Aizvērt

Kā dzīva vēstures stunda

2020. gada 18. augustā, 09:01
Raksta autors: Inguna Spuleniece
Kā dzīva vēstures stunda
Tēlnieks Artūrs Bruno Štrauss noņem pārklāju no Krišjāņa Valdemāra pieminekļa Pretī gaismai. Tas atrodas pie Dzirnavu ezera netālu no baznīcas, kur jaunlatvietis savulaik izveidojis bibliotēku, un no saliņas, kur muižkunga deguna priekšā latvieši apsprieduši sev svarīgus jautājumus.
Foto: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš
Svētdien Ēdolē notika pasaules pirmizrāde Friča Adamoviča lugai Valdemārs Ēdolē – tā uzvedumu, kas tapis pašu spēkiem, pieaicinot arī amatierus un profesionāļus no Kuldīgas, Ventspils, Vārmes un Rīgas, teica režisore un Nacionālā teātra aktrise Zane Jančevska.
Pēc tam, kad Dzirnavu dārzā tika atklāts Artūra Bruno Štrausa vides objekts "Pretī gaismai", kas veltīts jaunlatvietim Krišjānim Valdemāram, estrādē pulcējās paprāvs pulks vietējo un viesu, lai noskatītos lugu.

Pēc izrādes Kurzemes NVO centra vadītāja Elīna Immere un filozofi Maija un Ģirts Jankovski visus aicināja sasēst uz siena ķīpām un padiskutēt par aktuālām tēmām gluži kā K.Valdemāra laikos.



Izrāde Valdemārs Ēdolē. Uz skatuves teju visa Baltijas jūras izsmelšanas biedrība. Vīriešu lomās iejutušās arī sievietes. No kreisās: Uldis Zeme, topošais aktieris Jānis Grūtups (Krišjānis Valdemārs), Anita Kalniņa, Agnese Moldovāne un Edīte Krasnopa.

Vairāk 18. augusta "Kurzemniekā" ŠEIT vai drukātajā avīzē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.