Aizvērt
Vēlēšanu iecirkņos – rosība un labs noskaņojums

Vēlēšanu iecirkņos – rosība un labs noskaņojums1

Aktivitāte 14. Saeimas vēlēšanās ir nedaudz augstāka nekā pirms četriem gadiem. Kuldīgas novadā līdz 12.00 bija nobalsojuši 30,14% balsstiesīgo vēlētāju. Ko Kurzemnieka žurnālisti uzzināja vēlēšanu iecirkņos Alsungā, Ēdolē, Pelčos, Rumbā un Kuldīgā?
2022. gada 1. oktobrī, 15:47
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Vēlētāju aktivitāte mūspusē

Vēlētāju aktivitāte mūspusē

2018. gada 6. oktobrī, 21:56
Šodien ir 13. Saeimas vēlēšanas. „Kurzemnieks” ziņo, kāda ir vēlētāju aktivitāte mūspuses vēlēšanu iecirkņos. Vēlēšanu rezultāti Alsungas novadā jau zināmi, bet Kuldīgas un Skrundas novada publicēsim rīt, 7. oktobrī.
„Tā ir mūsu nākotne, ko ievēlam”

„Tā ir mūsu nākotne, ko ievēlam”

2018. gada 5. oktobrī, 08:00
„Iesim obligāti! Tas ir stilīgi, jūtamies svarīgi un beidzot valstij noderīgi. Ļoti laba sajūta, ka beidzot mūs kāds uzklausa, ka neesam vairs bērni. Jānobalso tā solīdi, arī bilde instagramā jāieliek,” saka Artūrs Cīrulis, Gatis Dvilaitis, Krista Laima Frāma, Kristiāns Stepe un Kristiāna Rozentāle.
Politika, izrādās, nav garlaicīga

Politika, izrādās, nav garlaicīga

2018. gada 5. oktobrī, 04:00
Diskusijā ar Saeimas kandidātiem "Jautā, pirms balso!", ko septembrī Kuldīgā rīkoja biedrība "Kursas raksti" un laikraksts "Kurzemnieks", piedalījās arī Jauno žurnālistu skolas dalībnieki – skolēni. Viņi bija klausītāji, uzdeva jautājumus un tagad vērtē gan šo pasākumu, gan jauniešu saikni ar politiku.
Vēlētāji iztaujā deputātu kandidātus

Vēlētāji iztaujā deputātu kandidātus

2018. gada 5. oktobrī, 00:00
Lai rīt Saeimas vēlēšanās vēlētājiem būtu vieglāk izdarīt izvēli, biedrība "Kursas raksti" un laikraksts "Kurzemnieks" septembra nogalē Kuldīgā pirmoreiz rīkoja publisku diskusiju ar 13. Saeimas deputātu kandidātiem. Viņi tika uzaicināti no tām partijām, kuru sarakstā ir kāds mūspuses cilvēks, pašu partiju ziņā atstājot to, kuru kandidātu sūtīt. Diskusiju vadīja pedagoģe, vairāku mācību grāmatu autore Mārīte Milzere un laikraksta "Kurzemnieks" galvenā redaktore Daiga Bitiniece. Politiķi tika aicināti atbildēt, kā pašu programmās iecerēto paveiks trīs jomās: labklājībā, reģionu attīstībā un izglītībā. Pēc tam viņi atbildēja uz jautājumiem, ko feisbukā iesūtījuši "Kurzemnieka" lasītāji, kā arī uzdeva klātesošie. KPV LV kandidāts Atis Zakatistovs diskusijas vidū savu vietu atdeva partijas biedram, kuldīdzniekam Ērikam Pucenam, jo pašam bija jāsteidzas uz tikšanos Saldū. Bet partija "No sirds Latvijai" nevienu runātāju tā arī neatsūtīja.
Iekļūtu septiņas partijas, bet ¼ vēl nav izlēmusi

Iekļūtu septiņas partijas, bet ¼ vēl nav izlēmusi

2018. gada 4. oktobrī, 00:00
Ja Saeimas vēlēšanas būtu notikušas septembrī, tad parlamentā, visticamāk, būtu iekļuvušas septiņas partijas. To rāda partiju reitingi SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktā pētījuma.
Piedzīvots daudz

Piedzīvots daudz

2018. gada 3. oktobrī, 04:00
Vēlēšanu iecirknis, kas atrodas V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas telpās Piltenes ielā 25 (bijušajā V.Plūdoņa ģimnāzijā), ir viens no 58 valstī, kurā vēlētāji no šodienas var nodot glabāšanā savu balsi. Kopš tā izveidošanas 2003. gadā vēlēšanu komisiju te vada skolas direktore Jana Jansone.
"Ja būs tādi kā es, viss būs kārtībā"

"Ja būs tādi kā es, viss būs kārtībā"6

2018. gada 3. oktobrī, 00:00
Nīkrācnieks Juris Jaunzems ir partijas "No sirds Latvijai" Kurzemes saraksta līderis. Viņš grib ieviest pārmaiņas valsts vadībā, jo ar to, kas notiek, nevarot samierināties.
Izvēle nav starp balto un melno

Izvēle nav starp balto un melno

2018. gada 3. oktobrī, 00:00
Kā jūs vēlētājam ieteiktu orientēties 16 partiju piedāvājumā?
 "Pasaules elpa var būt arī mazā vietā"

"Pasaules elpa var būt arī mazā vietā"

2018. gada 3. oktobrī, 00:00
Kuldīgas viesnīcas "Jēkaba sēta" viesu uzņemšanas organizatore Baiba Lange Saeimas vēlēšanās kandidē Latvijas Reģionu apvienības (LRA) sarakstā ar 4. numuru.
Politiskie tīkli ar mūžseniem āķiem

Politiskie tīkli ar mūžseniem āķiem

2018. gada 28. septembrī, 00:00
Priekšvēlēšanu laikā mūs nodarbina svarīgs jautājums – kam ticēt. Redzot skaļos politiskās reklāmas saukļus, plakātus, solījumus, oponentu nomelnošanas kampaņas, aizdomājamies, kurš tad saka patiesību, bet kurš melo. Precīzi gan atbildēt, visticamāk, nevarēs neviens. taču, iepazīstot veidus, kādos politiskās partijas mēģina iegūt tautas labvēlību, varam sevi pasargāt no maldiem.
Pirms balsošanas pajautāja

Pirms balsošanas pajautāja

2018. gada 26. septembrī, 13:17
Ap 30 cilvēku 21. septembrī atrada laiku, lai Kuldīgas jauniešu mājā apmeklētu politisko diskusiju ar 13. Saeimas deputātu kandidātiem, tostarp daudziem vietējiem cilvēkiem. Projektā "Jautā, pirms balso" pirmoreiz šādu publisku sarunu rīkoja biedrība "Kursas raksti" un laikraksts"Kurzemnieks".
Nosaukums cits, vērtības paliekot

Nosaukums cits, vērtības paliekot 1

2018. gada 24. septembrī, 00:00
„Vēlēšanu kampaņā nav centrālā jautājuma un līderības – ir jezga un skaistuma konkurss. Dusmīgie jaunie pret vecajiem nogurušajiem,” tā notikumus pirms 13. Saeimas vēlēšanām vērtē ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, kurš "Jaunās Vienotības" (JV) sarakstā Kurzemē startē ar pirmo numuru. JV izveidota no "Vienotības", Kuldīgas, Jēkabpils, Tukuma, Valmieras novada partijām un Latgales partijas.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.