Aizvērt

Trīs gados septiņi kriminālprocesi par maluzvejniecību

2019. gada 28. jūnijā, 00:00
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Trīs gados septiņi kriminālprocesi par maluzvejniecību
Kopš 2016. gada Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī ierosināti septiņi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma (KL) 110. panta par patvaļīgu zvejošanu un ūdensdzīvnieku iegūšanu.
Kuldīgas iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Kārlis Prūsis stāsta, ka no tiem atklāti un Kuldīgas rajona prokuratūrai kriminālvajāšanai nodoti pieci.

„Pārsvarā iezīmējas tendence, ka maluzvejniecība notiek dabas lieguma teritorijā Ventas rumbā, bet, protams, arī citos Ventas posmos un citās ūdenstilpnēs,” stāsta K.Prūsis. „Galvenokārt mērķa zivis ir laši un vimbas, bet visbiežāk kriminālprocesus uzsāk par nēģu maluzvejniecību. No septiņiem iepriekš minētajiem tie ir pieci.”

Piemēram, 2017. gada 3. novembrī pie Ventas esot aizturēti trīs maluzvejnieki, kuri bija nozvejojuši 343 nēģus īpaši aizsargājamā dabas teritorijā. Valstij nodarīto zaudējumu apmērs ir 13 720 eiro. Kriminālvajāšana uzsākta pēc KL 110. panta 2.1. daļas par patvaļīgu zvejošanu un ūdensdzīvnieku iegūšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Pagājušajā gadā 22. aprīlī Kuldīgā pie Ventas aizturēti divi maluzvejnieki, kuri bija nozvejojuši 1297 nēģus. Valstij nodarītais zaudējums – 51 880 eiro.

Šogad 19. aprīlī Kuldīgas novada Rumbas pagastā pie Ventas maluzvejnieks ar makšķeri noķēris 57 vimbas. Uzsākts kriminālprocess, un valstij nodarītais zaudējumus ir 4959 eiro.

K.Prūsis skaidro, ka maluzvejniecība valstij nodara lielus materiālos zaudējumus, pēc tiesas izmeklēšanas notiesātajiem tie ir jāatlīdzina pilnā apmērā. VP aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un, ja ir aizdomas par nelikumīgu zveju, par to ziņot pa tālr. 110.


Komentāri
Poland
2019. gada 28. jūnijā, 12:47
Visi (policisti) zin, kas Kuldigā nodarbojas ar maluzveju un malumedībām, bet visiem bail, ka uguns kaut kur nepasprūk!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.