Aizvērt
Vasaras saulgriežos Kuldīgā

Vasaras saulgriežos Kuldīgā

Pilsēta bija rotāta ar lielformāta alus kausiem, meijām, lieliem pļavas ziediem (to autore Jeļena Egliņa). Svētkiem sagādāt nepieciešamo varēja svētku tirdziņos - Kaļķu ielas kvartālā un Liepājas ielā. Pie estrādes bija ierīkots izzinošs “Saulgriežu iedvesmas dārzs”.
2022. gada 25. jūnijā, 23:55
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
 Mākslas akcija "Septiņi gulētāji"

Mākslas akcija "Septiņi gulētāji"

2020. gada 27. jūnijā, 09:21
26. jūnijā no 19.00 līdz 24.00 un 27. jūnijā no 12.00 līdz 24.00 Kuldīgā norisinās mākslas akcija "Septiņi gulētāji".
Otrais "Vasaras stāsts purvā"

Otrais "Vasaras stāsts purvā"

2020. gada 22. jūnijā, 05:05
Sestdien, četros no rīta, Kabiles Kalnanšu purvā norisinājās otrais pasākums sērijā "Vasaras stāsts purvā".
"Mans mīļākais karš" iegūst pasaules atzinību

"Mans mīļākais karš" iegūst pasaules atzinību

2020. gada 22. jūnijā, 04:58
Režisores, bijušās kuldīdznieces Ilzes Burkovskas-Jakobsenas pilnmetrāžas animācijas filma "Mans mīļākais karš" ieguvusi godalgu kinofestivālā "Ansī" Francijā.
Fotoskolas absolventu darbu izstāde

Fotoskolas absolventu darbu izstāde

2020. gada 20. jūnijā, 21:01
Piektdien, 19. jūnijā, tika atklāta Kuldīgas talantu fotoskolas absolventu darbu izstāde. Šogad fotoskolu pabeidza 6 audzēkņi.
Pirmo reizi Kuldīgā brīvdabas koncerts Vecpilsētas koncertzālē

Pirmo reizi Kuldīgā brīvdabas koncerts Vecpilsētas koncertzālē

2020. gada 19. jūnijā, 22:12
Šovakar, 19. jūnijā, pirmo reizi šovasar Kuldīgas Vecpilsētas koncertzālē, Kalna ielas 6 pagalmā, norisinājās brīvdabas koncerts. Klausītājus priecēja Elza Rozentāle un etnodžeza grupa "Bur mani". Koncertu bija iespēja klausīties ierobežotam klausītāju skaitam atbilstoši pulcēšanās noteikumiem.
Aicinājumā – arī kuldīdznieces

Aicinājumā – arī kuldīdznieces

2020. gada 12. jūnijā, 08:23
Saulainā 2. jūnija dienā pie Kuldīgas bibliotēkas savus atzinības rakstus svinīgi saņēma literārā konkursa Aicinājums 2. un 3. vietas ieguvējas vecuma grupā no septiņiem līdz 15 gadiem – Kuldīgas 2. vidusskolas audzēknes Aleksandra Gerasimoviča un Linda Krastiņa.
Atklās izstāžu zāli "Gāčas"

Atklās izstāžu zāli "Gāčas"

2020. gada 12. jūnijā, 04:57
Rīt Alsungas novada "Gāčās", kas ir suitu kultūras kopējas un etnogrāfiskā ansambļa "Gudenieku suiti" vadītājas Lidijas Jansones dzimtas mājas, tiks atklāta izstāžu zāle.
IZGLĪTĪBA. Traka ideja bija pirmā, top saturs un telpas

IZGLĪTĪBA. Traka ideja bija pirmā, top saturs un telpas

2020. gada 10. jūnijā, 16:04
Kurzemē viens no vērienīgākajiem kultūras projektiem pēc reģionālo koncertzāļu atvēršanas šobrīd ir Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) filiāles izveide. Kuldīgā vecās slimnīcas bijušajā ķirurģijas nodaļā notiek vērienīgi būvdarbi, un sadarbībā ar ārvalstu partneriem tapusi mācību programma, lai 2021./2022. mācību gadā te otrās maģistrantūras studijas pakalpojumu dizainā varētu uzsākt ap 20 studentu no dažādām pasaules valstīm. Par šo ieceri esam jau stāstījuši, bet nu sekojam līdzi, kā projekts attīstās.
 Džezs ir valoda, kas jāizkopj

Džezs ir valoda, kas jāizkopj

2020. gada 10. jūnijā, 16:01
No šī gada janvāra Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā (LMMDV) strādā pasaulslavenais latviešu džeza saksofonists DENISS PAŠKEVIČS. "Tā ir tradīcija džeza mūzikā – nodot jaunākajai paaudzei savas zināšanas," uzsver mūziķis. Spītējot sarežģītajam laikam un atceltajiem koncertiem, viņš meklē mūzikā prieku un māca arī jaunajiem nodot skaņās klausītājam savu sirds sajūtu.
RADOŠUMS. Kultūras telpa ir drošās rokās

RADOŠUMS. Kultūras telpa ir drošās rokās

2020. gada 10. jūnijā, 15:58
Kultūrvides daudzveidīga un ilgtspējīga attīstība, iedzīvotāju radošums, identitātes un piederības apzināšanās ir ne tikai sabiedrības, bet arī valsts izaugsmes pamats. Lai šo pamatu stiprinātu, kultūras nozares pārstāvji līdz marta beigām tika aicināti iesūtīt projektus Kurzemes plānošanas reģiona iniciatīvā "Kurzemes kultūras programma 2020". Ekspertu komisija atbalstu piešķīra 49 projektiem.
MANTOJUMS. Modīgi pētījumi par seniem laikiem

MANTOJUMS. Modīgi pētījumi par seniem laikiem

2020. gada 10. jūnijā, 15:38
SANTA KIRMUŽA-SVILĀNE Latvijas un Lietuvas muzejiem šuj vēsturiskus tērpus. Katru komplektu viņa uztver kā matemātisku formulu, kurā nezināmo daudz vairāk par zināmajiem.
Oranžie sper gaisā!

Oranžie sper gaisā!

2020. gada 5. jūnijā, 12:21
Grupa "Oranžās brīvdienas", svinot 20 gadu jubileju, laidusi klajā dziesmu "Es tevi uzsperšu gaisā", kurai tapis arī videoklips, un tas tiek prezentēts grupas Facebook kontā.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.