Aizvērt

Rada dzērveņu maizi

2019. gada 9. decembrī, 04:00
Raksta autors: Lāsma Reimane
Rada dzērveņu maizi
Foto: KTTT arhīvs
Profesionālās izglītības iestāžu konkursā "Jaunais maiznieks" Rīgā Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma 4. kursa audzēkne Džeina Blumberga ieguvusi speciālo balvu par radošumu.
Dalībniekiem vajadzēja izcept veselīgu maizi mūsdienīgam patērētājam, izmantojot tikai dabiskas izejvielas. Konkursa mērķis ir saglabāt un popularizēt maiznieka profesiju, kā arī veicināt audzēkņu iemaņas un radošo domāšanu inovāciju virzienā.

Džeina mācās par ēdināšanas speciālisti: „Maiznieka profesija man ir kā hobijs un mantota no ģimenes. Pagājušajā gadā no šī konkursa atteicos, bet šogad piekritu piedalīties. Skolotāja Dace Šēna teica, ka jāizdomā sava maize, un es zināju, ko tieši vēlos. Mana ideja bija šokolādes maize. No sākuma gāja traki – šķita, ka jāatmet ar roku, jo katru reizi bija arvien sliktāk un sliktāk. Bet tad skolotāja lika saņemties un meklēt risinājumu. Sapratu, ka maizi nevēlos tik mitru, kāda tā bija. Tā bija vienīgā problēma. Nomainīju recepti – šokolādes gabaliņus aizvietoju ar dzērvenēm, jo konkursa mērķis ir veselīga maize. Es arī iepazinos ar citu tehnikumu audzēkņiem un ieguvu jaunas iemaņas maizes mīcīšanā.”

Konkursā katram jāizveido arī prezentācija Maizes nozīme manā ikdienā un svētkos. Audzēkņu sniegumu vērtēja profesionāla žūrija: maiznieka amata meistars, Lāču tehnologs Edgars Grāvītis, amata zellis, Saldus maiznieka ražošanas vadītājs Toms Blumbergs un Lanordijas jauno produktu vadītāja Baltijas valstīs Iveta Sokolova.

Konkursu rīkoja Pārtikas produktu kvalitātes klasteris un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu. Ar izejvielām atbalstīja Rīgas dzirnavnieks. Pasākumu līdzfinansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.