Aizvērt

Skrundas bērnudārza atdzimšana

2019. gada 20. novembrī, 00:37
Raksta autors: Daina Tāfelberga
Skrundas bērnudārza atdzimšana
„Vērienīgais darbs ir pabeigts,” priecājas pārbūvētā Skrundas bērnudārza kādreizējā vadītāja Zinaīda Kolerte un tagadējā vadītāja Dzintra Eglīte, kā arī domes priekšsēde Loreta Robežniece un "Būvfirmas „Inbuv”" valdes loceklis Toms Trubins.
Vakar Skrundā bija lieli svētki – pēc vērienīgas rekonstrukcijas atklāta pirmsskolas izglītības iestāde "Liepziediņš".
„Pēc valsts dibināšanas svētkiem šo dienu atcerēsimies kā tikpat nozīmīgu notikumu – bērnudārza atdzimšanu,” teica vadītāja Dzintra Eglīte. Atgādinot Raiņa vārdus Pastāvēs, kas pārvērtīsies, viņa norādīja, ka Liepziediņš gada laikā mainījies tik ļoti, ka pirms vairāk nekā 40 gadiem celto iestādi un tās apkārtni vairs nevar pazīt. Pārvērtības izdevušās ar lielu piepūli, jo bērnudārza ekspluatācija jau kļuva riskanta, bet līdzfinansējuma kapitālajam remontam nav bijis. Pirms gada dome nolēmusi, ka ilgāk gaidīt nevar. Pašvaldībai pārbūve izmaksājusi vairāk nekā 2,8 miljonus eiro, ņemot Valsts kases aizdevumu.

Tagad Liepziediņā savienotas un rekonstruētas abas vecās ēkas, uzbūvēts otrais stāvs, iegūstot ievērojami lielāku platību – vairāk nekā 1000 m2. Tā tiks izpildītas Ministru kabineta noteikumu prasības un varēs uzņemt bērnus jau no pusotra gada vecuma. Iepriekš tas nebija iespējams. Paredzētas septiņas grupiņas 140 pirmsskolas bērniem, izņemot sešgadniekus, kuriem izveidotas atbilstošas telpas vidusskolā. Gandrīz visas vietas jau aizņemtas – uz Skrundu brauks arī mazie no Rudbāržiem un Raņķiem, jo tur rotaļu grupu vairs nebūs. Būtisks jauninājums ir ēkā iebūvētais lifts, kā arī plašā zāle ar simt vietām. Lielas pārvērtības piedzīvojis arī pagalms: moderni spēļu un sporta laukumi, skrejceliņi, slīdkalniņš un estrādes tipa nojume, kurā notika atklāšanas koncerts.

Par projektēšanu un pārbūvi atbild Kuldīgas novada uzņēmums Būvfirma „Inbuv”. Meklējot labāko veidu, projekta izstrāde aizkavējusies par diviem mēnešiem. Celtnieki gan centušies laiku atgūt, tomēr termiņš nedaudz nokavēts. Toties rezultāts ir ļoti labs, atzina gan pašvaldības kā pasūtītājas, gan izpildītāja pārstāvji. Būvfirmas „Inbuv” valdes loceklis Toms Trubins piebilda, ka darba gaitā atklājušies daži pārsteigumi, kas to aizkavējuši, taču ar tiem esot tikuši galā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.