Aizvērt
Vēlēšanu iecirkņos – rosība un labs noskaņojums

Vēlēšanu iecirkņos – rosība un labs noskaņojums1

Aktivitāte 14. Saeimas vēlēšanās ir nedaudz augstāka nekā pirms četriem gadiem. Kuldīgas novadā līdz 12.00 bija nobalsojuši 30,14% balsstiesīgo vēlētāju. Ko Kurzemnieka žurnālisti uzzināja vēlēšanu iecirkņos Alsungā, Ēdolē, Pelčos, Rumbā un Kuldīgā?
2022. gada 1. oktobrī, 15:47
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Pirmie jau septiņos no rīta

Pirmie jau septiņos no rīta

2021. gada 5. jūnijā, 12:39
Ir 7.00 no rīta, un pie Latvijas Universitātes Kuldīgas filiāles vēlēšanu iecirkņa nr. 549 rosās pirmie vēlētāji.
„Ja nemācīsimies ko jaunu, netiksim no šī slazda ārā”

„Ja nemācīsimies ko jaunu, netiksim no šī slazda ārā”

2020. gada 22. maijā, 08:50
„Mans primārais uzstādījums – sabiedrības veselība un drošība. Pārējais pakārtots tam,” tā par situāciju valstī reģionālajiem medijiem platformas "Zoom" videokonferencē sacīja Ministru prezidents KRIŠJĀNIS KARIŅŠ ("Jaunā Vienotība").
Alsungā protestē pret novadu reformu

Alsungā protestē pret novadu reformu

2020. gada 5. martā, 12:15
Agrā 5. marta rītā pie Alsungas kultūras nama bija sapulcējušies tie, kuri ir pret iecerēto novadu reformu un Alsungas un Kuldīgas novada apvienošanu. Tāpat kā citviet Latvijā, arī šeit protestā iesaistīti traktori.
Lai nodokļu sistēma taisnīgāka, vienkāršāka un konkurētspējīga

Lai nodokļu sistēma taisnīgāka, vienkāršāka un konkurētspējīga

2020. gada 25. februārī, 08:20
„Nodokļu diskusijās esmu piedalījies jau diezgan ilgi. Bet nekādi lēmumi vēl nav pieņemti, un tas ir pats svarīgākais,” tā reģionālo laikrakstu žurnālistiem sacīja finanšu ministra Jāņa Reira padomnieks INTS DĀLDERIS.
Maz iedzīvotāju un dārga dzīve

Maz iedzīvotāju un dārga dzīve1

2020. gada 21. februārī, 08:42
Ministru prezidenta KRIŠJĀŅA KARIŅA atbildes uz reģionālo laikrakstu redaktoru un žurnālistu jautājumiem preses konferencē.
„Lai algas ietu uz augšu, uz augšu jāiet arī darba ražīgumam”

„Lai algas ietu uz augšu, uz augšu jāiet arī darba ražīgumam”

2020. gada 18. februārī, 00:58
„Piecas valdības partijas, lai gan ir jautājumi, uz kuriem skatāmies diezgan atšķirīgi, spēj sadarboties un vienoties,” tā preses konferencē reģionālo laikrakstu redaktoriem un žurnālistiem uzsvēra Ministru prezidents KRIŠJĀNIS KARIŅŠ.
Par klimatu, ostām un Rīgas domi 2

Par klimatu, ostām un Rīgas domi 2

2020. gada 21. janvārī, 05:00
Turpinām izklaušināt mūsu ievēlētos Eiropas Parlamenta deputātus. Par savu darbu, par Eiropas Savienības rīcību klimata izmaiņu dēļ, par projektu „Rail Baltica”, par situāciju brīvostu pārvaldēs un Rīgas domē 21. janvāra „Kurzemniekā” Ineses Vaideres un Andra Amerika atbildes.
Par klimatu, ostām un Rīgas domi

Par klimatu, ostām un Rīgas domi

2020. gada 10. janvārī, 03:00
Eiropas Parlamenta decembra sesijā Strasbūrā Latvijas žurnālistiem bija iespēja izklaušināt visus astoņus mūsu ievēlētos deputātus. Viņi stāstīja par savu darbu, kā arī atbildēja uz jautājumiem par Eiropas Savienības rīcību klimata izmaiņu dēļ, par projektu „Rail Baltica”, vērtēja situāciju brīvostu pārvaldēs un Rīgas domē. Šoreiz 10. janvāra „Kurzemniekā” Sandras Kalnietes, Roberta Zīles un Nila Ušakova atbildes.
Reforma liek uz vienu, tauta grib uz otru pusi

Reforma liek uz vienu, tauta grib uz otru pusi2

2019. gada 25. oktobrī, 08:00
„Šādas tikšanās ir kā teātra izbraukuma monoizrāde, kurā esmu vienīgais aktieris, bet jūsu loma – aplaudēt vai svilpt,” pēc divu stundu sarunām par administratīvi teritoriālo reformu Skrundas novada iedzīvotājiem teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.
Par ilgtspējīgu un iekļaujošu ekonomiku

Par ilgtspējīgu un iekļaujošu ekonomiku

2019. gada 14. oktobrī, 06:00
Valda Dombrovska („Jaunā Vienotība”) kandidatūra Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieka amatam Eiropas Parlamentā ir atbalstīta.
Ja Lielbritānija izstājas bez līguma

Ja Lielbritānija izstājas bez līguma

2019. gada 7. oktobrī, 00:00
„Ir jāapzinās – šobrīd tā iespējamība, ka Lielbritānija no Eiropas Savienības izstāsies bez vienošanās, ir tik augsta kā vēl nekad,” tiekoties ar reģionālajiem laikrakstiem, atzina Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris. „Mūsu mērķis ir sabiedrību šim scenārijam sagatavot, palīdzot apjaust tos jautājumus, ar kuriem būs jārēķinās gan privātpersonām, gan uzņēmējiem.” Vairākas valsts iestādes 2. oktobra „Kurzemniekā” stāsta, ar ko jārēķinās un kam jāsagatavojas, ja Lielbritānija 31. oktobrī izstājas bez vienošanās.
Nodokļu sistēmu – saprotamāku, taisnīgāku

Nodokļu sistēmu – saprotamāku, taisnīgāku1

2019. gada 27. septembrī, 06:00
„Mērķis nav nodokļus paaugstināt, bet gan sistēmu padarīt saprotamāku, taisnīgāku. Lai strādājošie iemaksātu vienlīdzīgi – sociālo nodokli, kas skar veselību un pensijas, kā arī iedzīvotāju ienākuma nodokli,” preses konferencē reģionālajiem medijiem sacīja premjerministrs Krišjānis Kariņš, kurš atbildēja uz jautājumiem par novadu reformu, skolām, veselības aprūpi, nodokļiem, taisnīgumu un samērīgumu. Vairāk lasiet 27. septembra „Kurzemniekā”.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.