Beķeri beidz pirmoreiz
2019. gada 1. novembrī, 00:00
Raksta autors: Lāsma Reimane
Foto: Lāsma Reimane
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā noticis pirmais izlaidums maizes un miltu produktu ražošanas tehniķiem.
„Pirms 15 gadiem plānojām, kā attīstīt ēdināšanas programmu. Skolotājām bija vīzija – sagatavot maizniekus. Un šodien mums viņi ir,” teica direktore Dace Cine.
Skolotāja Dace Šēna stāsta, ka pusotrs gads pagājis radoši: „Kā saka, pirmie kucēni jāslīcina. Kaut kas jau arī neizdevās, bet no kļūdām mācāmies. Programmā mācījās dažāda vecuma cilvēki, un ir patīkams pārsteigums, ka visi atradām kopīgu valodu un bija interesanti. Mācīties var jebkurā vecumā. Daudzās nozarēs darba roku trūkst, un viena no tām ir maizes ražošana. Protams, šāda profesija ir nepieciešama – redzam, kā ar saviem izstrādājumiem darbību attīsta mājražotāji. Vai absolventi tālāk savas iemaņas izmantos vai ne, tas ir cits stāsts. Ja ir griba un idejas, arī mājās var daudz ko darīt.” Diplomu par vidējo profesionālo izglītību ieguva astoņi cilvēki. Šādi speciālisti strādā pārtikas ražošanā – pēc tehnoloģiskām shēmām un receptūrām cep maizi un konditorejas izstrādājumus.Paši absolventi ar humoru saka: „Esam celmlauži – pateicoties šai skolai un skolotājiem, vairāk nekā gadu esam raudzēti, mīcīti, veidoti, atpūtināti un izcepti. Neviens nezina, uz kurieni mūsu maizītes dosies. Visu rādīs laiks.”
Lūdzu autorizējies, lai komentētu.