Aizvērt
Vēlēšanu iecirkņos – rosība un labs noskaņojums

Vēlēšanu iecirkņos – rosība un labs noskaņojums1

Aktivitāte 14. Saeimas vēlēšanās ir nedaudz augstāka nekā pirms četriem gadiem. Kuldīgas novadā līdz 12.00 bija nobalsojuši 30,14% balsstiesīgo vēlētāju. Ko Kurzemnieka žurnālisti uzzināja vēlēšanu iecirkņos Alsungā, Ēdolē, Pelčos, Rumbā un Kuldīgā?
2022. gada 1. oktobrī, 15:47
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Vairot draugus un nevairot ienaidniekus

Vairot draugus un nevairot ienaidniekus

2019. gada 11. septembrī, 03:00
Gan augusta beigās, kad Kuldīgā viesojās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs („Jaunā Vienotība”), gan tagad Ārlietu ministrijas rūpju lokā ir vieni un tie paši jautājumi un uzdevumi – attiecības ar Krieviju, Baltijas valstīm, Ukrainu u.c.
Ko varam un ko nevaram ietekmēt Eiropā

Ko varam un ko nevaram ietekmēt Eiropā

2019. gada 20. augustā, 11:45
Eiropas Parlamenta vēlēšanas Latvijā allaž tiek uzskatītas par mazāk nozīmīgu notikumu, lai gan politiķi kārtīgi nopūlas, lai tiktu pie kārotās biļetes uz Briseli. Šoreiz mēģinājām saprast, ko īsti nozīmē darbs ES struktūrās, kādi ir alianses jaunie izaicinājumi un cik skaļa būs Latvijas balss Eiropā. Tāpat arī pievērsāmies sabiedriskā transporta problēmām Latvijā, kā pretstatu liekot to, cik dažkārt mums tuva ir Brisele, bet tāls un neaizsniedzams kāda novada attālākais ciemats.
Brokastis Vācijā, launags – Luksemburgā

Brokastis Vācijā, launags – Luksemburgā

2019. gada 16. augustā, 10:00
“Tas bija 2007. gada novembris. Pelēka, lietaina diena. Atceros, kā gāju uz parlamentu, bija satraukums, vai visu paveikšu labi,” savu pirmo darba dienu Eiropas Parlamentā Briselē atceras Eiropas Tautas partijas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks ĢIRTS SALMGRIEZIS.
Vienotā likumu un finanšu telpā

Vienotā likumu un finanšu telpā

2019. gada 15. augustā, 10:00
Kopš 2004. gada 1. maija Latvija ir kļuvusi par pilntiesīgu Eiropas kopienas locekli un mēs, tās pilsoņi, tiešās vēlēšanās ievēlam tās likumdevēju – Eiropas Parlamentu (EP). Tomēr joprojām visai bieži līdztekus apgalvojumam “Eiropa mūs nesapratīs” izskan arī retoriski jautājumi: nu ko tad mēs, tādi maziņi, tajā Eiropā varam ietekmēt?
Tauta vēlēt nevar, ietekmēt var

Tauta vēlēt nevar, ietekmēt var

2019. gada 29. maijā, 04:00
Pravietis, valstsvīrs, ierēdnis – kāds Valsts prezidents mums vajadzīgs? Uz šo un citiem jautājumiem Kuldīgā atbildes tika meklētas diskusijā, ko organizēja pilsoniskā iniciatīva "Par izcilu Latvijas Valsts prezidentu".
Kā vēlējām Eiropas Parlamentu

