Aizvērt

Gūst idejas inovatīvām metodēm

2019. gada 7. oktobrī, 02:00
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Gūst idejas inovatīvām metodēm
Projekta dalībnieki no Kuldīgas Centra vidusskolas, Engerdāles pamatskolas un Gedminu proģimnāzijas spriež, kādai 21. gadsimtā jābūt mācību stundai, lai skolēni motivēti apgūtu jaunas prasmes.
Foto: Jolanta Hercenberga
Kuldīgas Centra vidusskolā (KCV) kā pie programmas "Nordplus" projekta "21 st Century Lesson" ("21. gadsimta mācību stunda") dalībnieces no 30. septembra līdz 5. oktobrim viesojās partneri no Engerdāles pamatskolas Norvēģijā un Gedminu proģimnāzijas Klaipēdā.
Skolotāju mobilitātes projektā finansējums piešķirts trīs partneru vizītēm vienam pie otra, un kolēģu viesošanās KCV ir pirmā no tām. Projekta koordinatore, KCV skolotāja Inga Reimane stāsta, ka nolūks ir profesionāli pilnveidoties un ar lietuviešiem un norvēģiem dalīties pieredzē par inovatīvām metodēm mācību stundās atbilstoši laikmetam, īpaši informācijas tehnoloģiju iespējām. No katras skolas vizītēs brauc pieci skolotāji, atklātajās stundās viņi kolēģiem rāda, kā izmanto radošas metodes un tehnoloģijas. Starp vizītēm katrs dalībnieks jauno pieredzi izmēģinās savā skolā, un tad visi kopā veidos digitālu metodisko krājumu ar stundu plāniem un citiem materiāliem, kas būs pieejami šo skolu pedagogiem.

Viesi iepazina mācību procesu un ārpusstundu nodarbības KCV, devās uz Ventspils jauno tehnoloģiju centru un Rīgā uz Latvijas Universitātes Dabas māju. Divos kultūras vakaros viņi iepazina latviešu tradīcijas.

Gedminu proģimnāzijā no 1. līdz 8. klasei mācās ap 900 audzēkņu. Skolotājs Sauļus Rudelis stāsta, ka bez jaunām idejām stundās KCV guvis arī citas, ko ieviesīs savā skolā, piemēram, dabas klasi, kas ierīkota pagalmā.

Engerdāles pamatskolā mācās 140 bērnu un skolotāju kolektīvs nav liels. Tās pārstāve Mihaela Edstroma esot pārsteigta par te redzēto atklāto stundu stingro struktūru un to, ka skolēni staigā pa klasēm. Uzdoto viņi izpildot ļoti organizēti un operatīvi. Norvēģijā stundu ritms esot atšķirīgs.

KCV pedagogi uz Lietuvu brauks februārī, bet uz Norvēģiju aprīlī.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.