Aizvērt
Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl var pieteikties mācībām pieaugušajiem

Vēl tikai līdz 31. augustam turpinās pieteikšanās pieaugušo mācību 8. kārtā. Mācību iestādes visvairāk gaida pieteikumus tajās izglītības programmās, kur var apgūt profesijas darbam būvniecībā un ķīmiskajās rūpniecībā, kā arī iegūt digitālās pamatprasmes. Pieteikties interneta vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.
2022. gada 25. augustā, 16:17
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Jaunums mazajiem

Jaunums mazajiem

2020. gada 10. janvārī, 11:39
Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centrs (BJC) tehniskās jaunrades centrā mazajiem bērniem piedāvā divus jaunus pulciņus – metāla konstruktorus un papīra leļļu modelēšanu.
Ceļā uz zeltu

Ceļā uz zeltu

2020. gada 7. janvārī, 03:00
VEF Kultūras pilī notika Latvijas valsts simtgades pasākums „„Award” dalībnieki – var!”, kurā Edinburgas hercoga starptautisko apbalvojumu saņēma arī mūspuses skolēni: Monta Bērziņa, Reinis Raģelis, Artuss Jansons un Katrīna Bikse.
Dzejnieka izlaušanās istaba

Dzejnieka izlaušanās istaba

2019. gada 27. decembrī, 02:00
„Izlaušanās istaba ir neformālās izglītības metode, kas var noderēt, skolā apgūstot mācību vielu,” saka Kuldīgas skolnieces Ance Brālīte un Elīna Elza Kļava. Vairākas dienas decembrī viņas jauniešu mājā bija iekārtojušas tādu, kas veltīta dzejniekam Klāvam Elsbergam.
Sāk darbu ar alternatīvu metodi

Sāk darbu ar alternatīvu metodi

2019. gada 18. decembrī, 06:00
„Liels prieks, ka, dodoties alternatīvās pedagoģijas virzienā, pašvaldība mūs atbalsta,” saka Vilgāles pamatskolas direktore Aiga Žīle. Pēc Montesori sistēmas darbu šeit sākušas pirmsskolas grupas.
Spēcīgā pianistu konkurencē

Spēcīgā pianistu konkurencē

2019. gada 16. decembrī, 01:00
Kuldīgas mūzikas skolas 3. klavieru klases audzēknis Kārlis Gūtmanis Liepājas 2. starptautiskajā pianistu konkursā "Piano Frequency" ieguvis trešo vietu.
Rada dzērveņu maizi

Rada dzērveņu maizi

2019. gada 9. decembrī, 04:00
Profesionālās izglītības iestāžu konkursā "Jaunais maiznieks" Rīgā Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma 4. kursa audzēkne Džeina Blumberga ieguvusi speciālo balvu par radošumu.
Atkal augsti rezultāti skolu reitingā

Atkal augsti rezultāti skolu reitingā

2019. gada 27. novembrī, 05:00
No Draudzīgā aicinājuma fonda skolu reitinga balvu pasniegšanas Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas (KMHZV) pārstāvji atgriezušies ar "Pūci" specializēto skolu grupā kategorijā "Dabas zinības" un ar 2., 3., 6. un 7. vietas atzinības rakstiem citos mācību priekšmetos.
Skrundas bērnudārza atdzimšana

Skrundas bērnudārza atdzimšana

2019. gada 20. novembrī, 00:37
Vakar Skrundā bija lieli svētki – pēc vērienīgas rekonstrukcijas atklāta pirmsskolas izglītības iestāde "Liepziediņš".
Kam ticēt un kam ne?

Kam ticēt un kam ne?3

2019. gada 15. novembrī, 04:00
Kā neapmaldīties mūsdienu informācijas juceklī – par tādu tēmu uzstāties Kuldīgas senioru skolā trešdien bija uzaicināta laikraksta "Kurzemnieks" galvenā redaktore Daiga Bitiniece.
Izveido novēlējumu Latvijai

Izveido novēlējumu Latvijai

2019. gada 15. novembrī, 02:00
Lāčplēša dienā Z.A.Meierovica Kabiles pamatskolas skolēni skatījušies filmu un izveidojuši savu novēlējumu Latvijai.
Tehnikumā būs jauna mācību metode

Tehnikumā būs jauna mācību metode

2019. gada 8. novembrī, 04:00
29. un 30. oktobrī Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā (KTTT) notika programmas "Erasmus+" projekta "Didactics in Vocational Education and Training in the Digital Era" jeb "Profesionālās izglītības metodika un mācības digitālajā laikmetā" sanāksme par plašāku digitālo mācību metožu izmantošanu četrās profesionālajās skolās Dānijā, Zviedrijā, Igaunijā un Latvijā, kā arī Rostokas universitātē Vācijā.
Tik daudz darbīgu, radošu skolēnu

Tik daudz darbīgu, radošu skolēnu1

2019. gada 8. novembrī, 03:00
Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centrs arī šogad godinājis interešu izglītībā labākos audzēkņus, pedagogus un brīvprātīgos. Pasākums notiek trešo gadu. „Prieks, ka tas kļuvis par tradīciju,” saka direktore Inese Astaševska. Vairāk 8. novembra „Kurzemniekā”.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.