Aizvērt

Trešā vieta konkursā "Šodien laukos"

2019. gada 4. novembrī, 08:00
Raksta autors: Iveta Grīniņa
Trešā vieta konkursā "Šodien laukos"
Turlavas pamatskolas devītie izcīnījuši trešo vietu Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra rīkotajā konkursā "Šodien laukos".
Foto: Lāsma Reimane
Turlavas pamatskolas 9. klase ieguvusi trešo vietu Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra konkursā "Šodien laukos 2019". Klasē ir 11 jaunieši. Audzinātāja Agnese Čīče uzsver, ka skolēni esot ļoti saliedēti.
„Ir jābūt saliedētam kolektīvam, lai pusgada garumā aktīvi piedalītos,” uzsver audzinātāja. Par pacietīgo uzdevumu pildīšanu iegūta balva – 100 eiro dāvanu karte.

Par šo naudu klase dosies ekskursijā. Kurp – vēl nav nolemts. Par konkursu uzzinājusi audzinātāja. Viņa allaž ir tā, kas saviem jauniešiem piedāvā kādu avantūru. Viņi labprāt atsaucas, reizēm esot tikai nedaudz jāpaskubina. Dalība šajā konkursā prasījusi diezgan lielu darbošanos – pusgadu reizi mēnesī bija jāpilda divi uzdevumi, par katru bija jāsūta video vai prezentācija. Katrs mēnesis veltīts citam tematam. Lielu punktu skaitu izdevies iegūt makšķerēšanā, un šis uzdevums arī pašiem jauniešiem šķitis visinteresantākais. Sarunātajā dienā lijis, ka plīkšķ, tomēr jaunieši nolēmuši doties uz Ķikuru ezeru. Ar noķerto sprīdi garo asarīti viņi ieguvuši visvairāk punktu, uzvarējuši, saņēmuši pārsteiguma dāvanas un arī atļaujas makšķerēt un vēžot, ko arī izmantojuši. Izrauties trešajā vietā viņiem izdevies ar saulespuķi. Tā iesēta aprīlī, visu vasaru dokumentēts, kā tā aug. Beigās izrādījās trīs metrus un piecus centimetrus gara. Kopīgi no papīra izveidota arī klases saulespuķe. Arī šajā konkursa posmā viņi bijuši labākie.

Pavasarī visi kopā sējuši un stādījuši. Visgrūtāk bijis koncentrēties un savākties skolas brīvlaikā vasarā, bet visi godam paveikuši uzdevumus par ārstniecisko augu vākšanu un iepazīšanu, meža velšu vākšanu un gatavošanu. Sanācis gards ievārījums un sēņu mērce. Viena mēneša uzdevums bijis veltīts putniem – jānofotografē un jāatpazīst pēc iespējas vairāk sugu. Patikusi arī viesošanās vietējā lauksaimniecības uzņēmumā. Rudenī bijis jāatrod kāds smieklīgs dārzeņa veidojums. Labo darbu mēnesī devītie skolā rīkojuši talku. Par trešo vietu visi gandarīti, jo konkurenti bijuši 26 no visas Latvijas.

Jaunieši ir gatavi piedalīties vēl kādā konkursā, cik nu būs laika. Šī tomēr ir izlaiduma klase, un pavasarī gaidāmi eksāmeni.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.