Aizvērt
Vēlēšanu iecirkņos – rosība un labs noskaņojums

Vēlēšanu iecirkņos – rosība un labs noskaņojums1

Aktivitāte 14. Saeimas vēlēšanās ir nedaudz augstāka nekā pirms četriem gadiem. Kuldīgas novadā līdz 12.00 bija nobalsojuši 30,14% balsstiesīgo vēlētāju. Ko Kurzemnieka žurnālisti uzzināja vēlēšanu iecirkņos Alsungā, Ēdolē, Pelčos, Rumbā un Kuldīgā?
2022. gada 1. oktobrī, 15:47
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Laiks doties tālāk

Laiks doties tālāk

2019. gada 10. maijā, 05:00
„Cilvēkam, kas strādā Eiropas Parlamentā, jāpārstāv sava valsts, bet jāsaredz arī pasaules globālās problēmas, kuras Eiropas Parlaments var palīdzēt risināt,” uzskata Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde, kura Eiropas Parlamenta vēlēšanās startē no Nacionālās apvienības „Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”.
„Nevis ar karu, bet diskusijām”

„Nevis ar karu, bet diskusijām”1

2019. gada 29. aprīlī, 04:00
Tā Eiropas Parlamenta (EP) noslēdzošajās debatēs Strasbūrā par strīdu risināšanu mūsdienu Eiropā izteicās Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš („Jaunā Vienotība”).
Grib iekļauties spēcīgā politiskā spēkā

Grib iekļauties spēcīgā politiskā spēkā1

2019. gada 26. aprīlī, 07:00
„Mums svarīgi atjaunot līdzsvaru un to latvieša kodu, kas vairāk strādā, mazāk runā. Tādam politiskam spēkam jābūt pārstāvētam ne tikai pašvaldībās, kur mums liels svars, bet arī nacionālajā un Eiropas līmenī,” uzskata bijusī finanšu ministre, 13. Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola, kura Eiropas Parlamenta vēlēšanās kandidē no Zaļo un Zemnieku savienības.
„Uzvarēt – tā ir mūsu pozīcija”

„Uzvarēt – tā ir mūsu pozīcija”

2019. gada 12. aprīlī, 07:00
„„Saskaņa” nedala cilvēkus krievos un latviešos atšķirībā no Latvijas Krievu savienības, kurai centrā ir krievu cilvēks un viņa tiesības, un Nacionālās apvienības, kurai centrā ir latviešu cilvēks,” atzīst ventspilnieks Aleksejs Medvedevs, kurš uz EP vēlēšanām kandidē no sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa”.
Eiropa – izaicinājumu priekšā

Eiropa – izaicinājumu priekšā

2019. gada 22. martā, 06:00
Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Kāpēc tās svarīgas? „Kurzemnieks” sāk rakstu ciklu un iepazīstinās ar dažādu partiju kandidātiem. 22. marta laikrakstā intervija ar Sandru Kalnieti („Jaunā Vienotība”).
Lai pārmaiņas nav tikai grāmatvedības līmenī

Lai pārmaiņas nav tikai grāmatvedības līmenī

2019. gada 20. martā, 07:00
„Ja esam godīgi, jāatzīst, ka 28 gados Latvija mainījusies neticami – diena pret nakti. Daudz kas darbojas ļoti labi. Bet mēs esam latvieši un gribam, lai labi darbojas viss. Šīs valdības uzdevums ir sakārtot atsevišķas sistēmas,” saka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Kā tiek pildīti pirmsvēlēšanu solījumi

Kā tiek pildīti pirmsvēlēšanu solījumi

2019. gada 15. martā, 00:00
Laikā, kad pēc pašvaldību vēlēšanām pagājuši teju divi gadi, Kuldīgas novada domes un partijas "Kuldīgas novadam" vadītāja Inga Bērziņa partijas biedriem atskaitījās par padarīto un turpmāko rīcību solījumu izpildē.
Kas jāņem vērā

Kas jāņem vērā

2019. gada 11. martā, 04:00
Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdis Arnis Cimdars mudina jau laikus izvērtēt iespējas piedalīties EP vēlēšanās un stāsta, kas jāņem vērā.
Ko vēlētājs gaida no Eiropas Parlamenta

Ko vēlētājs gaida no Eiropas Parlamenta

2019. gada 25. februārī, 00:00
Līdz Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām atlikušas mazāk nekā 100 dienas. Astoņus deputātus no Latvijas ievēlēsim 25. maijā. EP birojs Latvijā 15. februārī ar vairākiem pasākumiem Rīgā tam pievērsa sabiedrības uzmanību, kā arī žurnālistiem prezentēja vēlētāju gaidu pētījumu. Pirmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas notika pirms 40 gadiem – 1979. gada 12. jūnijā. Ņemot vērā gaidāmo Apvienotās Karalistes izstāšanos un politiskos izaicinājumus, šīs būs svarīgākās vēlēšanas EP vēsturē.
Pārstāvēt Latvijas intereses

Pārstāvēt Latvijas intereses

2019. gada 23. janvārī, 04:00
Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ineses Vaideres rīkotā konkursa dalībnieki, kuri bija pareizi atrisinājuši pa krustvārdu mīklai, pulcējās "Kurzemnieka" redakcijā un varēja gan tikties ar pašu politiķi, gan noskaidrot, kuri divi brauks pavasarī uz Briseli, uz EP. Un izlozētas tika Aija Kņaze un Maija Viļuma.
„Šoreiz es balsošu”

„Šoreiz es balsošu”

2018. gada 23. novembrī, 03:00
Nākamgad 25. maijā Latvijas pārstāvji kandidēs uz Eiropas Parlamentu (EP), un mums atkal būs jābalso. Līdz tam vēl seši mēneši. Tomēr nupat atklātā interneta vietne Šoreizesbalsošu.eu sniedz iespēju sagatavoties tā, lai nav šaubu, vai šajā notikumā piedalīties, un tad izvēlēties nevis impulsīvi, bet pamatoti.
Uzvar „Saskaņa”, Kurzemē – „KPV LV”

Uzvar „Saskaņa”, Kurzemē – „KPV LV”1

2018. gada 7. oktobrī, 14:50
Noslēgušās 13. Saeimas vēlēšanas, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) darbu vēl turpina. Taču provizoriskie rezultāti rāda, ka gaidāmas pārmaiņas un ka grūti būs vienoties par turpmāko darbu un amatiem. "Saskaņa" ieguvusi 23 mandātus, taču "Vienotība" un Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) zaudējusi daudzas savas vietas parlamentā. Jaunievēlētie politiskie spēki savukārt ir stipri līdzīgās pozīcijās, vēlētāju balsis sadalījušās starp Jauno konservatīvo partiju (JKP), "Attīstībai/Par!" un "KPV LV".
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.