Aizvērt

Priekšā daudz pārmaiņu

2019. gada 2. septembrī, 08:00
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Priekšā daudz pārmaiņu
„Man patīk vasara, gribētos vēl atpūsties, bet arī uz skolu gribas. Tur mani gaida skolotāja Aina un mani draugi,” saka Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas 2. klases skolnieks Eduards Aišpurs.
Foto: Lāsma Reimane
Sācies jauns mācību gads, un skolēni ar gladiolām, asterēm, dālijām un citām rudens puķēm rokās dodas uz skolu. Atkalredzēšanās prieks un mazliet arī bažas, jo izglītību skar būtiskas pārmaiņas, par kurām nezināmā vēl daudz.
Tomēr neraugoties uz bažām par nākotni, pirmā mācību diena vienmēr saistīta ar smaidiem, atkalredzēšanās prieku un labiem vēlējumiem nākamajam darba cēlienam.

Visiem Latvijas skolēniem un pedagogiem savus vēlējumus sūta arī Valsts prezidents Egils Levits: „Dārgie skolotāji un universitāšu pasniedzēji! Esmu pārliecināts, ka skolotāja profesijā nonāk izredzētie – tie, kurus raksturo neapslāpējama vēlme no jaunām personībām veidot nobriedušus cilvēkus ar savu skatu uz pasauli. Es novēlu jums izturību, pacietību un entuziasmu, šo skaisto izglītības darbu darot un bagātinot mūsu Latviju ar zinātkāriem jauniem cilvēkiem. Katram no jums es vēlos pateikt personīgu paldies. Jūs sniedzat mūsu jaunajai paaudzei zināšanas, bet jūsu spēkos ir arī dāvāt patiesu izpratni par demokrātiju un pilsonisko apziņu. Tādā veidā jūs palīdzat veidot Latviju par mūsdienīgu, ilgtspējīgu valsti Ziemeļeiropā.

Mīļie skolēni un studenti! Skola un universitāte veido jūsu es šajā pasaulē. Jau pēc dažiem gadiem, kad beigsiet skolu vai būsiet absolvējuši universitāti, jūs veidosiet Latviju par vienu no modernākajām valstīm pasaulē. Jūsu mīlestība pret Latviju ir jūsu valstsgriba, un sekmīgā valstī es un valstsgriba ir viens vesels. Skola ir svarīga, taču vienlaikus es aicinu jūs neaizmirst, ka pastāv arī dzīve ārpus tās – interešu izglītība, brīvprātīgais darbs, vaļasprieki, aktīvi pavadīts laiks ar ģimeni un draugiem.

Novēlu visiem zināšanām bagātu, daudzveidīgu un krāšņu 2019./2020. mācību gadu!”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.