2018. gada 9. novembrī, 00:00
Zivju ēdienu receptes piedāvā uztura speciāliste Katrīna Spuleniece- Aišpure.
KRĀSNĪ CEPTA BUTEVajadzēs: 2 butes, ¼ litra dabīgā jogurta, 1 ēd.k. citrona sulas, 2 ēd.k. baltvīna, maltu muskatriekstu, 1 olas dzeltenumu, sāli, piparus, sviestu pannas iesmērēšanai.
Kā pagatavot: cepešpannu iesmērē ar sviestu un uzliek iztīrītas zivis. Jogurtu samaisa ar citrona sulu, vīnu, rīvētu muskatriekstu un olas dzeltenumu, pievieno sāli un piparus. Ar šo mērci pārlej zivis, lai tās būtu nosegtas. Liek cepeškrāsnī un 20–25 minūtes cep 180 grādos. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.
PILDĪTA FORELEVajadzēs: 2 notīrītas, izķidātas foreles (katra ap 250 g), sāli, piparus, 250 g svaigu šampinjonu, saišķi pētersīļu, 25 g rīvēta siera, 2 ēd.k. rīvmaizes, 1 olu, 1 tējk. sviesta, 2 plānas šķēlītes žāvēta speķa vai bekona, 4 mazus sīpolus, 100 g skābā krējuma, 125 ml baltvīna, pusi citrona, zaļumus.
Kā pagatavot: zivis no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar sāli un pipariem. Notīra šampinjonus: 50 g smalki sakapā, pārējos sagriež ripiņās. Pildījumam sajauc sakapātos šampinjonus, smalki kapātus pētersīļus, sieru, rīvmaizi, olu, sāli un piparus. Zivis piepilda ar šo masu un liek ar sviestu ieziestā lēzenā cepamtraukā. Zivīm uzliek speķa šķēlītes, pārber sagrieztus sīpolus un šampinjonu ripiņas. Skābo krējumu sajauc ar vīnu, sāli un pipariem. Mērci pārlej zivīm. Trauku pārsedz ar foliju un cepeškrāsnī 20–30 minūtes cep 200 grādos. Pasniedz ar dārzeņiem.
Lūdzu autorizējies, lai komentētu.