Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Zivkopju brauciens uz Lietuvu

Zivkopju brauciens uz Lietuvu

2018. gada 20. jūnijā, 08:00
Jauna pieredze zivju audzēšanā un dīķu apsaimniekošanā – pēc tās 27 interesenti divas dienas maijā devās uz Lietuvu. Tika apmeklēti zivsaimniecības uzņēmumi un izstāde "Agro Balt" Viļņā.
"Kafijas" vietā – dzidrs ūdentiņš

"Kafijas" vietā – dzidrs ūdentiņš1

2018. gada 20. jūnijā, 06:00
Īstais laivotāju laiks vēl tikai priekšā – jūlija beigas un augusta sākums, bet arī tagad darba netrūkstot, atzīst laivu nomas "Mučas" Kurzemes filiāles vadītājs Aldis Tobijs.
Sapals tuvplānā

Sapals tuvplānā

2018. gada 20. jūnijā, 04:00
Sapals ir vidēji liela vai liela saldūdens zivs ar masīvu galvu un platu pieri. Garums var sasniegt 80 cm, svars – pat 8 kg, lai gan visbiežāk tas ir 30–40 cm garš un sver ap kilogramu.
Nākotnes tehnoloģija – akvaponika

Nākotnes tehnoloģija – akvaponika

2018. gada 20. jūnijā, 02:00
Akvaponika ir inovatīva metode, kurā zivkopība un dārzkopība viena otru papildina, bet uzsvars likts uz dārzeņu audzēšanu bez grunts, ar organiskajām vielām un slāpekli bagātinātā ūdenī, kas ņemts no akvārija vai zivju baseina.
Rīkos makšķerēšanas sacensības

Rīkos makšķerēšanas sacensības

2018. gada 20. jūnijā, 00:00
6. jūlijā 12.00 Pelčos saimniecībā "Damba dīķi" Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Kuldīgas birojs rīko izglītojošu pasākumu par makšķerēšanu.
Īpatnējais zutis

Īpatnējais zutis

2018. gada 28. maijā, 04:00
Nesen Kurzemes upēs un ezeros 28 vietās ielaisti 704 400 zušu mazuļu, kas atvesti no Lielbritānijas. Tas ir viens no Eiropas Savienības atbalstītajiem darbiem, jo šī suga mazinājusies, bet resursus papildināt nav tik vienkārši.
Kā Artis tika pie varena līņa

Kā Artis tika pie varena līņa

2018. gada 28. maijā, 03:00
„Uzspīdēja īsta copmaņa laime, kad mūsu pašu zivīm bagātajā Ventā izvilku šo lomu,” priecājas kuldīdznieks Artis Šimpermanis, kurš pirms pāris dienām izmakšķerējis 3,225 kg smagu līni.
Karpu filometroze

Karpu filometroze3

2018. gada 28. maijā, 02:00
„Maija beigās karpu audzētāji var sastapties ar ļoti nepatīkamu atradumu – sarkano tārpu zem zvīņām jeb karpu filometru. Ar filometrozi slimo galvenokārt karpas, sazani un to hibrīdi,” skaidro Pelču zivaudzētavas veterinārārste Olga Revina.
Zivkopja kalendārs maijā un jūnijā

Zivkopja kalendārs maijā un jūnijā

2018. gada 28. maijā, 01:00
Kas zivkopjiem darāms maijā un jūnijā, stāsta Valsts lauku tīkla sekretariāta zivsaimniecības eksperts Raivis Apsītis.
Laist atpakaļ vai nelaist?

Laist atpakaļ vai nelaist?

2018. gada 28. maijā, 00:00
„Neesmu ne par lozungu "Ķer un atlaid!", ne arī pret to. Neesmu makšķerniece – esmu par to, lai zivis izdzīvo. Reizēm internetā skatos video, kā zivis tiek ķertas un laistas atpakaļ, un saprotu, ka tās tāpat neizdzīvos,” saka Valsts institūta "Bior" iekšējo ūdeņu un zivju resursu atražošanas nodaļas vadītāja Ruta Medne.
Visur - zivis vien

Visur - zivis vien

2018. gada 14. maijā, 00:00
Pavasara palu šovā "Lido zivis Kuldīgā" notika arī stāstnieku festivāls "Ziv zup", kurā, izstāstot stāstu, ikviens varēja tikt pie gardas zivju zupas. Zivis bija visur: tirdziņā, izstādē, uz krekliem un auduma maisiņiem, kā akmens skulptūras, tās tika izkaltas arī kalēju saietā. Bērni varēja makšķerēt papīra zivis, paši veidot. Varēja piedalīties arī dažādās atrakcijās par zivju tēmu.
Kurzemē ierodas zuši no Anglijas

Kurzemē ierodas zuši no Anglijas

2018. gada 11. maijā, 00:00
Šonedēļ Kurzemes upēs un ezeros 28 vietās tika ielaisti 704 400 zušu mazuļu, kas atvesti no Lielbritānijas.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.