Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Vilina krastā butes

Vilina krastā butes

2018. gada 7. novembrī, 00:00
Astotajā Jūrkalnes makšķerēšanas festivālā un Latvijas jūras makšķerēšanas čempionātā spiningošanā no krasta nupat piedalījušās 70 komandas, katrā divi dalībnieki. Tātad vējainajā un lietainajā sestdienā lielo lomu centās izvilkt 140 entuziastu.
Pašu izaudzētie laši atgriežas

Pašu izaudzētie laši atgriežas

2018. gada 7. novembrī, 00:00
Šonedēļ Ventā nozvejoti pirmie vaislas laši un taimiņi, lai Pelču zivaudzētavā izaudzētu mazuļus.
Makšķernieks no 13 gadiem

Makšķernieks no 13 gadiem

2018. gada 17. septembrī, 00:00
„Pludiņmakšķerēšana man ir aizmirsta lieta, jo nepatīk gatavošanās, tāpēc izvēlos spiningot,” saka Skrundas makšķernieks Mārtiņš Pētersons, kurš uz Ventu dodas trīs četras reizes nedēļā.
Kur aug foreles, stores un Āfrikas sami

Kur aug foreles, stores un Āfrikas sami1

2018. gada 17. septembrī, 00:00
Saldūdens zivju audzēšanas komplekss "Kolumbija" Liepājā, viens no modernākajiem Baltijā, audzē varavīksnes foreles, stores un Āfrikas samus.
Laiks ievākt ražu

Laiks ievākt ražu

2018. gada 17. septembrī, 00:00
Esi sveicināts, zivju mīļotāj, rudenī! Pienācis laiks ievākt ražu. Lauksaimnieki sūdzējās par pārmērīgu karstumu, bet zivsaimniekus (karpu audzētājus) tas tikai priecēja – šogad karpas augušas labi, vienīgi bija jāuzmana skābekļa daudzums ūdenī.
Vērtīga makšķernieku aptauja

Vērtīga makšķernieku aptauja

2018. gada 16. septembrī, 00:00
Iekšējos ūdeņos zveja ar tīkliem būtu jāaizliedz, bet, lai zivis sevi atražotu un teritoriju varētu uzturēt, populārākajās ūdenstilpēs jāievieš licencēta darbība.
Sargā bez atlīdzības

Sargā bez atlīdzības

2018. gada 15. septembrī, 00:00
Mazinoties valsts finansējumam zivju resursu aizsardzībai, nozīmīgu palīdzību sniedz sabiedriskie inspektori. Bet pēdējā laikā brīvprātīgā iniciatīva sākusi apsīkt.
Kas notiek zem ūdens

Kas notiek zem ūdens

2018. gada 19. augustā, 00:00
Rudbāržnieks Ints Folkmanis audzis zivkopja ģimenē, bērnība pagājusi pie dīķiem, staigājot tēvam līdzi un iepazīstot ūdens dzīvnieku pasauli. Vēlāk vairākus gadus arī pats strādājis zivsaimniecībā. Joprojām viņš aizraujas ar niršanu, ko apguvis agrā jaunībā. Tikko viņš nirstot redzēto iemūžinājis videofilmā "Zem Ventas ūdens spoguļa citi skati, cita dzīve".
Aizmirstā profesija

Aizmirstā profesija

2018. gada 18. augustā, 00:00
„Visu mūžu esmu ar zivīm "krāmējies", tāpēc man šī nodarbe ir profesijas un vaļasprieka apvienojums,” saka zivsaimniecības "Skrunda" zivkopis Aivars Smirnovs.
Lielīb’ naud’ nemaksā jeb neskat’ puišel’ no cepur’

Lielīb’ naud’ nemaksā jeb neskat’ puišel’ no cepur’

2018. gada 17. augustā, 00:00
Tas bija laiks, kad Latvija modās no 50 gadu ilga letarģiskā miega. Jau puišelis būdams un dzīvodams pie Ventas upes, vasaras dienas pavadīju pie ūdeņiem, aizraujoties gan ar copi, gan citiem stiķiem un niķiem.
Pabaro stārķu ģimeni

Pabaro stārķu ģimeni

2018. gada 30. jūlijā, 00:00
Kuldīdzniecei Anitai, kura makšķerē jau kopš bērnības, atgadījumu pie ūdeņiem netrūkst.
Cik bīstamas ir zilaļģes?

Cik bīstamas ir zilaļģes?

2018. gada 30. jūlijā, 00:00
Tā kā laiks ilgi ir karsts un sauss, sākušas vairoties zilaļģes. Tāpēc Veselības inspekcija aicina vizuāli novērtēt ūdens stāvokli un no peldēšanās un makšķerēšanas atturēties, ja visā peldvietā ūdens saduļķojies un ir zaļš, kā arī virspusē veidojas netīra plēve vai aļģu saskalojumi.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.