Aizvērt

Beķeri beidz pirmoreiz

2019. gada 1. novembrī, 00:00
Raksta autors: Lāsma Reimane
Beķeri beidz pirmoreiz
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumu absolvē pirmie maizes un miltu produktu ražošanas tehniķi. Attēlā arī jaunie SPA speciālisti.
Foto: Lāsma Reimane
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā noticis pirmais izlaidums maizes un miltu produktu ražošanas tehniķiem.
„Pirms 15 gadiem plānojām, kā attīstīt ēdināšanas programmu. Skolotājām bija vīzija – sagatavot maizniekus. Un šodien mums viņi ir,” teica direktore Dace Cine.

Skolotāja Dace Šēna stāsta, ka pusotrs gads pagājis radoši: „Kā saka, pirmie kucēni jāslīcina. Kaut kas jau arī neizdevās, bet no kļūdām mācāmies. Programmā mācījās dažāda vecuma cilvēki, un ir patīkams pārsteigums, ka visi atradām kopīgu valodu un bija interesanti. Mācīties var jebkurā vecumā. Daudzās nozarēs darba roku trūkst, un viena no tām ir maizes ražošana. Protams, šāda profesija ir nepieciešama – redzam, kā ar saviem izstrādājumiem darbību attīsta mājražotāji. Vai absolventi tālāk savas iemaņas izmantos vai ne, tas ir cits stāsts. Ja ir griba un idejas, arī mājās var daudz ko darīt.” Diplomu par vidējo profesionālo izglītību ieguva astoņi cilvēki. Šādi speciālisti strādā pārtikas ražošanā – pēc tehnoloģiskām shēmām un receptūrām cep maizi un konditorejas izstrādājumus.Paši absolventi ar humoru saka: „Esam celmlauži – pateicoties šai skolai un skolotājiem, vairāk nekā gadu esam raudzēti, mīcīti, veidoti, atpūtināti un izcepti. Neviens nezina, uz kurieni mūsu maizītes dosies. Visu rādīs laiks.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.