Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Maluzvejniekiem sods 51 880 eiro

Maluzvejniekiem sods 51 880 eiro5

2019. gada 29. jūnijā, 00:00
Piespiedu darba stundas un 51 880 eiro soda naudu Kurzemes rajona tiesā Kuldīgā jūnijā piesprieda diviem padurniekiem par nelikumīgu nēģu zveju pagājušā gada aprīlī Ventas rumbā.
Trīs gados septiņi kriminālprocesi par maluzvejniecību

Trīs gados septiņi kriminālprocesi par maluzvejniecību1

2019. gada 28. jūnijā, 00:00
Kopš 2016. gada Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī ierosināti septiņi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma (KL) 110. panta par patvaļīgu zvejošanu un ūdensdzīvnieku iegūšanu.
Usmas ezers atgūst dzīvību

Usmas ezers atgūst dzīvību1

2019. gada 16. jūnijā, 00:00
Veiksmīgi rit jaunās licencētās makšķerēšanas sezonas otrais mēnesis Usmas ezerā. Vēl pirms dažiem gadiem šķita, ka pēc platības piektais, bet pēc ūdens tilpuma otrais lielākais Latvijas ezers zaudē dzīvību, bet nu viss strauji mainās uz labo – Usma sāk kļūt par makšķernieku populāru galamērķi. Par to liecina arī lielie lomi.
Uz copi – stilīgi

Uz copi – stilīgi

2019. gada 14. jūnijā, 00:00
Kuldīgas novada tradicionālās kultūras svētkos "Mundra diena Turlavā" savu artavu deva arī studija "Kuldīgas palete", piedāvājot izstādi "Copmaņa goda kārta". Tajā apdrukātie krekliņi lieti noder gan pašiem makšķerniekiem, gan viņu "zivtiņām".
Kā ēst zivis droši

Kā ēst zivis droši

2019. gada 13. jūnijā, 00:00
Vasara ir klāt, arī makšķerēšanas sezona. Visiem zivju ēdienu cienītājiem jāatceras, ka pastāv risks – cilvēkam bīstamo zivju parazīti.
Jūras vide jāuzlabo

Jūras vide jāuzlabo

2019. gada 9. jūnijā, 00:00
Nesen klajā nākušais novērtējums par Baltijas jūras vides stāvokli Latvijas teritorijā vēsta, ka ūdens ir labs, zivis pārtikā var droši lietot, tomēr krājumi rūk, jo pastāv piesārņojuma draudi.
Pēta, kā Latvijā un Lietuvā klājas nēģiem

Pēta, kā Latvijā un Lietuvā klājas nēģiem

2019. gada 8. jūnijā, 00:00
Trīs miljonus nēģu kāpuru zinātniskā institūta "Bior" Tomes zivaudzētavas Pelču filiāles darbinieki šopavasar izlaidīs Kurzemes upēs. Tas tiek darīts "INTERREG" projektā "Pārrobežu upes nēģu krājuma novērtējums un pārvaldība Lietuvā un Latvijā".
Noķer govis

Noķer govis

2019. gada 7. jūnijā, 00:00
Kāda draugu kompānija pirms vairākiem gadiem nolēmusi doties uz Nabes ezeru makšķerēt un pārnakšņot teltīs.
Lašu utis – ekonomiska un ekoloģiska katastrofa

Lašu utis – ekonomiska un ekoloģiska katastrofa

2019. gada 6. jūnijā, 00:00
Kopš 20. gadsimta 70. gadiem lašu audzēšana saimniecībās ir strauji palielinājusies Norvēģijā, Skotijā, Kanādā, Čīlē un Īrijā. Lašu audzētavās izaudzēto zivju skaits pieaudzis no dažiem tūkstošiem tonnu 1980. gadā līdz aptuveni 2,5 miljoniem tonnu 2014. gadā. Latvijā nonāk Norvēģijas un Skotijas audzētavu laši.
Kādu zivi izvēlēties

Kādu zivi izvēlēties

2019. gada 5. jūnijā, 00:00
Pasaules Dabas fonds (PDF) vērš uzmanību uz to, kā jebkurš iedzīvotājs var palīdzēt veidot ilgtspējīgu zivsaimniecību un savvaļas zivju resursu saglabāšanu.
Krāsnī cepta bute un pildīta forele

Krāsnī cepta bute un pildīta forele

2018. gada 9. novembrī, 00:00
Zivju ēdienu receptes piedāvā uztura speciāliste Katrīna Spuleniece- Aišpure.
Snēpeles dīķis šoziem atpūtīsies

Snēpeles dīķis šoziem atpūtīsies

2018. gada 8. novembrī, 00:00
„Tā kā dīķis skaitās 1. grupas būve, tad tā vienkārši sabiedriskā kārtā iztīrīt, kā bijām iedomājušies, to nevar – darbi jāsaskaņo,” saka Snēpeles pagasta pārvaldes vadītāja Aiga Bulava.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.