Aizvērt

Atkal augsti rezultāti skolu reitingā

2019. gada 27. novembrī, 05:00
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Atkal augsti rezultāti skolu reitingā
Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas pedagoģe Ilze Ose rāda Draudzīgā aicinājuma fonda skolu reitinga balvu "Pūce" par 1. vietu dabas zinībās specializēto skolu grupā.
Foto: Alberts Dinters
No Draudzīgā aicinājuma fonda skolu reitinga balvu pasniegšanas Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas (KMHZV) pārstāvji atgriezušies ar "Pūci" specializēto skolu grupā kategorijā "Dabas zinības" un ar 2., 3., 6. un 7. vietas atzinības rakstiem citos mācību priekšmetos.
Apbalvojumi pasniegti Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Skolu reitingu sākts veidot pirms deviņiem gadiem. Vietas tiek noteiktas, izvērtējot iepriekšējā gada centralizēto eksāmenu rezultātus.

Dabas zinībās 1. vietu KMHZV ieguvusi otro gadu pēc kārtas. Tajās vērtē eksāmenu rezultātus fizikā, ķīmijā un bioloģijā. Fiziku pērn divpadsmitajiem mācīja skolotājs Vladimirs Osmanovs, bet ķīmiju un bioloģiju – Ilze Ose. 2. vieta skolai tikusi par matemātiku, to mācījusi direktore Valda Gaure.

Specializēto skolu kopvērtējumā KMHZV ir 3. vietā. To izdevies sasniegt tāpēc, ka labi rezultāti iegūti arī angļu (6. vieta) un latviešu valodā (7. vieta). Latviešu valodu mācījusi skolotāja Aiga Moļņika, bet angļu – šīgada absolventu klases audzinātāja Agita Zubriļena. Viņa atzīst, ka par bijušo audzēkņu sasniegumiem liels prieks: „Rezultāts ir labs, un tādu arī gaidījām, jo bērni, kuri eksāmenu kārtoja, ir ļoti mērķtiecīgi, motivēti. Ar tādiem var kalnus gāzt! Nu jau iestājušies augstskolās, visi tikuši budžeta vietās. Tas, ka augstu sasniegumu esam ieguvuši vairākkārt, apliecina to, ka arī skolotāji iet pareizu ceļu, strādā ar labiem rezultātiem. Par to mums gandarījums.”

KMHZV var lepoties ar piecām šī fonda balvām. Viena Lielā pūce kopvērtējumā iegūta senāk, divas Pūces – divus pēdējos gadus dabas zinībās, bet pirms tam divas Pūces saņemtas latviešu valodā.



SASNIEGUMI ARĪ CITĀM MĀCĪBU IESTĀDĒM

No pilsētu vidusskolām nominantu sarakstā par labiem rezultātiem latviešu valodā bija iekļauta arī Skrundas vidusskola, vēsturē – Kuldīgas Centra vidusskola. No lauku vidusskolām Alsungas vidusskola par sasniegumiem dabaszinībās un latviešu valodā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.