Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Jāizvēlas – vest vai atstāt ceļa malā

Jāizvēlas – vest vai atstāt ceļa malā1

2019. gada 20. augustā, 11:00
Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēji pārmetuši pašvaldībām tirgus kropļošanu ar tā saucamajiem skolēnu autobusiem, kuros nereti novada robežās tiek pārvadāti arī pieaugušie.
Grib, lai darbojas ekonomiskāk

Grib, lai darbojas ekonomiskāk

2019. gada 19. augustā, 09:00
Padures katlumājā šomēnes tiek nomainīts viens no diviem malkas apkures katliem, lai jaunajā apkures sezonā varētu nodrošināt nepārtrauktu siltuma padevi četrām daudzdzīvokļu mājām. Tiekot meklēti risinājumi, kā nākotnē uzlabot un optimizēt katlumājas darbību, padarot to ekonomiskāku.
Par novadu apvienošanu

Par novadu apvienošanu

2019. gada 19. augustā, 08:00
Noslēgušās Vides un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvju tikšanās ar visu novadu deputātiem. Pašvaldības organizē iedzīvotāju aptaujas, bet pašvaldību ministrs Juris Pūce sācis otru tikšanās raundu – šoreiz ar iedzīvotājiem, un tas notikšot līdz pat nākamā gada maijam. Parādījusies arī ideja vienlaikus veidot apriņķus – otrā līmeņa pašvaldības.
Amatnieču saloniņš aicina ienākt

Amatnieču saloniņš aicina ienākt

2019. gada 19. augustā, 00:00
Adītāja Vita Ošeniece un šuvēja Ilva Maurere ierīkojušas savu darbnīcu-salonu Kuldīgā, 1905. gada ielā 5. Pirms tam abas strādājušas Liepājas ielas audumu veikala "Tīne" telpās. Abas meistares ir pašnodarbinātās.
Iespēja ietaupīt laiku un naudu

Iespēja ietaupīt laiku un naudu

2019. gada 19. augustā, 00:00
Kopbraukšanas pakalpojumu pirmsākumi meklējami ASV, bet mūsdienās tie strauji izplatās arī citviet pasaulē, tai skaitā Latvijā. Neskatoties uz sabiedrības nostāju, šis jautājums vēl aizvien raisa plašas diskusijas. Centāmies noskaidrot, ko par kopbraukšanas ieguvumiem, zaudējumiem, regulējumu un drošības aspektu saka paši pakalpojuma sniedzēji un izmantotāji.
Kad aizbrauks pēdējais autobuss? Sabiedriskā transporta nozarē izaicinājumu joprojām netrūkst

Kad aizbrauks pēdējais autobuss? Sabiedriskā transporta nozarē izaicinājumu joprojām netrūkst1

2019. gada 18. augustā, 12:00
Šogad prezentētās sabiedriskā transporta nākotnes koncepcijas mērķis ir pārsēdināt iedzīvotājus no privātā automobiļa uz konkurētspējīgu, kvalitatīvu, pieejamu, ērtu un drošu sabiedrisko transportu, informē Autotransporta direkcijas (ATD) valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš. Mēģinājām skaidrot, cik tālu no šī mērķa esam patiesībā.
Vecās mājas pieslēgs centralizētajai siltumapgādei

Vecās mājas pieslēgs centralizētajai siltumapgādei

2019. gada 16. augustā, 04:36
Uzņēmums "Kuldīgas siltumtīkli" sācis būvēt siltumtrasi 1905. gada, Alunāna un Ventspils ielā. Iedzīvotājiem tiek lūgts laikā no 8.00 līdz 17.00 nenovietot automašīnas sētās, lai netraucētu transporta piekļuvi darbu teritorijai. Pirms rakšanas darbiem iebrauktuvēs tiks paziņots iepriekš.
Mellenes – 12 šķirnes

Mellenes – 12 šķirnes2

2019. gada 14. augustā, 04:52
„Mellenes grib daudzi, bet šobrīd vēl nespējam tik daudz saražot, cik vajadzīgs,” saka Snēpeles pagasta ogu audzētāja Ināra Paiča.
Vērtē sakoptu mežu Maņģenē

Vērtē sakoptu mežu Maņģenē

2019. gada 12. augustā, 08:00
Ar Ilgas Sedliņas īpašuma "Bērzkalni" apskati Kuldīgas novada Rumbas pagasta Maņģenē Latvijas Meža īpašnieku biedrības (LMĪB) konkursa "Sakoptākais mežs" žūrija sāka finālistu vērtēšanu dabā.
Pirmā izsole būs eksperiments

Pirmā izsole būs eksperiments

2019. gada 12. augustā, 04:03
Uzņēmums "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" 15. augustā rīkos pirmo īres tiesību izsoli dzīvoklim Planīcas ielā 4, kas nesen izremontēts.
„Sasniegšu  to lēniem  soļiem”

„Sasniegšu to lēniem soļiem”

2019. gada 12. augustā, 00:02
„Ja nebaidies no neizdošanās, nokrist vai sasisties, tad var visu,” tā saka Skrundas pagasta zemnieku saimniecības "Sluķi" īpašnieks Ēriks Grinbergs, kurš dzīvo Rīgā, bet pirms trīs gadiem nolēmis sākt audzēt upenes mantotajā zemē.
Tirgotāji cer uz civilizētiem apstākļiem

Tirgotāji cer uz civilizētiem apstākļiem2

2019. gada 9. augustā, 00:35
„Ierakstiet lieliem burtiem, ka rūpniecības preču tirgus vēl aizvien darbojas Piltenes ielā 25. Kad pārcelsimies, par to noteikti paziņosim,” tā vakar "Kurzemniekam" solīja Kuldīgas rūpniecības preču tirgus tirgotāji.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.