Aizvērt
Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl tikai līdz 31. augustam turpinās pieteikšanās pieaugušo mācību 8. kārtā. Mācību iestādes visvairāk gaida pieteikumus tajās izglītības programmās, kur var apgūt profesijas darbam būvniecībā un ķīmiskajās rūpniecībā, kā arī iegūt digitālās pamatprasmes. Pieteikties interneta vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.
2022. gada 25. augustā, 16:17
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Sveicam Skolotāju dienā!

Sveicam Skolotāju dienā!

2019. gada 4. oktobrī, 08:47
Kuldīgas 2. vidusskolas skolotājiem pārsteigumu bija sagatavojusi skolēnu līdzpārvalde. No rīta pie durvīm skolotāji tika mīļi sagaidīti un viņiem nodots vēstījums: "Skolotāj, Tu esi labākais no labākajiem!""
Pirmsskolā ievieš jaunas vēsmas

Pirmsskolā ievieš jaunas vēsmas

2019. gada 13. septembrī, 05:00
Pirmsskolas izglītības iestādes Kuldīgas, Skrundas un Alsungas novadā apmeklē ap tūkstoš bērnu. Kā sācies jaunais mācību gads, 13. septembra „Kurzemniekā” jautājām iestāžu vadītājām.
Rīcība sākas ar domāšanu

Rīcība sākas ar domāšanu

2019. gada 6. septembrī, 05:00
Pedagoģijas doktore Karine Oganisjana uzskata – lai veicinātu skolēnu domāšanu, viņiem jāpiedāvā tādas darba formas, kas stiprina domāšanas pīlārus: sajūtas, uztveri, emocijas, iztēli, valodu, darbību, pieredzi un zināšanas.
Priekšā daudz pārmaiņu

Priekšā daudz pārmaiņu

2019. gada 2. septembrī, 08:00
Sācies jauns mācību gads, un skolēni ar gladiolām, asterēm, dālijām un citām rudens puķēm rokās dodas uz skolu. Atkalredzēšanās prieks un mazliet arī bažas, jo izglītību skar būtiskas pārmaiņas, par kurām nezināmā vēl daudz.
Jaunietis ir pasaules atklājējs

Jaunietis ir pasaules atklājējs

2019. gada 2. septembrī, 07:00
Radoši, domājoši, jautri, gatavi izaicinājumiem – tā par sevi saka Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra (BJC) darbinieki. Pavisam viņu ir ap 60.
Pedagogus sveic darba jubilejās

Pedagogus sveic darba jubilejās

2019. gada 2. septembrī, 01:00
Pedagogu konferencē pirms jaunā mācību gada sākuma Kuldīgas novada pašvaldība tradicionāli sveica skolotājus apaļās darba jubilejās.
Skolas uzpostas jaunam cēlienam

Skolas uzpostas jaunam cēlienam

2019. gada 19. augustā, 04:57
Kuldīgas novada skolās vasarā veikti nelieli kosmētiskie remonti, pirkts inventārs un papildināti mācību materiālu krājumi. Pedagogu kolektīvi esot stabili, dažās skolās plānotas nelielas izmaiņas. Skolēnu skaits citviet līdzīgs kā pērn, bet citviet sarucis.
Kas jauns mūzikas skolā

Kas jauns mūzikas skolā

2019. gada 14. augustā, 02:56
„Man ir ļoti interesanti! Atkal ir izjūta, ka no rīta nevaru sagaidīt, kad došos uz darbu,” saka Ernesta Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas direktore Andra Zvejniece, kura šajā amatā ir no 1. jūlija.
Pieteikšanās rit pilnā sparā

Pieteikšanās rit pilnā sparā

2019. gada 31. jūlijā, 08:00
Līdz 31. augustam turpinās pieteikšanās studiju programmās Latvijas Universitātes (LU) Kuldīgas filiālē un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā (KTTT).
Volejbolisti un vieglatlēti  šogad tiekas Kalnos

Volejbolisti un vieglatlēti šogad tiekas Kalnos

2019. gada 26. jūlijā, 08:00
Kopš 1972. gada Kuldīgas novada sporta skolas volejbola un vieglatlētikas nometnes rīkotas Īvandē, bet šogad tradīcija pārtrūkusi, jo muižas apsaimniekošanā ir izmaiņas, tāpēc šonedēļ jaunie sportisti devušies un Kalnu vidusskolas kompleksu Nīgrandē.
Lai no skolas iznāktu cilvēks

Lai no skolas iznāktu cilvēks

2019. gada 19. jūlijā, 00:00
No nākamā gada pamatskolas un vidusskolas klasēs pakāpeniski sāks ieviest valdības apstiprināto jauno izglītības standartu. Tas paredz skolēnos attīstīt 21. gadsimtam svarīgās kompetences – lai viņi skolā iegūtās zināšanas un prasmes spētu veiksmīgi pielietot dažādās dzīves situācijās. Reforma it kā gatava. Taču Daugavpils 10. vidusskolas direktore, pieredzējusī latviešu valodas skolotāja Valija Salna saka, ka izglītības reformai vēl būtu jāgatavojas, to nevar sākt "tukšā vietā".
Skolotājs: radoša un strauja profesija

Skolotājs: radoša un strauja profesija

2019. gada 10. jūlijā, 05:00
„Es nelieku mācīties no galvas notikumu gadskaitļus, lai gan daži jāzina. Drīzāk prasu savienot vēsturiskas norises, izprast procesus. Pati datumus un notikumus atceros ļoti labi. Varbūt tāpēc vēsture vienmēr padevusies un patikusi,” saka V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas jaunā vēstures skolotāja Marta Pujāte.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.