Aizvērt

Zivju soļanka

2019. gada 31. jūlijā, 11:19
Zivju soļanka
Uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure piedāvā zivju soļankas recepti.
Vajadzēs: 600–800 g zivju, 2 sīpolus, 150 g skābētu gurķu, 40–50 g tomātu biezeņa, 50 g kaperu, 100 g olīvu, 1,5 ēd.k. sviesta, dažas lauru lapas un melno piparu graudus, sāli pēc garšas.

Kā pagatavot.
Notīra un sagriež gabalos (var izmatot mazas, asakainas zivis, kā arī filejas). Liek aukstā ūdenī, uzvāra, nosmeļ putas, pieber sāli un pievieno garšvielas, vāra uz mazas liesmas, līdz gatavas. Buljonu nokāš. Sīpolu sagriež smalkās šķēlītēs un mazliet apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni, maisot pakarsē. Skābētajiem gurķiem nogriež biezo mizu, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Zivju buljonam pievieno sīpolus ar tomātiem, skābētos gurķus un kaperus; ja vajag, vēl pievieno garšvielas. Vāra minūtes desmit uz lēnas uguns. Tikmēr vārītās zivis attīra no asakām, gabaliņus pievieno zupai un vēlreiz uzvāra. Pasniedz ar olīvām un citrona šķēlītēm. Pārber sīki sagrieztus pētersīļus.



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.