Aizvērt

Pieteikšanās rit pilnā sparā

2019. gada 31. jūlijā, 08:00
Raksta autors: Lāsma Reimane
Pieteikšanās rit pilnā sparā
Latvijas Universitātes Kuldīgas filiāles metodiķe Jana Štorha palīdz topošajai studentei Agatei Vētrājai aizpildīt līgumu.
Foto: Lāsma Reimane
Līdz 31. augustam turpinās pieteikšanās studiju programmās Latvijas Universitātes (LU) Kuldīgas filiālē un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā (KTTT).
Augstskolā satikām topošo studenti Agati Vētrāju, kura ir auklīte un vēlas kļūt par pirmsskolas izglītības skolotāju: „Strādāju Padurē – Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas filiāles bērnudārzā. Vēlos sevi pilnveidot. Man prieks, ka Kuldīgā šāda iespēja ir un nav jābrauc uz citurieni.”

LU filiāles metodiķe Jana Štorha stāsta: „Jau vienotās pieteikšanās laikā līdz 9. jūlijam interesentu bija daudz. Brauc cilvēki no Liepājas, Talsiem, Saldus, Sabiles un citām pilsētām. Pagājušogad lielākā aktivitāte bija tieši augustā, to sagaidām arī šogad.”

Direktore Ruta Karloviča: „Minimālais skaits, lai atvērtu grupu, ir 15 studentu. Pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmā Pirmsskolas izglītības skolotājs un profesionālā bakalaura programmā Pirmsskolas un sākumskolas skolotājs grupas ir izveidotas. Prieks, ka no visām astoņām filiālēm Kuldīga ir vienīgā, kurā nokomplektētas divas jaunās grupas: pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programma Sporta treneris un profesionālā bakalaura programma Sociālais darbs.

Ir interese arī par augstākā līmeņa programmām, un dominē divas: Skolotājs logopēds un Krievu valodas skolotājs 1.–12. klasei.”

Savukārt KTTT personāla speciāliste Velta Eglīte informē, ka iestājušies jau 162. Visvairāk vēlas kļūt par pavāru, konditoru, automehāniķi, tūrisma speciālistu, loģistikas darbinieku, mēbeļu dizaina, SPA speciālistu. Šogad budžeta programmās varēs apgūt vēl divas profesijas: kosmētiķis un spēkratu mehāniķis. Programmā Jauniešu garantija būs divas jaunas profesijas: vīnzinis un augļu un dārzeņu pārstrādes ražošanas tehniķis. KTTT piesakoties mācīties pat no Pierīgas un Rīgas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.