Aizvērt

Skolas uzpostas jaunam cēlienam

2019. gada 19. augustā, 04:57
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Skolas uzpostas jaunam cēlienam
Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolā šovasar bijis tikai neliels kosmētiskais remonts, direktore Valda Gaure (priekšplānā) skolas pieņemšanā Kuldīgas novada pašvaldības pārstāvjiem rāda nesen pie skolas iekārtoto sporta laukumu.
Foto: Jolanta Hercenberga
Kuldīgas novada skolās vasarā veikti nelieli kosmētiskie remonti, pirkts inventārs un papildināti mācību materiālu krājumi. Pedagogu kolektīvi esot stabili, dažās skolās plānotas nelielas izmaiņas. Skolēnu skaits citviet līdzīgs kā pērn, bet citviet sarucis.
Kuldīgas novada skolās vasarā veikti nelieli kosmētiskie remonti, pirkts inventārs un papildināti mācību materiālu krājumi. Pedagogu kolektīvi esot stabili, dažās skolās plānotas nelielas izmaiņas. Skolēnu skaits citviet līdzīgs kā pērn, bet citviet sarucis.

Kuldīgas 2. vidusskolas direktore Guntra Buivida stāsta, ka nākamā gada janvārī plānota skolas otrā un trešā stāva rekonstrukcija kā turpinājums pirmajā stāvā iesāktajam un tādēļ vasarā tikai dažās telpās bijis neliels kosmētiskais remonts. Skolotāju sastāvs īpaši nemainīšoties, bet būšot nelielas izmaiņas pienākumu pārdalē. Uz šo brīdi skolēnu skaits ir 460. Pirmajā klasē mācībām pieteikušies 32 bērni.

V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktora pienākumu izpildītāja Evija Heniņa stāsta, ka vairākās telpās nolakotas grīdas un nokrāsotas sienas, bet lielāki remontdarbi gaidāmi, kad tiks apstiprināta sporta zāles rekonstrukcija. Skolēnu skaits ir 669, bet kopā ar pirmsskolas grupām, kas ir Padures pagasta Deksnē, – 717. Darbu skolā uzsāks vairāki jauni pedagogi: Lenija Adriāna Gustsone mācīs angļu valodu un būs atbildīgā par projektiem, Inguna Freiberga mācīs angļu valodu, Inga Liepiņa – ekonomiku, Gunita Kanote – mūziku, Agate Palma – mūziku pirmsskolai, Inga Šabāne – dabaszinības un Modris Vite – autoapmācību.

Kuldīgas Centra vidusskolas direktore Brigita Freija stāsta, ka papildināta tehniskā bāze, iegādāti datori, videoprojektors un roboti. Vairākos kabinetos bijis neliels remonts. Skolēnu skaits ir 673.

Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolā dažās telpās veikts kosmētiskais remonts, skolas vecajā ēkā ceturtajā stāvā iekārtota zāle, kurā notiek zīmēšanas nodarbības un tiek rīkotas darbu izstādes. Direktore Valda Gaure stāsta, ka skolotāju kolektīvā izmaiņas būs nelielas, citi speciālisti mācīšot vācu valodu. Mācības uzsāks 278 skolēni.

Ēdoles pamatskolā vasarā iekārtota telpa, lai piecgadīgie un sešgadīgie bērni varētu mācīties pēc jaunā kompetenču modeļa. Vairākās klasēs nomainīts grīdas segums. Plānots, ka mācības uzsāks 91 skolēns. Pedagogu sastāvs mazliet pamainīšoties, cita skolotāja mācīšot sociālās zinības, ģeogrāfiju un audzināšot 1. klasi.

Turlavas pamatskolas direktore Lāsma Veigelte stāsta, ka izremontēta pirmsskolas grupa un skolas pagalmā projektā Darīsim paši! ierīkota dobe. Mācības no 1. līdz 9. kla-sei sāks 80 skolēni, skolotāju sastāvs nemainīsies.


Laidu pamatskolā no 1. līdz 9. klasei mācīsies 60 bērni, pirmsskolā – virs 30 bērniem. Direktore Elita Tisjaka stāsta, ka vairākās telpās veikts kosmētiskais remonts, ēdamzālei iegādāti jauni galdi un soli, garderobē – slēdzami skapīši. Iegādātas arī dažādas attīstošās spēles pirmsskolas un pagarinātās dienas grupai. Jauna skolotāja darbu uzsākšot pirmsskolas grupā, bet latviešu valodas un literatūras skolotāja vieta vēl ir vakanta.

Z.A.Meierovica Kabiles pamatskolā visās klašu telpās veikts kosmētiskais remonts, lielāki remontdarbi bijuši matemātikas un vēstures kabinetā. No 1. līdz 9. klasei mācīsies 75 skolēni, pirmsskolas grupās – 28 bērni. Mūzikas skolotāju dekrēta laikā aizvietošot cita speciāliste, bet citas izmaiņas pedagogu kolektīvā neesot plānotas.
Vārmes pamatskolā lielāks remonts bijis mūzikas kabinetā, sakārtots pie sporta halles piebraucamais ceļš. Skolā kopā ar pirmsskolēniem ir mazliet vairāk nekā 100 bērnu, skolotāju kolektīvā izmaiņu neesot.

Vilgāles pamatskolas direktore Aiga Žīle stāsta, ka līdz ar Mon-tesori pedagoģijas ieviešanu skolā pirmsskolai un nedaudz arī vecāko klašu audzēkņiem iegādāti mācību līdzekļi šīs pedagoģiskās koncepcijas īstenošanai. Bērnu skaits kopā ar pirmsskolēniem ir 97.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.