Aizvērt

Pirmie jau septiņos no rīta

2021. gada 5. jūnijā, 12:39
Raksta autors: Katrīna Blaua
Pirmie jau septiņos no rīta
Roku dezinfekcija, maskas, distance un dokumentu pārbaude – par to rūpējas komisijas vēlēšanu iecirknī Kuldīgā.
Foto: Laura Vilerte
Ir 7.00 no rīta, un pie Latvijas Universitātes Kuldīgas filiāles vēlēšanu iecirkņa nr. 549 rosās pirmie vēlētāji.
Komisijas priekšsēde Aiga Bērziņa komentē, ka izjūtas iecirknī valda visnotaļ pozitīvas, priecājoties par pirmajiem vēlētājiem. Tāpat arī vakar, iecirknim veroties vaļā 13.00, bijuši klāt pirmie balsotāji, un pēdējie atnākuši īsi pirms 20.00. Vakar bijis visvairāk cilvēku, salīdzinot ar citām iepriekšējās balsošanas dienām.

Salīdzināt ar citu gadu aktivitāti esot grūti, jo pašvaldību vēlēšanās jauninājums ir tas, ka vēlētāju iecirkņi nav piesaistīti balsotāju dzīvesvietai. Respektīvi, novada iedzīvotājs var nobalsot jebkurā iecirknī. Darbinieks pārbauda, vai pilsonis ir nav balsojis, dokumentus skenējot balsotāju reģistrā. Pagaidām esot mazāk to vēlētāju, pie kuriem būs jābrauc uz  mājām, bet līdz 12.00 vēl var pieteikt mājas balsojumu.

Inese un Zigmārs Zonenbergi te ir šodienas pirmie balsotāji un savas izjūtas raksturo kā ļoti priecīgas. Abi jau gadiem balsojot par partiju Kuldīgas novadam, krustiņu liekot Ingai Bērziņai. Nevienu negrasoties svītrot ārā. Pārim tagadējā priekšsēde ļoti patīk, jo viņa esot daudz izdarījusi pilsētas labā, tāpēc arī tāda izvēle. Turklāt balsot esot ikviena atbildīga pilsoņa pienākums. Tik agri nākuši tāpēc, ka ikdienā tāpat ceļoties agri, un gribējuši, lai atlikusī diena būtu brīva. Turklāt Zonenbergi cerējuši, ka, esot pirmajiem, nebūs jāstāv garā rindā.

Tūrisma mārketinga speciāliste Ieva Gūtmane šogad pirmo reizi ir komisijas pārstāve un stāv pie durvīm, laipni gaidot visus vēlētājus. Viņai vēlēšanu process vienmēr licies interesants. Tā kā katru reizi Ieva bijusi vēlētāja, šogad gribējusi redzēt, kā tas izskatās no otras puses. Pati nobalsojusi jau ceturtdien, atklāt, par ko, viņa nevēlas, bet izvēle bijusi skaidra – ilgi nav bijis jādomā.

Arī Asja Traščenko komentē, ka vēlēšanas nevajadzētu ignorēt. Tas esot atbildīgs pienākums, kas jāpilda katru reizi. Viņa balsojusi par partiju Kuldīgas novadam. Nevienu svītrot ārā nav gribējusi, jo tik sīki neesot iedziļinājusies. Kopumā viņa šo partiju vērtē pozitīvi, jo ar acīmredzami paveikto pilsētā ir apmierināta. Asja uzskata, ka cilvēki to novērtē, un tas ir galvenais – redzēt, ka ir izdarīts, nevis tikai solīts.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.