Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Un zivs piecirta pretī...

Un zivs piecirta pretī...

2020. gada 22. jūlijā, 10:16
Ar saviem makšķernieka piedzīvojumiem turpina dalīties viens no Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem – kuldīdznieks Jānis Šmēdiņš. Šajā reizē no viņa mutes "Kurzemnieks" dzird divus īsus, bet jancīgus stāstus.
Ūdens pH

Ūdens pH

2020. gada 21. jūlijā, 18:23
Ja sākas liela skaita, dažādu izmēru un sugu zivju nāve, cēlonis gandrīz vienmēr ir ūdens kvalitāte, nevis infekcijas slimības. Kā šādos gadījumos jārīkojas? Ir jāizmēra ūdens temperatūra, izšķīdušā skābekļa daudzums un pH līmenis. Par diviem galvenajiem cēloņiem jau rakstīts iepriekš, tikpat svarīgs ir trešais.
Skrundā zveju kontrolēs labāk

Skrundā zveju kontrolēs labāk

2020. gada 21. jūlijā, 15:21
Skrundas novada pašvaldības policija nu var lepoties ar labu tehniku, kas tai palīdzēs ūdenstilpēs kontrolēt zveju.
Mainās licenču izsniegšanas kārtība

Mainās licenču izsniegšanas kārtība

2020. gada 21. jūlijā, 09:22
Līdz 1. jūlijam, kad spēkā stājās jaunais Administratīvās atbildības likums, zvejas licences un žurnālus zvejai iekšējos un jūras piekrastes ūdeņos izsniedza Valsts vides dienests (VVD). Nu šis pienākums ir uz pašvaldību pleciem.
Covid-19 laikā Valsts vides dienests strādājis ražīgi

Covid-19 laikā Valsts vides dienests strādājis ražīgi

2020. gada 6. jūlijā, 13:42
Kopš marta, kad Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija, Valsts vides dienesta (VVD) inspektori visā valstī pārbaudījuši vairāk nekā 9000 makšķernieku un zvejnieku, Kurzemē bijis 110 pārbaužu.
Kā mēs dīķī ar tīklu zvejojām

Kā mēs dīķī ar tīklu zvejojām

2020. gada 6. jūlijā, 13:37
Daudziem Kuldīgas iedzīvotājiem nav jaunums, ka viens no labākajiem Latvijas pludmales volejbolistiem Jānis Šmēdiņš ir ne vien teicams bumbas dzenātājs, bet arī kaislīgs makšķernieks, jo nereti sociālajos tīklos viņš atrāda gana brangus lomus. Bet, lai pie tiem tiktu, nereti atgadās pa kuriozam, par kuriem Jānim azotē ir gana daudz stāstu.
Zivis jāēd!

Zivis jāēd!

2020. gada 6. jūlijā, 07:57
Ja pieejamas zivis, veselīgu maltīti pagatavot ir viegli. Zivis un dārzeņi veido labu garšas un uzturvielu buķeti, un tiks uzņemti gan vitamīni un minerālvielas, gan veselīgie tauki un olbaltumvielas. Cepiet zivis cepeškrāsnī vai uz pannas, pasniedziet ar svaigiem salātiem, vāriet zupu! Tās ir vērts iekļaut uzturā.
Galvenie ūdens kvalitātes faktori

Galvenie ūdens kvalitātes faktori

2020. gada 6. jūlijā, 07:37
Akvakultūrā tikpat svarīgs faktors kā pietiekams skābekļa daudzums ir ūdens temperatūra.
59 sabiedriskie inspektori darbu turpinās

59 sabiedriskie inspektori darbu turpinās

2020. gada 6. jūlijā, 07:25
Sabiedriskie vides inspektori turpmāk darbosies tikai zivju resursu aizsardzībā un uzraudzībā.
Saskatīt skaistumu, ne vien lomus

Saskatīt skaistumu, ne vien lomus

2020. gada 30. jūnijā, 08:45
Venta pavasarī visos laikos vilinājusi makšķerniekus gan no visas Latvijas, gan tuvākajām kaimiņzemēm. Kā nu ne, ja tā ir viena no upēm, kurā atļautajā laikā var tikt gan pie kārtīgas lašveidīgās zivs, gan izslavētajām Ventas vimbām. Bet, kad šo zivju aktīvā sezona beigusies, iestājas klusums.
„Kā svari mani pievīla...”

„Kā svari mani pievīla...”

2020. gada 21. jūnijā, 19:37
Kaspars Šabāns daudziem Kuldīgas iedzīvotājiem asociējas ar nopietno novada pašvaldības policijas priekšnieka amatu, kuram ir pienākums kopā ar kolēģiem rūpēties par kārtību. Bet viņš ir arī kaislīgs makšķernieks, kurš šoreiz dalījās ar savu piedzīvojumu.
Ūdens kvalitātes nozīme akvakultūrā

Ūdens kvalitātes nozīme akvakultūrā

2020. gada 21. jūnijā, 18:33
Ja sākas liela skaita, dažādu izmēru un sugu zivju nāve, cēlonis gandrīz vienmēr ir ūdens kvalitāte, nevis infekcijas slimības. Kā šādos gadījumos jārīkojas? Ir jāizmēra ūdens temperatūra, izšķīdušā skābekļa daudzums un pH līmenis. Nekavējoties jāpaņem ūdens paraugs (divās pudelēs vai speciālos paraugu ņemšanas maisiņos). Vienu ievieto ledusskapī, otru – saldētavā. Jāsazinās ar veterinārārstu, kas apkalpo zivsaimniecību, un Valsts vides dienestu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.