Aizvērt

Kas jauns mūzikas skolā

2019. gada 14. augustā, 02:56
Raksta autors: Iveta Grīniņa
Kas jauns mūzikas skolā
Jau mēnesi Kuldīgas mūzikas skolas vadība ir Andras Zvejnieces rokās. Viņa atklāj, ka kopā ar pedagogiem jau domāts, kā mācības padarīt interesantākas.
Foto: Adriāna Muceneka
„Man ir ļoti interesanti! Atkal ir izjūta, ka no rīta nevaru sagaidīt, kad došos uz darbu,” saka Ernesta Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas direktore Andra Zvejniece, kura šajā amatā ir no 1. jūlija.
„Katru dienu ir daudz jauna. Mēneša laikā esmu tikusies ar visiem pedagogiem, bijušas individuālās pārrunas, lai uzzinātu viņu ieteikumus. Izskanējušas ļoti labas idejas, bet lielākoties guvu apstiprinājumu tam, par ko man nebija šaubu – darbs ir organizēts ļoti labi, viss notiek. No jauna nav nekas jāizgudro, skolā pamatlieta ir bērnu izglītošana, bet ir doma katrā klasē ieviest kaut ko tādu, lai mācību procesu padarītu mūsdienīgāku, interesantāku, lai katrā vecuma posmā būtu kaut kas aizraujošs.

Pagaidām šīs idejas neatklāšu, jo tas ir tikai sākums. Visi skolotāji piedalās darba grupās dažādiem projektiem. Vislabāk sadalīt atbildību pēc tā, kas kuram vislabāk sanāk,” saka A.Zvejniece un piebilst, ka par mūzikas skolu turpmāk vairāk dzirdēs arī pilsētā. „Ir doma par muzikālo pārgājienu septembrī, ceru, ka mūzikas skola vairāk parādīsies arī ārpus skolas, pilsētas ielās.”


Atkal būs ritmika

„Jaunums, kas būs jau šogad, – ritmika. Agrāk tāda mūzikas skolā jau bijusi. Manuprāt, sagatavošanas un pirmās klases bērniem tā ir ļoti vajadzīga un noderīga. Tā būs nodarbība, kurā mūziku varēs sajust caur ķermeņa kustību. Ar laiku varbūt šīm nodarbībām varēs pieteikties arī bērni, kuri nav domājuši mācīties mūzikas skolā, bet kuri vēlas attīstīt ritma izjūtu. Taču šajā mācību gadā to vēl nevar paspēt noorganizēt. Jau otrā mācību gada pusē šo to no jauninājumiem iekļausim mācību procesā, bet vasarā, iespējams, mūzikas skolā arī būs nometnes vai kas tamlīdzīgs.”


Jaunās skolotājas

Ar šo mācību gadu skolā sāks strādāt jauna pedagoģe Amanda Gertnere. Viņa ir Marutas Rozītes audzēkne, absolvējusi Latvijas Mūzikas akadēmiju un atgriezusies Kuldīgā. Viņa būs skolotāja kora klasē, mācīs ritmiku un jaunākajām klasēm arī obligātās klavieres. Vairs nestrādās pedagogs Valentīns Vinokurovs, bet trompetes un citu metālpūšamo instrumentu spēli pasniegs Maija Lāce, kura brauks no Ventspils. Vēl izmaiņas paredzētas sitamo instrumentu nodaļā, bet tas viss vēl procesā.”

Papildu uzņemšana Kuldīgas mūzikas skolā 26. augustā 18.00. Informācija pa tālr. 26021992.

Papildu uzņemšana

Šajā mācību gadā skolā visvairāk audzēkņu ir klavieru klasē, tā vienmēr ir bijusi lielākā nodaļa. Tad nāk vijoles, čelli, flauta, akordeoni, saksofoni u.c. 26. augustā 18.00 skolā tiek rīkota papildu uzņemšana. Var nākt visi, kuriem ir jebkāda interese par mūzikas skolu. Pēc iepriekšējo gadu pieredzes zināms, ka pa vasaru bieži vien tiek izdomāts, ka tomēr ir vēlme mācīties mūzikas skolā. Vecāki var zvanīt Ingunai Svarai pa tālr. 26021992. Uzņemšanā nebūs nekā sarežģīta – būs jānodzied neliela dziesmiņa, jāatkārto ritms un melodija. Taču, ja ir vēlme to visu iepriekš izmēģināt, droši var zvanīt, sarunāt tikšanos un nākt.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.