Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Kā rīma no bada izglāba

Kā rīma no bada izglāba

2019. gada 7. augustā, 00:00
Šo stāstu uzticēja laivotāju četrotne, kurai Abavā gadījās gandrīz vai neticams piedzīvojums, – kā jau makšķernieku stāstiem piedienas. Sākumā par copi pat nav domāts, jo mērķis bija pie ūdeņiem atpūsties, bet vēlāk (tā – starp citu) tieši līdzi paņemtajām badapātagām izrādījusies liela nozīme.
Zivju soļanka

Zivju soļanka

2019. gada 31. jūlijā, 11:19
Uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure piedāvā zivju soļankas recepti.
"Bior" pētnieki mūspusē

"Bior" pētnieki mūspusē

2019. gada 26. jūlijā, 16:15
Zinātniskā institūta "Bior" zivju pētniecības departamenta darbinieki Kaspars Abersons un Jānis Bajinskis aizvadītajā nedēļā pārbaudīja, kādas zivis mīt Skrundas novada Šķērveļa upē un Kuldīgas novada Riežupē.
Zivīm vajadzīgs skābeklis

Zivīm vajadzīgs skābeklis

2019. gada 26. jūlijā, 08:00
Ūdens sastāv no ūdeņraža un skābekļa, un pēdējais ķīmiskais elements ir viens no svarīgākajiem, kas zivīm nepieciešams elpošanai.
Nezvejot, nepirkt, neēst. Vai tas līdzēs?

Nezvejot, nepirkt, neēst. Vai tas līdzēs?

2019. gada 26. jūlijā, 08:00
Pretrunīgas atsauksmes izraisījis Pasaules Dabas fonda (PDF) aicinājums sabiedrībai – pievienoties kampaņai "Lai jūra čum un mudž" un veikalos vai citās tirdzniecības vietās nepirkt Baltijas jūras mencu, kā arī Eiropas zuti.
Lielais breksis aizpeldēja, karpa nepaspēja

Lielais breksis aizpeldēja, karpa nepaspēja2

2019. gada 9. jūlijā, 00:00
Makšķerēšanas festivālā ģimenēm sestdien kempingā "Nabīte" pie Lielā Nabes ezera varēja uzzināt teju visu par zivīm, kā tās noķert, kā pagatavot garšīgu maltīti.
Copē kopā ar meitām

Copē kopā ar meitām

2019. gada 8. jūlijā, 00:00
Ilgvaram Simsonam, zāģu operatoram SIA "Palleteries", makšķerēšana esot vaļasprieks. Viņa lielākais ķēriens bijusi apmēram 9 kg smaga līdaka.
Šobrīd ir klusā sezona

Šobrīd ir klusā sezona

2019. gada 7. jūlijā, 00:00
Kuldīgas novada pašvaldības policija kā viena no instancēm, kas kontrolē licencētās makšķerēšanas noteikumu ievērošanu, regulāri dodas reidos. Šim nolūkam iegādāta dažāda tehnika: kameras, kvadricikls, divas laivas un divas piekabes. Drīzumā būšot arī drons.
Sīga – lašveidīgais Latvijas retums

Sīga – lašveidīgais Latvijas retums

2019. gada 6. jūlijā, 00:00
Ir jūlijs, līdz ar to laiks, kad Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "Bior" zivju audzētavai "Pelči", pildot zivju resursu mākslīgās atražošanas plānu, Sakas grīvā jāizlaiž ceļotājsīgu mazuļi, kuri sasnieguši divus gramus. Reti kurš Latvijas iedzīvotājs atpazīst šo reto zivju sugu.
Makšķerēšanas kārtība Ventā

Makšķerēšanas kārtība Ventā1

2019. gada 5. jūlijā, 00:00
Lai nodrošinātu Ventas kā starptautiski atzītas lašu dabiskā nārsta upes statusu un radītu labvēlīgu situāciju zivju resursu saudzīgai izmantošanai, Kuldīgas novada pašvaldība noteikusi licencētās makšķerēšanas kārtību 2017.–2021. gadam.
Kā sargās Ventu un Šķerveli

Kā sargās Ventu un Šķerveli

2019. gada 1. jūlijā, 00:00
Top dabas aizsardzības plāns liegumam "Ventas un Šķerveļa ieleja". Ir izstrādāta pirmā redakcija, un tikko notikusi uzraudzības grupas sanāksme Skrundas novada pašvaldībā. Viena no šī plāna būtiskām sadaļām ir zivis un to aizsardzība.
Kā upē nāras plunčājās

Kā upē nāras plunčājās

2019. gada 30. jūnijā, 00:00
Vasara. Gana karsta, bet apmākusies diena, kad padsmitgadniekam rodas ideja ņemt padusē badapātagu un doties izlūkot Ventas posmu uz augšu no maizes ceptuves.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.