Aizvērt

Inspektori lietos ķermeņa kameras

2020. gada 15. septembrī, 20:59
Raksta autors: Alberts Dinters
Inspektori lietos ķermeņa kameras
Valsts vides dienesta (VVD) inspektori zvejas un makšķerēšanas noteikumu pārbaudēs turpmāk izmantos ķermeņa kameras.
Tad darīts tāpēc, lai videoierakstā fiksētu inspekcijas gaitu un administratīvā pārkāpuma pierādījumus, jo pārkāpēji nereti cenšas tos atspēkot, kā arī tādēļ, lai mazinātu korupcijas risku. Ķermeņa kameras būs tieši tādas pašas kā daudzviet pašvaldības policistiem – pie krūtīm piesprausta, neliela ierīce fiksēs katru soli un ierakstīs sarunas. VVD ievēros fizisko personu datu aizsardzību, t.i. videoierakstus, kuros fiksēts pārkāpums, izmantos kā lietiskos pierādījumus, bet citus uzglabās īslaicīgi un tad dzēsīs.

Savukārt, lai vienkāršākajos makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu pārkāpumos mazinātu resursu patēriņu, inspektori lietu izskatīs un sodu noteiks jau turpat. Par vienkāršākiem pārkāpumiem tiks uzskatīta makšķerēšana bez kartes, licences un personas dokumenta, pārsniegts atļauto rīku skaits, attālināšanās no rīkiem tālāk par 50 m, kā arī makšķerēšanas vietas piegružošana. Ja konstatēts vēl cits pārkāpums vai lomā būs zivis, uz lietas izskatīšanu būs jāierodas VVD. Tāpat lēmums par sodu uzreiz netiks pieņemts tad, ja aizdomās turētais ir nepilngadīgs vai būs radusies konfliktsituācija.

Atkarībā no pārkāpuma un atbildību mīkstinošiem vai pastiprinošiem apstākļiem sods var būt no brīdinājuma līdz 60 eiro. Ja izdarīti vairāki, sods ir par katru atsevišķi. Pērn VVD sodu par šādiem pārkāpumiem noteicis 964 reizes, tostarp par pašvaldības policijas un sabiedrisko vides inspektoru konstatētajiem. Ap 70% – par vienkāršāko noteikumu neievērošanu
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.