Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
"Mana cope" telefonā – palīgs makšķerniekam

"Mana cope" telefonā – palīgs makšķerniekam

2020. gada 21. jūnijā, 14:28
Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā radīts interaktīvs palīgs makšķerniekiem "Mana cope", kurā apkopota visa informācija, kas noder, lai, dodoties makšķerēt, neiekultos nepatikšanās.
Vides pārkāpumu ziņojumiem – vienots centrs

Vides pārkāpumu ziņojumiem – vienots centrs

2020. gada 21. jūnijā, 08:18
Kā vēsta Valsts vides dienests (VVD), 1. jūnijā darbu sācis Operatīvais koordinācijas centrs (OKC). Tas izveidots tāpēc, lai vienoti un efektīvi pārvaldītu pieteikumus par iespējamajiem vides pārkāpumiem.
Dzejnieks ar protokoliem azotē

Dzejnieks ar protokoliem azotē

2020. gada 16. jūnijā, 09:35
Nu jau kādu laiku Kuldīgā atkal ir divi Valsts vides dienesta (VVD) zivju inspektori, jo ilggadējam upju, ezeru un dīķu uzraugam Jānim Sprugevicam ūdens resursu uzraudzībā nu palīdz kuldīdznieks VIESTURS CIMERMANIS. Reti kurš nojauš, ka aiz nopietnās sejas izteiksmes patiesībā noslēpies gādīgs ģimenes galva, motociklists un dzejnieks vienā personā.
Makšķernieka stāsts. Pelde pret paša gribu

Makšķernieka stāsts. Pelde pret paša gribu

2020. gada 17. maijā, 08:39
Ikvienam kārtīgam copmanim bijis gana daudz priecīgu, bēdīgu un kuriozu atgadījumu. Šoreiz "Kurzemnieks" lūdz, lai ar savu stāstu padalās makšķernieks, copmaņu lietu tirgotājs, kuldīdznieks Adrians Žerebcovs, cilvēks, kuram pēc vārda kabatā nav jālien.
Vērtīgā līdaka

Vērtīgā līdaka

2020. gada 17. maijā, 04:26
Pašmāju zivs ar augstu uzturvērtību – tāda ir līdaka, tādēļ, ja pieejama, noteikti der izmantot veselīgā maltītē.
Speciālista komentārs. Cīņa ar parazītiem

Speciālista komentārs. Cīņa ar parazītiem

2020. gada 9. maijā, 09:30
Neparasti siltās ziemas dēļ nojuka bioloģiskais ritms ne tikai sauszemes dzīvniekiem un augiem, bet arī ūdens iemītniekiem, tajā skaitā zivju parazītiem. Jau februārī no zivju audzētājiem saņemtas sūdzības par karpu un lašu dzimtas zivju saslimšanu ar parazītu izraisītām slimībām. Siltie laika apstākļi ir radījuši labvēlīgu vidi parazītu un kaitēkļu izplatībai, kas skars ne tikai zivju audzēšanu, bet arī citas nozares.
Lai Ventā zivju būtu vairāk

Lai Ventā zivju būtu vairāk

2020. gada 7. maijā, 18:42
Katru pavasari upēs visā Latvijā, arī Ventā, tiek ielaisti tūkstošiem zivju mazuļu, kas iegūti zinātniskā institūta Bior zivaudzētavās. Vai šāda resursu atjaunošana nes augļus? Kā liecina statistika – jā.
Makšķernieku kontrole sevi attaisno

Makšķernieku kontrole sevi attaisno

2020. gada 6. maijā, 09:23
Vieta, kur Ventā ielaist zivju mazuļus, tiek izvēlētā kopā ar Valsts vides dienestu, un, kā saka Liepājas reģionālās vides pārvaldes galvenais inspektors Jānis Sprugevics, ir déjà vu sajūta, jo tas notiek katru pavasari.
Reportāža. Spiningo pilnā sparā

Reportāža. Spiningo pilnā sparā

2020. gada 4. maijā, 09:08
1. maiju ar nepacietību gaida tie, kuriem patīk spiningot, jo tad ir ļauts sākt to darīt arī no laivas. Kā makšķernieki ievēro noteikumus, to "Kurzemnieks" devās lūkot kopā ar Valsts vides dienesta (VVD) Liepājas reģionālās vides pārvaldes galveno inspektoru Jāni Sprugevicu un vecāko inspektoru Viesturu Cimermani.
Vilgāles ezerā pagaidām lomi mazi

Vilgāles ezerā pagaidām lomi mazi

2019. gada 14. oktobrī, 00:00
Nomas tiesības uz rūpniecisko zveju Vilgāles ezerā šogad sadalītas starp mednieku klubu "Kurmāle", Snēpeles uzņēmumu "ROOC" un Uģi Hildebrantu no Rumbas pagasta. Šo jomu reglamentē Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr.796 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos". Vilgāles ezerā zvejas tīklu limits ir 750 m, un nomas tiesības piešķir Kuldīgas novada dome. U.Hildebrantam piešķirts viens 30 m murds uz gadu, uzņēmumam "ROOC" atvēlētas tiesības uz trim gadiem un tīklu limits šim gadam – 370 m. Pārējais tīklu limits nodots mednieku klubam "Kurmāle".
Baltijas lašu un taimiņu ceļojums

Baltijas lašu un taimiņu ceļojums

2019. gada 13. oktobrī, 00:00
Kalendārā oktobris, ūdens temperatūra Ventā ir 9–100C, un tas nozīmē, ka Baltijas laši un taimiņi sāk gatavoties nārsta migrācijai.
Cīnās ar gājputnu tūkstošiem

Cīnās ar gājputnu tūkstošiem

2019. gada 12. oktobrī, 00:00
Zivsaimniecība "Skrunda" arī šoruden izmanto gāzes lielgabalus, lai dīķus pasargātu no negausīgajiem gājputniem. Apkārtējie iedzīvotāji ar šāvienu troksni nav mierā, taču tas ir vienīgais efektīvais līdzeklis, turklāt Ministru kabineta noteikumi prasa, lai zivsaimnieks nodrošinātu kādu aizsardzību, citādi kompensāciju par migrējošo putnu postījumiem nevar saņemt.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.