Aizvērt

„Putins ir miesnieks”

2022. gada 28. martā, 20:06
Raksta autors: Alberts Dinters, Dina Poriņa
„Putins ir miesnieks”
Harkivas mērs Igors Terehovs paziņojis, ka pilsētā iznīcināts ap 1410 objektu: dzīvojamās mājas, bērnudārzi, skolas, slimnīcas.
Foto: Aģentūras „Unian” arhīva foto
Tā Polijā pēc tikšanās ar Ukrainas bēgļiem izteicies ASV prezidents Džo Baidens. Vakarā uzrunā viņš sacīja: „Dieva dēļ, šis cilvēks nedrīkst palikt pie varas!” Nākamajā dienā Baltais nams mēģināja izteikumu mīkstināt – tas nav aicinājums gāzt Krievijā varu. Šodien rit Ukrainas aizstāvības kara 33. diena.
- Okupantu domu gājiens nav saprotams. Jau 12 reizes Krievija mēģina Ukrainas dienvidos Hersonas apgabala Čornobajivkas ciemā izsēdināt desantu, un 12 reizes tas tur iznīcināts. Čornobajivka jau kļuvusi slavena ar to, ka Ukrainas spēki tur iznīcina Krievijas tehniku, taču okupanti atkal un atkal izmanto šo lidlauku spēku izvietošanai.

- Ukrainas prezidenta biroja militārais padomnieks Oleksijs Arestovičs feisbukā skaidro: tagad pretinieks  galvenos spēkus koncentrē austrumos (Mariupolē un citur), smagas cīņas notiek ap Izjumu un Volnovahu. Tuvākajās pāris nedēļās karalauka ziņas var šūpot emocionālās šūpolēs: te Ukraina uzvar, te neklājas viegli. Viņaprāt, pēc Krievijas otrā mēģinājuma uzbrukt jaunas rezerves tai vairs nebūšot, kur ņemt. Tad sāksies pozicionālās kaujas, kurās Ukrainai esot priekšrocības. Raķešu triecieni diemžēl pašlaik var pieaugt.

- Eksperti spriež, ka Putins varētu Ukrainai uzspiest Korejas scenāriju, proti, nespējot ieņemt Kijivu, okupanti varētu mēģināt ieņemt visu Doneckas un Luhanskas apgabalu un izveidot kaut ko līdzīgu Dienvidu un Ziemeļu Korejai.

- „Bellingcat” pētnieciskais žurnālists Kristo Grozevs TV kanāla „Ukraina 24” ēterā skaidroja: ja Kijivas ieņemšana izgāztos, Kremļa saimnieks Vladimirs Putins varētu izšķirties par kodoltriecienu, taču viens viņš raķetes palaist nevar. Tāds rīkojums jāizpilda pieciem cilvēkiem, un avoti Krievijas specdienestos domā, ka vismaz daži šādu pavēli nepildīs, tāpēc Putins diez vai tādu dos.

- Medijs „Nexta”: „Krievijas spēki Harkivā atkal apšaudījuši atomizpētes iekārtu.”

- Krievijas armija kopš kara sākuma nogalinājusi 12 žurnālistu. Starp tiem ir cilvēki no ASV, Īrijas un pašas Krievijas.

- Ukrainas armija publiskojusi kārtējos aprēķinus par Krievijas zaudējumiem kopš kara sākuma. Līdz 28. martam tā zaudējusi ap 17 000 karavīru, 586 tankus, 1694 bruņumašīnas, 302 artilērijas sistēmas, 95 mīnmetējus, 54 pretgaisa raķešu sistēmas, 123 lidmašīnas, 127 helikopterus, 1150 mašīnas, septiņus kuģus, 73 autocisternas, 66 bezpilota dronus, 21 speciālo militāro tehniku, četras ballistisko raķešu palaišanas sistēmas.

- Ziņu aģentūra „Unian”: „Ukrainas izlūkdienests publicējis sarakstu ar 620 Eiropā strādājošajiem Krievijas spiegiem.” Ar sarakstu var iepazīties vietnē „Gur.gov.ua”.

- ANO: „Kopš Krievijas iebrukuma 24. februārī Ukrainu pametuši 3,8 miljoni iedzīvotāju.”

- Starptautiskā Valūtas fonda direktore Kristalina Georgijeva paredz, ka karš Ukrainā izraisīs badu Tuvajos Austrumos.

- „Nexta”: „Vācijas ekonomikas, enerģētikas un klimata ministrs Roberts Hābeks paziņojis, ka G7 valstis noraida Krievijas prasību par importēto gāzi maksāt rubļos.”

- Krievijā tiekot izstrādāts Putina plāns aizliegt tur iebraukt nedraudzīgo valstu pilsoņiem.

- Otrdien un trešdien Turcijā paredzēta Ukrainas un Krievijas sarunu vedēju kārtējā tikšanās.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.