Aizvērt
Vasaras saulgriežos Kuldīgā

Vasaras saulgriežos Kuldīgā

Pilsēta bija rotāta ar lielformāta alus kausiem, meijām, lieliem pļavas ziediem (to autore Jeļena Egliņa). Svētkiem sagādāt nepieciešamo varēja svētku tirdziņos - Kaļķu ielas kvartālā un Liepājas ielā. Pie estrādes bija ierīkots izzinošs “Saulgriežu iedvesmas dārzs”.
2022. gada 25. jūnijā, 23:55
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Anniņa atdzīvojas

Anniņa atdzīvojas

2021. gada 20. maijā, 17:55
Svinot Kuldīgas Goda pilsones, tēlnieces Līvijas Rezevskas 95. jubileju, šodien, 20. maijā, pilsētā notika vairāki klusi, bet skaisti pasākumi. Piemiņas mirkļi bija izstāžu zālē Mucenieku ielā, bet strūklakā 1905. gada parkā tika ielaists ūdens.
Atrast sevī plašāku potenciālu

Atrast sevī plašāku potenciālu

2021. gada 16. aprīlī, 10:21
Kuldīga ir viena no deviņām Latvijas pilsētām, kas Eiropas Komisijas (EK) projektā kandidē uz Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu 2027. gadā.
„Ceļamies kājās, ejam un darām!”

„Ceļamies kājās, ejam un darām!”

2021. gada 13. aprīlī, 07:18
KRISTĪNE ZVIRBULE ir projekta "Kuldīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027" vadītāja. 2027. gadā kāda Latvijas un kāda Portugāles pilsēta kļūs par šo galvaspilsētu. Kultūras ministrijas priekšatlasei pieteikumu var iesniegt līdz 4. jūnijam, un pašlaik sevi pieteikušas deviņaspilsētas, tostarp Kuldīga.
Pāri ielai, Abavai, Latvijai un vēl tālāk

Pāri ielai, Abavai, Latvijai un vēl tālāk1

2021. gada 2. martā, 12:57
Kurzemes mazpilsētiņa Sabile, kas terasveidīgi izvietojusies Abavas upes senlejas skaistākajā un dziļākajā posmā, ar savu šarmu apbūrusi ne vienu vien. Par Kurzemes Šveici dēvētā pilsētiņa nu ieguvusi vēl kādu odziņu – atjaunotā Sabiles sinagoga pārtapusi par Sabiles mākslas, kultūras un tūrisma centru, bet tā vadītāja GINTA PETRA cer, ka šajā vietā profesionālā māksla satiks savus skatītājus un slāpes pēc dzīves, mākslas un kultūras tiks veldzētas.
Cīņa par vietu jaunajos novados

Cīņa par vietu jaunajos novados

2021. gada 2. martā, 12:45
Latvijā valsts atzītos jeb akreditētos muzejos satraucas par administratīvi teritoriālās reformas (ATR) sekām, jo ar politiskiem lēmumiem katrā pašvaldībā veidos jaunu muzeju pārvaldības sistēmu. Ja nu pārmaiņu brāzmās pieļauj mazu muzeju aiznešanu nebūtībā? Latvijas Muzeju padomes loceklei, Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzeja direktorei Agritai Ozoliņai ir, ko teikt par situāciju Kurzemē.
Priecāties par to, kas ir

Priecāties par to, kas ir1

2021. gada 2. martā, 12:25
Ko pandēmijas režīms maina rakstniekam, kurš jau ierasti uzrunā savu auditoriju netieši – grāmatās un publikācijās? Savas sajūtas un izjūtas par neparasto un pirmo reizi izdzīvojamo laiku pauž paši literāti.
Suitu dzīves zinātāji

Suitu dzīves zinātāji

2021. gada 2. martā, 12:18
"Tā kā jau pagājušā gada sākumā pandēmija lika par sevi manīt un bija jāievēro ierobežojumi, tad ļoti ātri pārorientējām savu darbību no pasākumu rīkošanas uz pētījumiem un rakstu darbiem. Pērn izdevām trīs grāmatas par suitu kultūras mantojumu," stāsta biedrības "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" vadītāja Dace Martinova.
Pussolītis pretī balvām

Pussolītis pretī balvām

2021. gada 1. februārī, 20:36
Mūzikas ierakstu gada balva "Zelta mikrofons" šogad tiks pasniegta jau 25. reizi. 16. februārī Dailes teātrī to saņems aizvadītā gada spožāko Latvijas mūzikas ierakstu autori. Nominantu sarakstu lasot, redzams, ka kurzemniekiem ir iemesls priecāties, jo mūspuses mākslinieki lielajā konkurencē nav pazuduši.
Ledus piruetes sākas uz baltas lapas

Ledus piruetes sākas uz baltas lapas

2021. gada 1. februārī, 20:27
Saldus vienmēr saviļņojas, kad mūsu novadnieks Kārlis Īle kārtējo reizi kļūst par pasaules čempionu ledus un smilšu tēlniecībā.
"Protams, ka aužam!"

"Protams, ka aužam!"

2021. gada 1. februārī, 20:14
Tā uz jautājumu, kā ārkārtējās situācijas laikā klājas, atbild Tautas lietišķās mākslas studijas "Varavīksne" vadītāja Daiga Jansone.
Laiks mājas darbiem

Laiks mājas darbiem

2021. gada 1. februārī, 20:03
Liepājā veiktie ieraksti sasniedz klausītājus visā pasaulē
Lai vilks paēdis un kaza dzīva

Lai vilks paēdis un kaza dzīva

2020. gada 7. decembrī, 18:23
Uzņēmumam "MARK arhitekti" līdz aprīlim jāpabeidz un ar Kuldīgas novada pašvaldību jāsaskaņo Kuldīgas kultūras centra (KKC) ēku kompleksa pārbūves projekts. Tam jāatbilst amatiermākslas, profesionālo mākslinieku un kopienas saviesīgas dzīves pieaugošajām prasībām un jāiekļaujas vēsturiskajā pilsētvidē atbilstoši Kuldīgas novada būvvaldes konservatīvajām prasībām. Arhitekte Agate Eniņa norāda, ka, kopš biroja "MARK arhitekti" uzvaras metu konkursā 2019. gadā, projekts mainīts jau teju 20 reižu un savu viedokli par to izteikusi arī sabiedrība. Tomēr joprojām nav skaidrs, vai būs iespējams apvienot mūsdienīgu funkcionalitāti ar būvvaldes noteikumiem.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.