Aizvērt

Dažādi pasākumi Kuldīgā un pagastos

2022. gada 15. jūlijā, 08:00
Dažādi pasākumi Kuldīgā un pagastos
Kuldīgā gaidāms koncerts "Divas tikšanās", bet Vilgālē – tradicionālie peldēšanas svētki.
KULDĪGĀ

Sv. Annas baznīcas dārzā 16.VII 14.00 koncerts Divas tikšanās dziesmu stāstos: piedalās Kārlis Kazāks un Anete Kozlovska.

Mākslas namā (3. stāvā) 15.VII 14.00 izstādes Gleznotāji atklāšana. Kuldīdzniece Jolanta Ozollapa apvienojusi vairākas pazīstamas mākslinieces. Piedalās arī Helēna Heinrihsone, Anita Biedriņa, Inguta Bīriņa, Jolanta Dinkova, Anita Putniņa, Kristīne Straume, Ilze Stīvere.

Mākslinieku rezidences galerijā 15.VII 17.00 izstādes Šeit un tālumā, sapnī un nomodā atklāšana. Piedalās: Laura Aizporiete, Krišs Erdmanis, Ieva Iltnere, Ingrīda Ivane, Ritums Ivanovs, Liene Mackus, Aleksejs Naumovs, Gļebs Panteļejevs, Andris Prigičevs, Gints Rudzītis, Kārlis Siliņš, Sandra Strēle, Velga Vītola, Andris Vītoliņš, Kaspars Zariņš, Vija Zariņa un Vides filmu studija. Vēsture, ģeopolitika, pandēmija un tautu migrācija, ģimene, skola  un mājas, īsta ainava un izdomāta – tie ir jautājumi un iespējamās atbildes. Ekspozīcijas otrā daļa – Mākslas namā.

Kalna pagalmā 15.VII 21.00 komiķa Jāņa Skuteļa stāvizrāde Work in Progress, 16.VII 21.00 grupa Astro’n’out.

Bibliotēkā 18.VII 16.00 tikšanās ar novadnieku, ārstu, Siguldas Opermūzikas svētku organizatoru Daini Kalnu un viņa stāstu krājuma Nepārvaramā atvēršana. Tā ir D.Kalna pirmā grāmata, kurā autors runā par to, kas viņu sabiedrībā sāpina: par pēckara laika sieviešu vientulību un neapskaužamo likteni, par alhoholisma ļaunumu ģimenēs un sabiedrības attieksmi pret bērniem.

20.VII 14.00 izstādes No Ventspils līdz Valkai. Latvijas Banka novados (1922–1940) atklāšana.

22.VII 16.00 vasaras lasītavā tikšanās ar rakstnieku, režisoru un aktieri Andri Kalnozolu. Viņa romāns Kalendārs mani sauc kļuvis par vienu no populārākajiem izdevumiem.

Adatu fabrikā (Kalpaka ielā) līdz 15.IX var apskatīt atjaunotās telpas un Latvijas Mākslas akadēmijas doktorantu un diplomdarbu vadītāju darbus.

Līvijas Rezevskas izstāžu zālē Ingas Bundzes lelles un rūķi, Ievas Bankas gleznas.

Vecajā rātsnamā kuldīdznieces Lauras Vilertes pirmā fotoizstāde Dzīvot.

 

Mūzika Dunas pagalmā
 

No 21. līdz 24. jūlijam Kuldīgā, alus darītavas Duna Brewery pagalmā Kaļķu ielā, notiks pirmais vasaras festivāls Dun, taču pasākumi tur notiek arī citā laikā.
 
Jau šodien 21.00 spēlēs dīdžejs Knib, bet rīt, 16. jūlijā, 21.00 uzstāsies Greg John (Gregora Jāņa Maža) trio.
Festivāla Dun programma: 21. jūlijā 20.00 pianisti Vestards Šimkus un Annika Lanka – impovizācija uz Dāvida Kļaviņa unikālajām klavierēm Una corda. 22. jūlijā 19.00 dīdžeju programma Back to Back to Back – DJ’s Back in Town (El Harmony, Knib, Will Sonic). 23. jūlijā 12.00–17.00 viesosies Latvian WV Beetle Club, 20.00 muzicēs Tofa Jaxx (Tanzānija) un Leons Maikls Kings (Lielbritānija) – neosoula duets ar dziedātājas Džosas Stounas ģitāristu, pēc tam DJ Monsta. 24. jūlijā 16.00 pianists Dainis Tenis improvizācijās izmantos Dāvida Kļaviņa klavieres un elektroniku.


--------------------------------------------
 

SKRUNDĀ

Estrādē 16.VII 16.00 Baibas Sipenieces-Gavares monoizrāde Vienreiz jau var.


ĒDOLĒ

Pie kultūras nama 23.VII 15.00 dārza svētki ar dziedātāju Mārtiņu Kanteru. Muzicējošo ēdolnieku koncerts un pašu audzētu ziedu izstāde.


GUDENIEKOS

Pie Basu tautas nama 16.VII 14.00 etnomuzikoloģes, koklētājas Laimas Jansones koncerts kopā ar dziedātāju Antu Eņģeli un kokles meistarklašu dalībniekiem.

Kultūras namā 28.VII 13.00 Kuldīgas novada senioru saiets Es bij’ laba saimeniece.


KURMĀLĒ

Vilgāles ezerā 23.VII 13.00 tradicionālie peldēšanas svētki un sacensības 80 m, 400 m, 2400 m un izaicinājuma (800 m) distancē.


NĪKRĀCĒ

Pie pagasta pārvaldes 22.VII 22.00 kinovakars ar labākajām latviešu filmām.

Atpūtas centrā 29.VII 19.00 amatierteātra Brinida desmit gadu jubileja un režisores Ingas Ezerietes iestudētās A.Niedzviedža lugas Es tevi negribēju pirmizrāde. 


RAŅĶOS

Sudmalnieku birzī 17.VII 17.00 Skrundas amatierteātra SAAN viesizrāde Viena tante teica jeb Bezbērnu tēvs.


TURLAVĀ

Dižgaiļu parka estrādē 29.VII 20.00 pašdarbnieku un viesu koncerts, zaļumballe.


VĀRMĒ     

Sv. Miķeļa baznīcā 16.VII 17.00 labdarības koncerts Sapnis par torni.

Liepu birzī 30.VII 22.00 zaļumballe ar grupu Brīvdiena.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.