu.
"Uzrāviens": iet un darīt

"Uzrāviens": iet un darīt

2019. gada 18. martā, 01:00
„Ļoti vērtīgs pasākums, jo esam iemācījušies labāk sastrādāties. Jauniešiem, kuri atbraukuši no pagastiem, nav tādas pieredzes kā pilsētniekiem, tāpēc prieks, ka varam būt šeit,” saka Turlavas skolniece Sabīne Šēle, kura divas dienas piedalījās Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra (BJC) organizētajās neformālajās mācībās "Uzrāviens".
Dažādībā vienoti

Dažādībā vienoti

2019. gada 13. martā, 00:00
„Lai piepildās viņu klusībā lolotie un arī skaļi izteiktie sapņi. Šie bērni to pelnījuši. Viņi ir tik dažādi, bet katrs talantīgs savā jomā, un katrs to apzinās. Viņi dzīvo mērķtiecīgi, ir aktīvi sabiedriskajā dzīvē, radoši, izpalīdzīgi un ļoti labi mācās,” tā par Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas 12. klasi saka audzinātāja Agita Zubriļena.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.