Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Pats sava darba instruments

Pats sava darba instruments

2019. gada 30. septembrī, 00:00
„Aktieris ir tāds pats cilvēks kā citi. Galvenais, kas šajā profesijā atšķirīgs, – viņš pats ir sava darba instruments. Viņa balss, ķermenis. Svarīgi, kā apgūta spēja sevi kā instrumentu izmantot,” saka Zane Daudziņa.
Latvijas sviestmaize

Latvijas sviestmaize

2019. gada 27. septembrī, 00:00
„Zināt, kā ir ar sviestmaizi, kad rika palikusi maza, bet sviesta vēl daudz? Sasmērē virsū visu. Bet vajag to sviestu pa visu Latviju pa kumšķiem izvietot!” sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Kāds būs jaunietis pēc desmit gadiem?

Kāds būs jaunietis pēc desmit gadiem?

2019. gada 2. septembrī, 00:00
Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra darbinieks Adrians Dravnieks domā: „Tāds, kurš guļ mājās, viņam ir mājmācība, viņš darbojas ar savu planšeti. Robots atnes ēdienu, aizved uz dušu. Principā viņš tikai guļ un aptaukojas. Bet ļoti ceru, ka tā nenotiks.”
Gluži kā vīns: jo vecāks, jo labāks

Gluži kā vīns: jo vecāks, jo labāks

2019. gada 21. augustā, 00:00
„Jaunāks nekļūstu, bet ar tehniku, pieredzi un prātu varu daudz. Var teikt – esmu gluži kā vīns: jo vecāks, jo labāks,” smejoties saka basketbolists Kalvis Sprūde.
Par daudz papīru

Par daudz papīru

2019. gada 19. augustā, 00:00
„Tas, kas man nepatīk skolā, ir papīri. Reizēm šķiet, ka dokumentācijas ir par daudz,” saka Kuldīgas Centra vidusskolas skolotāja Antra Spuļģe.
Starp dzirnavām

Starp dzirnavām

2019. gada 16. augustā, 00:07
„Mēs visi esam starp dzirnavām – skolas direktors starp kolektīvu un izglītības nodaļu, izglītības nodaļa starp skolotājiem un pašvaldību, ministriju.
Vai puiši dušā dzied?

Vai puiši dušā dzied?

2019. gada 31. jūlijā, 00:00
„Puišiem dušā patīk dziedāt, un, ja pazūd karstais ūdens, tad var paņemt arī augstās notis,” saka Jana Volksone-Pronckus, kura darbojas Zemessardzē.
Droši!

Droši!1

2019. gada 24. jūlijā, 00:20
Kāpnes Pilsētas laukumā 1, kas ved uz Kuldīgas veikalu "Top!", beidzot pārbūvētas.
Rapsis un spīgulis

Rapsis un spīgulis

2019. gada 15. jūlijā, 00:48
„Tāpat kā Kolorādo vabole sēž un gaida, kad izdīgs kartupelis, tā spīgulis sēž pie rapša un gaida pumpurus,” lauka dienā Padurē saka un rāda Valsts augu aizsardzības dienesta Kurzemes reģionālās nodaļas vecākā inspektore Māra Bērziņa.
Pie mums ceļi labi!

Pie mums ceļi labi!

2019. gada 12. jūlijā, 00:00
„Ceļi jums patiešām labi. Vai nu jums maz tūristu, kas tos izbraukā, vai laba valdība,” spriež čehu tūrists Kuldīgā. Arī meitenes no Šveices, kuras ceļo ar divriteņiem, uzskata: „Jums ir ļoti labi un jauni ceļi – viegli un patīkami braukt.”
Kāpēc pie zobārsta tik daudz jāmaksā

Kāpēc pie zobārsta tik daudz jāmaksā

2019. gada 1. jūlijā, 00:00
„Ir gadījumi, kad pacients saka – man tikai paskatījās, parunāja par ārstēšanas plānu. Bet tas nozīmē – iekāpt krēslā, izmantot vienreiz lietojamos materiālus, arī māsiņa te man līdzās nestāv par velti, alga jāmaksā arī administratoram, kas sagaida ārā, reģistrē, zvana un atgādina par pierakstu, kārto kartītes. Tas viss prasa naudu. Man ir ideja salikt internetā, cik izmaksā katra mazā plombīte,” skaidro zobārste Anete Paškova.
Audumi jāpārmēra

Audumi jāpārmēra

2019. gada 19. jūnijā, 02:48
„No Rīgas atveda preci milzīgos daudzumos. Vienreiz tās pat bija 13,5 tonnas. Milzīgas ķīpas, no tām audumi jāizdabū ar lieliem laužņiem. Visi importa audumi bija jāpārmēra. To darīja četru cilvēku komisija. Katrs baķis jāiztin, jāpārmēra, jāsatin, un tad varēja likt veikalā,” padomju laiku tirdzniecību atceras Velga Pigevica.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.