Aizvērt
Vasaras saulgriežos Kuldīgā

Vasaras saulgriežos Kuldīgā

Pilsēta bija rotāta ar lielformāta alus kausiem, meijām, lieliem pļavas ziediem (to autore Jeļena Egliņa). Svētkiem sagādāt nepieciešamo varēja svētku tirdziņos - Kaļķu ielas kvartālā un Liepājas ielā. Pie estrādes bija ierīkots izzinošs “Saulgriežu iedvesmas dārzs”.
2022. gada 25. jūnijā, 23:55
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Pasaules kultūras ostā dzimst simfoniskā mūzika

Pasaules kultūras ostā dzimst simfoniskā mūzika

2020. gada 4. oktobrī, 00:01
Liepājas Simfoniskais orķestris uzsācis savu 140. sezonu – skaitlis ir ievērojams. Liepājas muzikālās tradīcijas, kas vēsturiski līdz pat Otrajam pasaules karam bijušas nesaraujamā saistībā ar teātri un operu, pētījusi mākslas zinātņu doktore Vēsma Lēvalde. Tai skaitā – labvēlīgos faktorus, kas tieši Liepājā ļāva izveidoties un noturēties vecākajam simfoniskajam orķestrim Baltijas valstīs.
MANTOJUMS. Cimdos visi "raduraksti"

MANTOJUMS. Cimdos visi "raduraksti"

2020. gada 3. oktobrī, 00:56
Kurzemes ceļojošā cimdu izstāde nonākusi pirmajā pieturā Jaunpilī. Līdz pavasarim ekspozīcija būs krustu šķērsu izrādīta, tāpēc atgriezīsies pie savas ceļamaizes devējas, Saldus pagasta Druvas amatnieku centra vadītājas, etnogrāfisko cimdu adīšanas entuziastes Zintas Vārpiņas. Tad 138 pāri dūraiņu, pirkstaiņu un pulsa sildītāju nonāks atpakaļ pie savām darinātājām.
Deja – tā ir domāšana

Deja – tā ir domāšana

2020. gada 2. oktobrī, 04:31
Ar horeogrāfi Guntu Liepiņu-Milleri tiekamies viņas dzimtajā Kuldīgā. Viņa laikmetīgās dejas prasmes smēlusies Amerikā, šobrīd ar tām dalās Latvijā, bet nākotni saista ar Ameriku.
Kultūras kalendārs Kurzemē

Kultūras kalendārs Kurzemē

2020. gada 30. septembrī, 12:12
Pasākumi oktobrī.
Festivāla "Teātris ir visur" Kuldīgā piecu gadu jubilejas koncerts.

Festivāla "Teātris ir visur" Kuldīgā piecu gadu jubilejas koncerts.

2020. gada 26. septembrī, 20:03
.
Kuldīgas "Street Art" festivāls

Kuldīgas "Street Art" festivāls1

2020. gada 15. septembrī, 19:52
Mākslas darbus var apskatīt: pie dzīvnieku patversmes Vakara ielā 5, pie Kuldīgas siltumtīklu katlumājas un garāžas Pļavas ielā 7, pie 2. vidusskolas garāžām Jelgavas ielā 62, Priedaines "Upmaļos".
Pārventas parkā Kuldīgā notika kulturālo kartupeļu novākšanas svētki

Pārventas parkā Kuldīgā notika kulturālo kartupeļu novākšanas svētki

2020. gada 13. septembrī, 11:25
.
Uguns un nakts

Uguns un nakts

2020. gada 13. septembrī, 09:52
12. septembrī no plkst. 21.00 līdz 24.00 Kuldīgā, Liepājas ielā norisinājās mākslu kaleidoskops “UGUNS (un) NAKTS” dzejas noskaņās.
Dzīve kā uz delnas

Dzīve kā uz delnas

2020. gada 11. septembrī, 11:32
Skatuves vārdā SAMANTA TĪNA, īstajā vārdā Samanta Poļakova, ir neatkārtojami talantīga dziedātāja, kura pirmo reizi sevi mūzikas industrijā pieteica ar uzvaru talantu šovā „O! kartes” akadēmija. Pagājuši desmit gadi, un viņa sevi pierādījusi ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, veido sadarbību ar dažādiem mūziķiem, kā arī pēc ilgas cīņas ir ieguvusi ceļazīmi uz 2021. gada Eirovīziju Rote rdamā.
Cik augstu ir latiņa?

Cik augstu ir latiņa?

2020. gada 3. septembrī, 14:42
Laikā, kad publicitātes iespējas ir plašas un sociālajos tīklos vai ikviens var savu rakstīto vārdu izplatīt, jautājām profesionāļiem, kas uzskatāma par labu literatūru?
Tas nav tikai vienreizējs uzrāviens

Tas nav tikai vienreizējs uzrāviens

2020. gada 2. septembrī, 22:56
Lai mudinātu pieteikties Eiropas kultūras galvaspilsētas programmai, Eiropas Parlamenta deputāte DACE MELBĀRDE (Nacionālā apvienība) kopā ar biedrības Culturelab vadītāju Ilonu Asari pirms nedēļas apbraukāja Kurzemes pilsētas.
Kultūras kalendārs

Kultūras kalendārs

2020. gada 2. septembrī, 22:05
Pasākumi Kurzemē
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.