Aizvērt

Atver āra terases

2021. gada 6. maijā, 19:36
Raksta autors: Alberts Dinters
Atver āra terases
Foto: Publicitātes foto
Sākot ar 7. maiju, visā Latvijā darbu atsāk kafejnīcu āra terases, taču tām jāievēro stingras epidemioloģiskās drošības prasības, bet alkoholisko dzērienu tirgošana āra terasēs netiek ierobežota.
Sniedzot sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus klātienē ārā, jāievēro šādi nosacījumi:

·        pie viena galdiņa atrodas ne vairāk kā četras pilngadīgas personas, neskaitot nepilngadīgus bērnus (līdz 18 gadu vecumam), ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām, taču ne vairāk kā 10 personas kopā (pieaugušie un bērni);

·        tiek nodrošināts vismaz divu metru attālums starp pie dažādiem galdiņiem sēdošajām personām, ja starp galdiņiem nav izveidota norobežojoša siena;

·        galda piederumus, trauku komplektus un salvetes katram apmeklētājam izsniedz individuāli;

·        pēc katras ēdienreizes (katra apmeklētāja) galdiņus dezinficē;

·        sabiedriskās ēdināšanas vietā darbinieki un apmeklētāji lieto mutes un deguna aizsegus uzturēšanās laikā, izņemot laikā, kad sēž pie galda. 

Terašu darba laiks noteikts no 6.00 rītā līdz 21.00. Sabiedriskās ēdināšanas vietas pēc pulksten deviņiem vakarā drīkst izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.

Vienlaikus, līdzīgi kā tirdzniecības vietās, arī sabiedriskās ēdināšanas vietās ir jābūt noteiktai atbildīgajai personai par noteikto epidemioloģisko drošības pasākumu īstenošanu. Tai pastāvīgi jāatrodas sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas vietā tā darbības laikā, kā arī pēc uzraudzības un kontroles iestādes amatpersonas pieprasījuma jāsniedz nepieciešamā informācija par epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanu, jānorāda kontroles laikā šajā esošo apmeklētāju skaits.

Tāpat apmeklētājiem redzamās vietās (vismaz pie ieejas un kases) jābūt izvietotai skaidri salasāmai informācijai, tai skaitā svešvalodās, par maksimāli pieļaujamo personu skaitu, kas vienlaikus var atrasties pakalpojuma sniegšanas vietā, atbildīgās personas un pašvaldības policijas kontaktinformācijai.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.