Aizvērt
Vasaras saulgriežos Kuldīgā

Vasaras saulgriežos Kuldīgā

Pilsēta bija rotāta ar lielformāta alus kausiem, meijām, lieliem pļavas ziediem (to autore Jeļena Egliņa). Svētkiem sagādāt nepieciešamo varēja svētku tirdziņos - Kaļķu ielas kvartālā un Liepājas ielā. Pie estrādes bija ierīkots izzinošs “Saulgriežu iedvesmas dārzs”.
2022. gada 25. jūnijā, 23:55
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Laiks tam, kas interesē, atrodas

Laiks tam, kas interesē, atrodas

2020. gada 2. septembrī, 21:08
Ima Mauriņa-Mīlgrāve strādā dažādās glezniecības tehnikās. Viņas sirdij tuva ir akvareļglezniecība, īpaši mīl darbošanās procesu, kas dod prieku, tādēļ radošumā cenšas nepalikt nekādos rāmjos, arvien vēloties pamēģināt kaut ko nebijušu.
Labs muzikants ir zelta vērtē

Labs muzikants ir zelta vērtē

2020. gada 2. septembrī, 18:23
Augusta nogalē Saldus kļuva par tautas muzikantu galveno pilsētu Latvijā – uz starptautisko festivālu “Saldie vārti” ieradās 170 muzikanti no malu malām.
Divi vienā

Divi vienā

2020. gada 1. septembrī, 15:02
Vārmes pamatskolas zālē no 15. augusta līdz 1. septembrim varēja apskatīt mākslinieka Vitālija Jermolajeva gleznas. Tās gleznotas oriģinālajā INNER LIGHT tehnikā, uz kuru mākslinieks ir saņēmis patentu. Katrā gleznā ir divi slāņi, katru no kuriem var ieraudzīt mainoties apgaismojumam.
Tas nav tikai vienreizējs uzrāviens

Tas nav tikai vienreizējs uzrāviens

2020. gada 21. augustā, 09:55
Lai mudinātu pieteikties Eiropas kultūras galvaspilsētas programmai, Eiropas Parlamenta deputāte DACE MELBĀRDE (Nacionālā apvienība) kopā ar biedrības "Culturelab" vadītāju Ilonu Asari pirms nedēļas apbraukāja Kurzemes pilsētas.
Kā dzīva vēstures stunda

Kā dzīva vēstures stunda

2020. gada 18. augustā, 09:01
Svētdien Ēdolē notika pasaules pirmizrāde Friča Adamoviča lugai Valdemārs Ēdolē – tā uzvedumu, kas tapis pašu spēkiem, pieaicinot arī amatierus un profesionāļus no Kuldīgas, Ventspils, Vārmes un Rīgas, teica režisore un Nacionālā teātra aktrise Zane Jančevska.
Daces Nastevičas grāmatas atklāšanas svētkos

Daces Nastevičas grāmatas atklāšanas svētkos

2020. gada 15. augustā, 16:16
Jūrkalnes bibliotēkā Daces Nastevičas grāmatas atklāšanas svētkos autore stāsta, kā jau pirms 30 gadiem sākusi vākt suitos lietotos vietvārdus. Nu tie apkopoti,bet tas nenozīmējot, ka šis darbs ir padarīts. Tas turpinās, iztaujājot cilvēkus un sekojot vietējiem procesiem.
Pikniks pie dīķa

Pikniks pie dīķa

2020. gada 15. augustā, 15:55
Šodien, 15.augustā, Kuldīgā pie Māras dīķa visi laipni gaidīti uz Kuldīgas pikniku, ko organizē Kuldīgas kultūras centrs! Apmeklētāji ir aicināti ierasties ar "groziņiem", taču darbojas arī bufete. Iespējams baudīt nesteidzīgu atpūtu ar dažādiem priekšnesumiem ģimenes lokā vai kopā ar draugiem. Pasākums ir bez maksas, taču apmeklētāju skaits ir ierobežots.
Pasākumi

Pasākumi

2020. gada 7. augustā, 05:54
Kuldīgas, Alsungas un Skrundas novadā
Tēlnieki provocē mazpilsētu

Tēlnieki provocē mazpilsētu

2020. gada 6. augustā, 16:20
Līdz 27. septembrim Kuldīgā apskatāma izstāde "Tēlniecība. Objekts", kurā mākslas darbi atrodami gan pilsētvidē, gan telpās, Kuldīgas Mākslas namā un Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā, pārvēršot izstādes apskati aizraujošā ceļojumā pa vecpilsētu.
 "Izaicinājums ir saglabāt līdzsvaru"

"Izaicinājums ir saglabāt līdzsvaru"

2020. gada 6. augustā, 16:17
Talseniece KATRĪNA VĪNERTE ir ne vien māksliniece un keramiķe, bet arī pedagoģe un daudzpusīga personība. Viņas dabā ir nepārtraukti rosīties, censties radīt ko jaunu. Neskaitot darbu Talsu un Dundagas mākslas skolā, Katrīna organizē plenērus, veido skulptūras un dara visu, lai Talsus piepildītu ar mākslu.
Diskusija. Pašcenzūra atņem iespēju trenēties demokrātijā

Diskusija. Pašcenzūra atņem iespēju trenēties demokrātijā

2020. gada 6. augustā, 16:14
"Mēs visi nomirsim, arī es neesmu izņēmums," ar režisora, ukraiņu neatkarības aktīvista Oļega Sencova eseju Ilmārs Šlāpins iesāka diskusiju par vārda brīvību literatūrā, kas notika Karostas festivālā Liepājā. Faktiski – par vārda brīvību sabiedrībā, kura pārsvarā gribētu, lai literatūra ir glīta, pieklājīga un vienmēr labi uzvedas.
Kalendārs

Kalendārs

2020. gada 1. augustā, 16:35
Kultūras notikumi Kurzemē.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.