Aizvērt

Diploms pārtikas ražošanā

2021. gada 7. decembrī, 10:50
Raksta autors: Laila Liepiņa
Diploms pārtikas ražošanā
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā pusotra gada programmu apguvuši 12 pārtikas ražošanas tehniķi.
Foto: Laila Liepiņa
Pirmo reizi Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā mācības pabeigusi grupa, kas apguvusi programmu "Pārtikas produktu tehnoloģija", iegūstot pārtikas ražošanas tehniķa kvalifikāciju.
Grupas koordinatore Katrīna Spuleniece-Aišpure pastāstīja, ka pēc pusotra gada mācībām diplomu par profesionālo vidējo izglītību saņēmuši 12 audzēkņi, nokārtojot kvalifikācijas eksāmenu un izpildot prakses uzdevumu: „Programma domāta pieaugušajiem bez vecuma ierobežojuma. Šo kursu apguva ļoti dažādas sagatavotības cilvēki – tādi, kuriem darba pieredze jau ir un kas strādā kā mājražotāji, un arī cilvēki bez tās.” Simona Zandere no Vārmes stāsta: „Esmu mājražotāja – savā zemnieku saimniecībā Blāzmas audzējam, pārstrādājam dažādus dārzeņus atkarībā no sezonas. Tos var iegādāties tirgū un veikalā Kuldīgas labumi. Mācoties guvu jaunas idejas, uzzināju, kādas jaunas tehnoloģijas ir šajā nozarē. Diploms vajadzīgs tāpēc, lai varētu strādāt atbilstoši kvalitātes prasībām.” Armands Frīdbergs mācījies tādēļ, lai būtu plašākas iespējas atrast darbu, kas būtu saistošs un viņam pie- mērots. Gan audzēkņi, gan pedagogi atzīst: visvairāk žēl, ka pandēmijas dēļ mācības lielākoties notikušas attālināti. Pedagogs Aivars Varņeckis beidzējus uzslavē: „Šis bija darbīgs kurss, un var teikt, ka mērķi ir sasniegti. Audzēkņiem daudz nācās mācīties un strādāt pašiem – mēs vairāk bijām kā konsultanti, koordinatori, kas parāda, kur informāciju atrast un kā izprast.” Savukārt skolotāja Dace Šēna uzsver, ka beidzēji ir ieguvēji, jo apguvuši papildu izglītību un saņēmuši dokumentu, kas var noderēt dažnedažādos projektos, ko atbalsta valsts un Eiropas Savienība, piemēram, programmā LEADER vai finanšu institūcijas Altum piedāvājumos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.