Aizvērt

Šobrīd ir klusā sezona

2019. gada 7. jūlijā, 00:00
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Šobrīd ir klusā sezona
Makšķernieks Aleksandrs no Liepājas uzrāda iegādāto makšķerēšanas licenci Kuldīgas novada pašvaldības policijas priekšniekam Kasparam Šabānam.
Foto: Jolanta Hercenberga
Kuldīgas novada pašvaldības policija kā viena no instancēm, kas kontrolē licencētās makšķerēšanas noteikumu ievērošanu, regulāri dodas reidos. Šim nolūkam iegādāta dažāda tehnika: kameras, kvadricikls, divas laivas un divas piekabes. Drīzumā būšot arī drons.
Pašvaldības policijas priekšnieks Kaspars Šabāns reida laikā, kurā piedalās arī Kurzemnieks, stāsta, ka vairums makšķernieku ir pieraduši pie šīs kārtības, un pārkāpumus ne pārāk bieži nākoties konstatēt. Šobrīd, klusajā sezonā, kad upē zivju mazāk, arī makšķernieku plūsma apsīkusi.

Dodoties reidā, par to pārliecināmies, jo pie upes redzami vien pāris makšķernieki. Netālu no Nabes ezera sastopam Aleksandru no Liepājas. Viņš pēc dokumentu un bezmaksas licences uzrādīšanas stāsta, ka atbraucis tikai nesen. Aleksandrs esot nolēmis pamakšķerēt vakarā, varbūt kāda līdaka vai asaris uzķeršoties. Naktī izgulēšoties mašīnā, no rīta agri vēl pamakšķerēšot un tikai tad braukšot mājās. Sastaptajā vietā pāris reizes iemetis makšķerāķi upē, bet tā šeit tik ļoti ar zālēm aizaugusi, ka nekāda makšķerēšana nesanākšot. Braukšot uz citu vietu. Makšķerēšana esot viņam ļoti mīļš hobijs, tādēļ uztraucot dažu makšķernieku bezatbildība.

„Ventā labi ķeras, bet pēdējos trīs mēnešus nebiju te bijis,” stāsta Aleksandrs. „Jau zināju, ka te neķersies. Pavasarī šajā vietā makšķerēju vimbas. Zivis bija, bet vīri netālu no šejienes esot ķēruši ar elektrību. Pats to neredzēju, bet divus rīdziniekus sastapu, kuri stāstīja, ka redzējuši. Krastā salikti prožektori, kas apgaismo upi. Ar laivu brauc un ar elektrību nosistās zivis lasa tajā. Tie, kas redzēja, esot ziņojuši Valsts vides dienestam, bet neviens neesot atbraucis. Labi, ja ar tīkliem ķer, ko arī nedrīkst, bet ja ar elektrību!? Tie cilvēki nepadomā, ka zivis tajā vietā vairs ilgu laiku nebūs. Mums taču aug bērni, mazbērni. Nesmuki.”


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.