Aizvērt

Bučas slaktiņš

2022. gada 4. aprīlī, 13:34
Raksta autors: Alberts Dinters
Bučas slaktiņš
Uzņēmuma “Maxar Technologies” jaunākajos satelītattēlos redzami masu kapi Ukrainas pilsētā Bučā. Aprēķināts, ka viens no tiem ir gandrīz 14 metru garš. Cik cilvēku tajā apglabāti, nav zināms.
Foto: Aģentūras „Unian” arhīva foto
Piektdien Ukrainas armija atbrīvojusi Krievijas okupēto Kijivas piepilsētu Buču, un tur atklājušies šausminoši skati, jo ielās gulējuši civiliedzīvotāju līķi. Cilvēkus nogalinājuši Krievijas armijas karavīri.
No vairāk nekā mēnesi okupētās pilsētas pirmais fotogrāfijas publiskojis aģentūras "AFP" fotogrāfs, kuram kopā ar Ukrainas karavīriem izdevies iebraukt atgūtajā vietā. Tur redzams, ka mierīgo iedzīvotāju līķi guļ ielās, arī blakus velosipēdiem, un tas savukārt liecina, ka viņi ejot vai braucot vienkārši nošauti. Atrasti arī tādi cilvēki, kuriem rokas sasietas uz muguras un kuri nogalināti ar šāvienu galvā. Vienā foto redzams, ka vīrieša līķis iemests akā. Savukārt kādas mājas pagrabā atklāta vieta, kurā okupanti nogalinājuši daudzus. Ukrainas ziņu kanāls „Current Time” ziņo, ka arī šiem cilvēkiem rokas sasietas uz muguras, pirms nošaušanas viņi nolikti uz ceļiem, tad saņēmuši šāvienu pakausī. Šādas metodes Staļina laikos piekopa Iekšlietu Tautas komisariāts (krieviski NKVD), bez iemesla nogalinot tūkstošiem nevainīgu cilvēku. Bučā tikai vienā ielā vien atrasti 20 cilvēku līķi, daudzi nošauti savu māju priekšā. Okupanti lielākoties slepkavojuši vīriešus, bet starp nogalinātajiem ir arī sievietes un bērni.

Slepkavošana šokējusi visu pasauli un tiek salīdzināta ar tiem kara noziegumiem, kurus Serbija pastrādāja Srebreņicā, kur sistemātiski nogalināja musulmaņus, kā arī ar čečenu nogalināšanu Čečenijā, kur to darīja Krievija. Ukrainā notikušais ieguvis apzīmējumu “Bučas slaktiņš”. Mierīgo iedzīvotāju līķi ielās ir tikai viena no okupantu zvērību liecībām. Jaunākās ziņas vēsta, ka pēc Krievijas karaspēka padzīšanas Bučā atrasts apmēram 300 okupantu nogalinātu iedzīvotāju. Daudzi ir apglabāti masu kapos māju pagalmos, un īstais skaits vēl nav zināms.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.