2020. gada 15. septembrī, 21:39
.
Grilētas reņģes ar pētersīļu mērciVajadzēs: 800 g izķidātu reņģu, 1–2 mazas sarkanās čili pākstis, 2 ķiploka daiviņas, 1 citrona sulu, 8 ēd.k. olīveļļas, 2 ēd.k. sakapātu pētersīļu, eļļu restīšu ieziešanai, jūras sāli.
Kā pagatavot. Nomizotus ķiplokus un iztīrītas čili pākstis smalki sakapā. Samaisa ar pētersīļiem, olīveļļu, citrona sulu un sāli. Atstāj, lai mērce pusstundu ievelkas. Grilēšanas restītes ieziež ar eļļu. Reņģes apber ar sāli un liek uz mērenas uguns, grilē pa 3–4 minūtēm no katras puses. Pasniedz ar mērci.
Ar tunci un tomātiem pildīta paprikaVajadzēs: 4 paprikas, 2 tomātus, 250 g konservēta tunča, 120 g rīvēta siera, 60 g tomātu biezeņa, 20 g kaperu, 2 ēd.k. smalki sakapātu lociņu, sāli.
Kā pagatavot. Papriku pārgriež gareniski uz pusēm un iztīra. Tomātus sagriež mazos gabaliņos. Tunci notecina, samaisa ar tomātiem, tomātu biezeni, kaperiem, lociņiem un pusi rīvētā siera. Ja vajag, pieber sāli. Paprikas pusītes liek cepeškrāsnī, kurā ieslēgts grila režīms, un cep 3–4 minūtes no katras puses. Katrā pusītē ieliek tunča pildījumu un pārkaisa ar atlikušo sieru. Tad liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 5–7 minūtes, līdz siers sāk mest burbuļus.
Cepta menca ar kraukšķīgu garoziņuVajadzēs: 1 ēd.k. eļļas, 600 g mencas filejas, pusglāzi rīvmaizes, 2 ēd.k. kapātu pētersīļu, 2 ķiploka daiviņas, 4 ēd.k. cietā siera, 2 ēd.k. sviesta, šķipsnu melno piparu, citronu.
Kā pagatavot. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C, sagatavo keramikas panniņu, to ietaukojot. Mencu sagriež četrās porcijās un liek pannā. Bļodā samaisa rīvmaizi ar kapātiem pētersīļiem, smalki sagrieztiem ķiplokiem, smalki rīvētu cieto sieru un svaigi maltiem pipariem. Maisījumu vienmērīgi sadala uz katra zivs gabaliņa, pa virsu liekot sviesta piciņas. Pannu liek karstā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz zivs ieguvusi baltu, matētu toni, bet drupačas sakusušas un kļuvušas zeltaini brūnas. Pasniedz ar svaigiem salātiem un citrona sulu.
Lūdzu autorizējies, lai komentētu.