Kā vēlējām Eiropas Parlamentu

2019. gada 27. maijā, 15:38
Par "Jauno Vienotību" nobalsoja 26,24% vēlētāju, un no šī saraksta Eiropas Parlamentā (EP) ievēlēti Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis un EP deputāte Sandra Kalniete. Arī "Saskaņa" ieguva divus pārstāvjus EP – par to nobalsoja 17,45%, EP ievēlēti partijas līderis, atstādinātais Rīgas mērs Nils Ušakovs un bijušais vicemērs Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai"). Par Nacionālo apvienību nobalsoja 16,4%, EP ievēlēti deputāts Roberts Zīle un kultūras ministre Dace Melbārde. Pirmo reizi EP startēja un iekļuva "Attīstībai/Par!", par kuru nobalsoja 12,42%, tika ievēlēts Ivars Ijabs. Latvijas Krievu savienību atbalstīja 6,24%, un ir ievēlēta partijas līdere Tatjana Ždanoka. Kā vēlēšanas noritēja Alsungas, Skrundas un Kuldīgas novadā?
Aktivitāte liela, bet ir arī problēmas

Aktivitāte liela, bet ir arī problēmas

2019. gada 24. maijā, 02:00
Tie, kuri par Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem vēlējās nobalsot iepriekš (to var darīt jebkurā iecirknī), vakar diemžēl piedzīvoja vilšanos. Tas nebija iespējams, jo nedarbojās Latvijā vienotā datorsistēma. Savukārt tie, kuri nāca uz reģistrēto iecirkni, izvēli varēja izdarīt ātri.
24. maijā vēlēšanu iecirkņi strādās ilgāk

24. maijā vēlēšanu iecirkņi strādās ilgāk

2019. gada 23. maijā, 18:43
Iepriekšējā balsošanā piektdien, 24. maijā, vēlēšanu iecirkņi būs atvērti līdz 20.00, tā lēmusi Saeima.
Izsūta informāciju, kurā iecirknī jābalso

Izsūta informāciju, kurā iecirknī jābalso

2019. gada 21. maijā, 16:23
Reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām par nesaņemtajiem drukātajiem vēlēšanu paziņojumiem, kurus izsūtīja SIA "Reller", šo pirmdien elektroniskās deklarēšanās sistēmā (EDS) tos sāka izsūtīt Valsts ieņēmumu dienests.
Nepētīt Krieviju ir vieglprātīgi

Nepētīt Krieviju ir vieglprātīgi

2019. gada 20. maijā, 03:00
„Krievija ir milzīga kaimiņvalsts ar lielu ietekmi uz mūsu reģionu. Nepētīt – tas ir vieglprātīgi. Attiecības ar Krieviju jāveido caurspīdīgi tāpat kā ar citām autoritatīvām valstīm,” uzskata bijušais Austrumeiropas politisko pētījumu centra izpilddirektors, politologs Andis Kudors, kurš Eiropas Parlamenta vēlēšanās startē ar pirmo numuru Jaunās konservatīvās partijas (JKP) sarakstā.
Lai prasības pret visiem atbilstu 21. gadsimtam

Lai prasības pret visiem atbilstu 21. gadsimtam

2019. gada 17. maijā, 05:00
„Mana prioritāte ir vairāk domāt par to, kā jūtas vienkāršais cilvēks – gan transporta, gan ceļu sistēmā. Kad šī sajūta ir saprasta, tad var dzenāt lielos priekšniekus „Latvijas dzelzceļā”, Autotransporta direkcijā vai citur,” „Kurzemnieka” redakcijā sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP). Viņš atbildēja uz jautājumiem par dažādām jomām, par kurām atbild viņa vadītā ministrija. Vairāk 17. maija laikrakstā.
Briseles kāposti Eiropas dienā

Briseles kāposti Eiropas dienā

2019. gada 13. maijā, 06:00
Ar simbolisku Briseles kāpostu stādu dalīšanu 9. maijā Kuldīgā sākās akcija "Kuldīgas novads balso", ko organizē biedrība "Kurzemes NVO centrs". Akcijas raksturs nedaudz provokatīvs – dot izaicinājumu novadniekiem, lai šajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās kļūtu par aktīvāk balsojošo novadu Latvijā.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.