Aizvērt

Skolotājs: radoša un strauja profesija

2019. gada 10. jūlijā, 05:00
Raksta autors: Kurzemnieks.lv
Skolotājs: radoša un strauja profesija
„Jauniešiem varu ieteikt padomāt par to, kas viņus patiešām aizrauj. Svarīgi atrast kodolu sevī, attīstīt sevi tajā virzienā. Iespējas atnāks pašas. Tās patiešām nāk!” pārliecinājusies V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas jaunā vēstures skolotāja Marta Pujāte.
Foto: Martas Pujātes arhīvs
„Es nelieku mācīties no galvas notikumu gadskaitļus, lai gan daži jāzina. Drīzāk prasu savienot vēsturiskas norises, izprast procesus. Pati datumus un notikumus atceros ļoti labi. Varbūt tāpēc vēsture vienmēr padevusies un patikusi,” saka V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas jaunā vēstures skolotāja Marta Pujāte.
Marta: – Izglītības sistēmā notiek ļoti lielas pārmaiņas. Valstī tiek īstenots projekts Skola 2030. Tam jātiek līdzi, un tas nav viegli pat jaunajiem. Jāsaprot, kā stundu veidot atbilstoši jaunajām nostādnēm. Augstskolā to vēl nemāca – universitātes izglītības programmas vēl nav adaptētas. Tas nozīmē, ka tikko augstskolu beigušajam ar jauno izglītības sistēmu jātiek galā pašam un darbs tai jāpielāgo. Bet tā ir jebkuram.


Saruna ar jauno pedagoģi 10. jūlija Kurzemniekā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.