Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Teniss ar pīli

Teniss ar pīli

2019. gada 11. oktobrī, 00:00
Kuldīdznieks Arnis Hercs ir daudz pieredzējis makšķernieks, jo, kā pats smejas, dzimis ar makšķeri rokā. Tiklīdz iemācījies staigāt, tā uz copi prom.
Kā klājas vēžaudzētājiem

Kā klājas vēžaudzētājiem

2019. gada 20. septembrī, 00:54
„Šovasar vēžu raža tāda vidēja, jo šiem dzīvniekiem nepatīk krasas ūdens temperatūras svārstības, kad dienā karsti, bet aktīvākajā darbības laikā – naktī – nokrīt pat zem plus desmit grādiem,” saka zivaudzētājs Valdis Austers no Pelču akvakultūras uzņēmuma "Anzāģes".
Kā būs ar zušiem?

Kā būs ar zušiem?

2019. gada 9. septembrī, 00:00
Arī šogad Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos no novembra trīs mēnešus būs aizliegta Eiropas zušu zveja, makšķerēšana un zemūdens medības. Bet šis aizliegums neattiecas uz iekšējiem ūdeņiem, tostarp Usmas ezeru, kas savulaik izpelnījies zušu ezera godu. Savukārt Pasaules Dabas fonds (PDF) aicina jau tagad šīs zivis nepirkt un zveju aizliegt pilnībā.
Padomi laivas izvēlē

Padomi laivas izvēlē

2019. gada 8. septembrī, 00:00
Laivas izvēle atkarīga gan no makšķernieka pieredzes, gan no ūdenstilpes, skaidro Ernests Bušers, Rendas "Zāgkalnu" īpašnieks.
Mazāk lietot antibiotikas

Mazāk lietot antibiotikas

2019. gada 7. septembrī, 00:00
Plašā antibiotiku izmantošana medicīnā un veterinārijā pēdējos gados paātrinājusi pret antibiotikām nejutīgo (rezistento) mikroorganismu rašanos un izplatību.
Zivju ēdieni

Zivju ēdieni

2019. gada 6. septembrī, 00:00
Receptes piedāvā uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure.
Ko sargāt Riežupē

Ko sargāt Riežupē

2019. gada 26. augustā, 00:00
„Pirmais pārsteigums – Riežupē lašveidīgo ir maz, otrs – daži atrastie īpatņi ir tieši lašu sugas. Tomēr kopumā fauna saglabājusies,” tā pēc zivju resursu izpētes atzīst zinātniskā institūta "Bior" ihtiologs Kaspars Abersons.
Kas tu tāds?

Kas tu tāds?

2019. gada 25. augustā, 00:00
Reiz sen senos laikos... Pag, stop! Nebūs pareizi! Labāk sākšu tā – tas bija tajos laikos, kad Latvijā ļoti aktīvi darbojās vides inspektoru brīvprātīgie palīgi – sabiedriskie inspektori, kuri uzraudzīja, lai ūdeņos būtu kārtība. Tā kā arī man bija gods par to būt, reiz kopā ar vēl pāris tādiem trakajiem nolēmām, ka nakts pavadāma nevis mīkstās cisās, bet gan kādos ūdeņos.
Melni plankumi lašu gaļā

Melni plankumi lašu gaļā

2019. gada 24. augustā, 00:00
Pēdējā laikā lašu ēdēji bieži jautā par hiperpigmentētiem laukumiem jeb melniem plankumiem zivju gaļā.
Zivis – ne tikai svaigas

Zivis – ne tikai svaigas

2019. gada 23. augustā, 00:00
Zivis ir ļoti vērtīga pārtika, bet svaigas ne vienmēr ir pieejamas. Uztura dažādošanai var izmantot konservus vai kūpinājumus. Protams, jācenšas, lai tie uzturā nav galvenie zivju produkti, jo konservi satur daudz sāls.
Zandarti pieaug Usmas ezerā

Zandarti pieaug Usmas ezerā

2019. gada 9. augustā, 00:00
Zinātniskā institūta "Bior" Pelču zivaudzētava Usmas ezera resursus papildinājusi ar 130 tūkstošiem šīs vasaras zandartu mazuļu.
Ceturtdiena – joprojām zivju diena?

Ceturtdiena – joprojām zivju diena?

2019. gada 8. augustā, 00:00
„Latvijā zivis ēd, kaut varētu vēl daudz vairāk,” teic Kuldīgas viesnīcas "Jēkaba sēta" restorāna šefpavārs Jānis Arājums.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.