Aizvērt

Krievu karakuģis aizgājis, kur sūtīts

2022. gada 14. aprīlī, 20:42
Raksta autors: Alberts Dinters
Krievu karakuģis aizgājis, kur sūtīts
Beidzot Krievijas karakuģis devies turp, kurp kara pirmajā dienā, 24. februārī, tautas valodā to nosūtīja Ukrainas robežsargs.
Foto: Aģentūras „Unian” arhīva foto
Ukrainas armijai beidzot izdevies Krievijas karakuģi „Moskva” aizsūtīt turp, kurp to sūtīja Zmijinijas (Čūsku) salas robežsargi, proti, ar divām pretkuģu raķetēm „Neptune” izdevies to sašaut.
Par šo panākumu ziņots agrā 14. aprīļa rītā. Ukrainas izlūkdienests vēsta, ka sašautajam kreiserim palīgā devušies četri Krievijas tehniskie kuģi. Tas noticis aptuveni 37 km no minētās salas.

Pienāk pretrunīgas ziņas, cik bojāts ir kreiseris un cik no apkalpes izglābušies. Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs vietnē „YouTube” Marka Feigina raidījumā sacīja, ka sašautais kuģis ir aizdedzies, un jokoja: „Ar flotes flagmani „Moskva” noticis kaut kas negaidīts. Stipri deg. Tur ir 510 apkalpes locekļu, nevaram saprast: vai divi matroži uzsmēķējuši ne tur, kur vajag, vai kārtējo reizi pārkāpuši drošības noteikumus.”

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi, ka uz kuģa izcēlies ugunsgrēks, bet par cēloni neziņo: „Ugunsgrēkā uz kreisera detonēja munīcija, kuģis guvis nopietnus bojājumus. Apkalpe ir evakuēta, cēloņi tiek noskaidroti.”

Krievijas kreiseris „Moskva” kļuva bēdīgi slavens pēc tam, kad kara pirmajā dienā tā apkalpe aicināja Ukrainas robežsargus Melnās jūras Zmijinijas salā padoties, piedraudot ar raķešu triecienu. Uz to robežsargs Romans Gribovs atbildēja ar nu jau pasaulē slaveno frāzi: „Krievijas karakuģi, ej d***!” Robežsargi, kas sākumā tika uzskatīti par nogalinātiem, izrādījās, ir cīnījušies, tomēr sagūstīti. Marta beigās Ukrainas un Krievijas gūstekņu apmaiņā viņi atbrīvoti, un R.Gribovs saņēmis apbalvojumu Par nopelniem Čerkasu reģionā

 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.